جی پلاس؛ نشست خبری کمیته ملی پارالمپیک
اعلام لیست نهایی رشته های اعزامی ایران به توکیو/ تعداد ورزشکاران کاهش نمی یابد/ تیمی انصراف دهد فوتبال پنج نفره پارالمپیکی می شود/ پرچمدار هنوز انتخاب نشده است
کمیته ملی پارالمپیک لیست نهایی رشته های اعزامی به بازی های توکیو را اعلام کرد.
گروه ورزشی جی پلاس، محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک و هادی رضایی، سرپرست کاروان جمهوری اسلامی ایران در بازی های توکیو 2020 آخرین تمهیدات و تصمیمات اتخاذ شده در خصوص ورزشکاران اعزامی ایران را در نشست خبری تشریح کردند.
بعد از وقفه چندماهه در نهایت کمیته ملی پارالمپیک در خصوص تیم های اعزامی به توکیو تصمیم نهایی را اتخاذ کرد.
براین اساس ورزشکاران ایرانی در رشته های زیر به توکیو اعزام می شوند:
تیروکمان، تیراندازی، وزنه برداری، والیبال نشسته بخش مردان، بسکتبال با ویلچر مردان، قایقرانی کانو، جودوی نابینیان، دوومیدانی و پاراتکواندو.
با اعلام هادی رضایی هیچ کاهشی در تعداد ورزشکاران صورت نمی گیرد و فقط از تعداد همراهان کاروان نظیر کادر فنی، مسئولان و خبرنگاران کاسته خواهد شد.
هادی رضایی اظهار داشت: در جلسه روز گذشته ستاد بازیهای پارالمپیک 2020 توکیو، نمایندگان فدراسیون ذینفع حضور داشتند و طی آن، بر همان سیاست قبلی کمیته مبنی بر اعزام حداقلی و براساس اولویتهای چهارگانه تاکید صورت گرفت. امروز هم جلسهای را با مسئولان برگزار کننده پارالمپیک 2020 و همچنین کمیته بینالمللی برگزار کردیم و برنامههای اعزام، تعداد افراد و تیمهای مختلف، برنامه حضور در دهکده و نحوه حضور و شرایطی که درخصوص کرونا گذاشتهاند، بحث افتتاحیه و اختتامیه، نوع اتاقها، غذاخوری، نحوه اعزام خبرنگاران و ... بررسی شد. در واقع عنوان شد که محدودیتهای سختتری نسبت به گذشته وجود دارد.
او درباره تعداد ورزشکاران شرکت کننده در پارالمپیک و اینکه آیان محدودیت در اعزام آن ها نیز در نظر گرفته شده است یا خیر؟ گفت: ورزشکاران از بیش از 170 کشور شرکت میکنند و تعدادشان هم بیش از 4 هزار نفر خواهد بود. در واقع هیچ تغییری در تعداد شرکت کنندگان صورت نمیگیرد. نکته مهم اینکه همین تعداد ورزشکار پس از کسب سهمیه، حضور پیدا میکنند. در تعداد افراد و خبرنگاران محدودیتهای زیادی ایجاد شده است. برای مثال در جایگاه عکاسان محدودیت قائل شدهاند تا فاصله اجتماعی رعایت شود. محدودیتهایی هم در اعزام همراهان وجود خواهد داشت. کمیته برگزاری بازیها جدولی برای ما فرستاده و محدودیتها در آن جدول مشخص شده است.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک با بیان اینکه کمیته هیچ تعللی برای فراهم کردن تجهیزات ورزشکاران نداشته است، اظهار کرد: تجهیزات خریداری شده است، ولی مشکلاتی در واردات آنها داریم. برای مثال قایق شهلا بهروزی از مرداد در گمرک ایران مانده و مسئولان کشورمان آنها را آزاد نمیکنند. تابع هم در این باره تصریح کرد: از یک سال قبل به فکر تجهیزات برای نفرات اعزامی بودیم. تجهیزات دوومیدانی از شرکت نوردیک تهیه شده اما برای ورود به ایران مشکل وجود دارد. همچنین قایق شهلا بهروزی در گمرک ایران معطل مانده است. به هر حال شرایط خاصی وجود دارد و اینکه ورزشکاران نمیتوانند با وسایل استاندارد تمرین کنند.
هادی رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار جی پلاس مبنی برتمهیدات کمیته ملی پارالمپیک برای حفظ سلامت ورزشکاران به ویژه در شرایط همه گیری ویروس کرونا گفت: وضعیت پزشکی افراد شرکت کننده در توکیو به صورت مرتب رصد می شود. در جلسه روز گذشته نیز مصوب شد که از طرف ورزشکاران خوداظهاری انجام شود و به محض اینکه ورزشکاری احساس بیماری کرد به ما اعلام کند. ما صد درصد مشکلات ورزشکاران را از نظر مالی و بیماری برطرف می کنیم و هر تمهیدات لازمی که باشد انجام می دهیم . این فقط مختص کووید 19 نیست بلکه به تمام بیماری ها اختصاص دارد.
رضایی درباره تیم فوتبال پنج نفره ایران به پارالمپیک نیز گفت: اگر تیمی انصراف دهد حتما تیم اعزام می شود. ما امیدوار هستیم به مانند ریو که در ماه های پایانی اعزام تیم قطعی شد دوباره این اتفاق رخ بدهد و ما بتوانیم بازهم مدال بگیریم.
او در ادامه صحبت های خود گفت: هنوز تصمیم گیری در خصوص پرچمدار صورت نگرفته و در زمان مشخص معرفی می شود.
سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک 2020 توکیو درباره شرایط اعزام ورزشکاران تصریح کرد: شاید دیگر مسابقهای برای کسب سهمیه برگزار نشود و اعزام براساس کلاس بندی و رنکینگ صورت بگیرد. برای شنا مسابقاتی وجود ندارد و این رشته در لیست اعزام نیست.
رضایی درخصوص حقوق ورزشکاران نقرهای و برنزی گفت: دیروز مصوب شد که حقوق ورزشکاران به طور کامل در سه ماه آخر سال پرداخت شود و دیگر به صورت واریز پنجاه درصدی نخواهد بود.
در نشست خبری امروز محمد تابع دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک هم حضور داشت و در ابتدای صحبتهایش گفت: جلسه روز ستاد بازیهای پارالمپیک در ادامه جلسات گذشته و بررسی مصوبات قبلی برگزار و در آن تاکید شد که سیاستهای تعیین شده تغییر نمیکند و رشتهها و تیمها براساس اولویتهای چهارگانه طلا، نقره، برنز یا حضور در ردههای اول آسیا اعزام میشوند. با توجه به اینکه اکثر رشتهها رقابت برای کسب سهمیهشان تمام شده و ما این موضوع اعلام کردیم، تقریبا رشته جدیدی برای ایران باقی نمی ماند. ما در 9 رشته کسب سهمیه کردهایم و در بین آنها، کسب سهمیه دوومیدانی ادامه دارد و فرصت لازم را برای این کار را داریم. با توجه به اینکه برخی ورزشکاران هنوز احتیاج به کلاسبندی دارند، باید این کار صورت بگیرد. در حال حاضر تیروکمان، تیراندازی، وزنهبرداری، والیبال نشسته مردان، بسکتبال با ویلچر مردان، قایقرانی، جودوی نابینایان، دوومیدانی و پاراتکواندو، در لیست اعزام هستند.
او درباره زمان برگزاری اردوها عنوان کرد: اگر شرایط مهیا شود، تیمهای مختلف اردوهای خود را آغاز خواهند کرد. فعلاً که ستاد مبارزه با کرونا 2 هفته تعطیل کرده و بعد از آن، اردوها از سر گرفته میشود.
تابع درخصوص انتقادات نسبت به نحوه رکوردگیری دوومیدانیکاران گفت: طبق پروتکلی که ورزشکاران دارند، به صورت سه، چهار ماه یکبار سنجش میشوند. این سنجش فقط بدنی نیست، بلکه شامل سایر مسائل هم می شود. ما میخواهیم ثبات آنها را بدانیم و این مسئله باید رصد شود. با توجه به شرایط کرونا و عدم انجام تمرینات در شرایط عادی. بیشتر رکوردها خوب نبود و شاهد افت بودیم. به هر حال شرایط دوومیدانی با سایر رشتهها متفاوت است. ما باید اسامی قطعی آنها را نیمه اول فروردین اعلام کنیم. باید فضای رقابتی باشد تا ورزشکاران استفاده کنند. به نظرم آنها میتوانند در سایر استانها تمرین داشته باشند تا به شرایط خوبی برسند.
او درباره اردوی متمرکز در تهران اظهار داشت: ما از مصوبات ستاد کرونا تبعیت میکنیم و حتی سختگیرانهتر پیگیری میکنیم. اولویت اول، دوم، سوم کمیته پارالمپیک سلامت ورزشکاران است و باید اردوها در شرایط و زمانی برگزار شود که اولویت، سلامتی باشد. ما هم دغدغه را داریم که ورزشکاران آماده شوند. بر همین اساس فدراسیونها شهرهای سفید را جستجو میکنند. یکی از مصوبات ستاد این است که اتاق تک نفره باشند و حتی بلیت هواپیما دو صندلی خریده شود. دغدغه ما اول حفظ سلامتی ورزشکاران و بعد برگزاری اردوهای آمادگی است.
دیدگاه تان را بنویسید