تیم بایرن مونیخ با کسب سی امین قهرمانی خود در فوتبال آلمان بیش از گذشته دست نیافتنی شد و هم چنین یک قهرمانی بیش از مجموع قهرمانی های تمام تیم های بوندسلیگا به نام خود ثبت کرد!
سرویس ورزشی جی پلاس، تیم فوتبال بایرن مونیخ با برتری برابر وردربرمن برای سی امین بار قهرمان رقابت های فوتبال آلمان شد؛ این قهرمانی هشتمین قهرمانی پیاپی این تیم نیز به حساب می آید.
بایرن مونیخ علاوه بر این سی قهرمانی که 29 قهرمانی آن مربوط به بوندسلیگا بوده، 19 قهرمانی جام حذفی، 7 سوپرکاپ آلمان، 5 قهرمانی اروپا، یک سوپرکاپ اروپا و یک قهرمانی جام باشگاه های جهان را در کارنامه دارد.
به نظر نمی رسد که بایرنی ها تا سال های سال تیم دست یافتنی فوتبال آلمان باشند چرا که بعد از این تیم که 30 قهرمانی و 10 نایب قهرمانی را دارد، نورنبرگ با 9 قهرمانی و 3 نایب قهرمانی در جایگاه دوم است. دورتموند نیز 8 قهرمانی و 8 نایب قهرمانی را به دست آورده است.
از سال 2000 بایرن مونیخ 14 بار قهرمان بوندسلیگا شده است. جام قهرمانی 2 بار به دورتموند، یک بار هم به وردربرمن، اشتوتگارت و ولفسبورگ رسید. از فصل 13-2012 نیز فوتبال آلمان قهرمانی جز بایرن مونیخ نداشته است!
با قهرمانی بایرن همراه با فلیک در بوندسلیگا 30 درصد قهرمانی های فوتبال این کشور به نام مونیخی ها ثبت شد.
قهرمان های فوتبال آلمان:
1- بایرن مونیخ 30 قهرمانی و 10 نایب قهرمانی (29 قهرمانی در بوندسلیگا و یک قهرمانی در جام "فوتبال آلمان")
2- نورنبرگ 9 قهرمانی و 3 نایب قهرمانی
3- دورتموند 8 قهرمانی و 8 نایب قهرمانی
4- شالکه 7 قهرمانی و 10 نایب قهرمانی
5- هامبورگ 6 قهرمانی و 8 نایب قهرمانی
6- اشتوتگارت 5 قهرمانی و 4 نایب قهرمانی
7- مونشن گلادباخ 5 قهرمانی و 2 نایب قهرمانی
8- وردربرمن 4 قهرمانی و 7 نایب قهرمانی
9- کایزرسلاترن 4 قهرمانی و 4 نایب قهرمانی
10- کلن 3 قهرمانی و 7 نایب قهرمانی
11- لوکوموتیو لایپزیک 2 قهرمانی و 5 نایب قهرمانی
12- گروتر فورث 3 قهرمانی و یک نایب قهرمانی
تیم های هرتا، ویکتوریا برلین، درسدنر و هانوفر هرکدام دو قهرمانی
تیم های کارلسروهه، هولستین، مونیخ 1860، کارلسروهه اس سی، بلاو وایس، دوسلدورف، آینتراخت فرانکفورت، وولفسبورگ، فرایبورگ، راپیدوین، آینتراخت براینشوایگ و روت ویس هرکدام یک قهرمانی
30 قهرمانی بایرن مونیخ چگونه به دست آمد؟
1932
اولین و تنها عنوان قهرمانی این تیم خارج از بوندسلیگا در سال 1932 در "قهرمانی فوتبال آلمان" به دست آمد. آن ها در فینال این رقابت ها با دو گل روهر از نقطه پنالتی و کراوم با سرمربی گری ریچارد کوهن اتریشی موفق به شکست آینتراخت فرانکفورت و کسب عنوان قهرمانی شدند.
1968-69
در ششمین فصل برگزاری بوندسلیگا بایرن به اولین قهرمانی خود رسید. این تیم در 34 مسابقه موفق به کسب 46 امتیاز شد و با اختلاف 8 امتیازی نسبت به تیم دوم یعنی آلمانیاآخن قهرمان شد. گرد مولر در این فصل با 30 گل برای بایرن آقای گل رقابت ها نیز شد. سپ مایر، بکن باوئر و گرد مولر از جمله بازیکنان مطرح این تیم بودند و برانکو زبیچ کروات هم نفر اول نیمکت آن ها بود.
1971-72
در این فصل شالکه نزدیک ترین تعقیب کننده بایرن از 34 بازی 52 امتیاز به دست آورد اما نتوانست مانع قهرمانی مونیخی ها شود. آن ها با 55 امتیاز قهرمان شدند. در آن فصل دورتموند به بوندسلیگای دو سقوط کرد. باز هم گرد مولر آقای گل بوندسلیگا شد و توانست 40 گل برای بایرن مونیخ به ثمر برساند. اودو لاتک در آن فصل سرمربی این تیم بود.
1972-73
این بار نوبت کلن بود که پشت سر شاگردان لاتک به عنوان نایب قهرمانی بوندسلیگا برسند. در این فصل بایرن مونیخ با 54 امتیاز به عنوان قهرمانی رسید و کلن نیز با 43 امتیاز دوم شد. این فصل هم آقای گلی به جز گرد مولر نداشت؛ مهاجمی که توانست 36 گل به ثمر برساند. این سومین قهرمانی لاتک با باواریایی ها بود.
1973-74
در این فصل شاگردان لاتک با یک امتیاز برتری نسبت به مونشن گلادباخ قهرمانی را از آن خود کردند. آن ها یک برد هم کمتر از حریف داشتند اما به خاطر تعداد باخت های کمتر با 49 امتیاز قهرمان شدند. در این فصل گرد مولر همراه با یوپ هانکس از مونشن گلادباخ با 30 گل ، آقای گل شد.
1979-80
این قهرمانی با ترکیب جدیدی از بایرن مونیخ به دست آمد و آن ها توانستند بالاتر از هامبورگ با 50 امتیاز قهرمان بوندسلیگا شوند. کارل هاینس رومنیگه از جمله بازیکنان تاثیر گذار تیم بود که در نهایت با 26 گل آقای گل هم شد. پاول سرنای مجارستانی مربی بایرن مونیخ بود که او در سال 2013 براثر بیماری درگذشت.
1980-81
بایرن مونیخ دراین فصل با 4 امتیاز اختلاف نسبت به هامبورگ عنوان قهرمانی را به دست آوردند. این تیم از 34 بازی به 54 امتیاز رسید. رومنیگه این بار هم آقای گل شد و 29 بار دروازه حریفان را باز کرد. با این قهرمانی، سرنای با مونیخ دبل کرد.
1984-85
وردربرمن اصلی ترین حریف مونیخی ها در کسب عنوان قهرمانی بود اما آن ها نتوانستند مانع این اتفاق شوند و در نهایت باواریایی ها با 50 امتیاز قهرمان و برمن با 46 امتیاز نایب قهرمان شدند. این جزو معدود سال هایی بود که این تیم عنوان قهرمانی را کسب می کند اما آقای گل از تیم دیگری معرفی می شود. لوتار ماتئوس، میشاییل رومنیگه از جمله بازیکنان این تیم بودند که همراه با سرنای قهرمان آلمان شدند.
1985-86
در این فصل بایرن مونیخ شانس آورد که توانست با استفاده از قانون تفاضل گل وردربرمن را کنار بزند و قهرمان شود. دو تیم در امتیاز 49 مساوی شدند اما بایرن با تفاضل 51+ و برمن با تفاضل 42+ قهرمان و نایب قهرمان شدند. در این فصل آقای گل بوندسلیگا، کونتز از بوخوم بود. لاتک که به نیمکت بایرن مونیخ برگشته بود بازهم توانست این تیم را قهرمان کند.
1986-87
شاگردان لاتک در این فصل با 20 برد، 13 تساوی و فقط یک شکست عنوان قهرمانی را از آن خود کردند.
1988-89
تیم های دیگر بوندسلیگا در این فصل نتوانستند کاری از پیش ببرند و این بایرن بود که با سرمربی گری یوپ هانکس توانست با 50 امتیاز قهرمان شود. رولند ولفارث از بایرن مونیخ همراه با آلوفس از کلن آقای گل شود.
1989-90
یوپ هانکس سال بعد بازهم موفق بود و توانست همراه با بایرن مونیخ و بالاتر از کلن با 49 امتیاز قهرمان شود.
1993-94
بعد از دو فصل ناکامی بایرنی ها آن ها بازهم توانستند در بوندسلیگا آقایی کنند و با کنار زدن کایزرسلاترن عنوان قهرمانی را به دست آورند. شاگردان بکن باوئر 44 و نایب قهرمان 43 امتیاز را در اختیار داشت. در ابتدای این فصل، ریبک سرمربی بایرن بود. دتمار هامان، شول و ماتئوس در ترکیب مونیخ حاضر بودند.
1996-97
تلاش لورکوزن برای پشت سرگذاشتن شاگردان جیوانی تراپاتونی بی نتیجه بود و در نهایت جام قهرمانی به بایرن مونیخ رسید. آن ها با 71 امتیاز قهرمان شدند. کان، ماتئوس، هلمر، بابل، مهمت شول و کلینزمن از جمله شاگردان تراپاتونی در این فصل بوندسلیگا بودند.
1998-99
اوتمار هیتسفیلد پانزدهمین قهرمانی بایرن مونیخ را به نام خود ثبت کرد. در فصلی که این تیم با 78 امتیاز قهرمان شد، علاوه بر ستاره های موثر در قهرمانی قبلی، علی دایی هم در ترکیب این تیم حاضر بود.
1999-2000
قهرمانی این فصل هم با خوش شانسی نصیب بایرن مونیخ شد و این بار لورکوزن نایب قهرمانی را به دست آورد. هردو تیم 73 امتیازی شدند اما به لطف تقاضل گل بهتر شاگردان هیتسفیلد، جام قهرمانی به مونیخ رفت. لیزارازو،کافور، کان، ماتئوس، افنبرگ، صالح حمیدزیچ، روکه سانتا کروس و جیوانی البرگ در ترکیب بایرن حاضر بودند. دیوید یارولیم در این فصل در ترکیب بایرن بود اما بازی انجام نکرد.
2000-01
هفدهمین قهرمانی بایرن با چهارمین قهرمانی پیاپی آن ها همراه شد. شاگردان هیتسفیلد با یک امتیاز برتری نسبت به شالکه قهرمان شدند. سانیول و هارگریوز از جمله بازیکنان جدید تیم بوند.
2002-03
بایرن در این فصل یکی از مقتدرترین قهرمانی های خود را کسب کرد و توانست با پشت سرگذاشتن اشتوتگارت 59 امتیازی، با 75 امتیاز قهرمان شود. جیوانی البر برزیلی مهاجم این تیم همراه با دو بازیکن دیگر و با زدن 21 گل آقای گل شدند. زیروبرتو، بالاک، کواچ، پیزارو، شواین اشتایگر و تروخوفسک از جمله شاگردان تازه وارد هیتسفیلد بودند. فلیپ لام در این فصل برای بایرن به میدان نرفت.
2004-05
این بار نوبت ماگات بود که شاگردانش برنده نبرد بایرن مونیخ و شالکه باشند و آن ها توانستند با 77 امتیاز و 14 اختلاف نسبت به تیم دوم عنوان قهرمانی را به دست آورند. در این فصل که وحید هاشمیان هم در بایرن عضویت داشت، بازیکنانی نظیر لوسیو، روبرت کواچ، فرینگس، دایسلر، دمیکلیس، روی ماکای و گوئررو به تیم اضافه شدند. هاشمیان در این فصل 9 بار به میدان رفت.
2005-06
در بیستمین قهرمانی بایرن مونیخ یک ایرانی هم سهم داشت و او کسی نبود جز علی کریمی. در فصلی که کان کاپیتان بایرن بود این تیم با 75 امتیاز قهرمان بوندسلیگا شد. لام و پیزارو در این فصل به ترکیب اصلی تیم اضافه شدند. این سومین قهرمانی بایرن با بازیکنان ایرانی بود.
2007-08
در فصل آقای گلی لوکا تونی با 24 گل، تیمش یعنی بایرن مونیخ هم با 77 امتیاز عنوان قهرمانی را به دست آورد. در این فصل ترکیب تیم ماگات تغییراتی بیشتری را به خود دید. تونی، فن بویتن، مارسل یانسن، فرانک ریبری، فن بومل، آلتینتوپ، تونی کروس، کلوزه و پودولفسکی در ترکیب حاضر بودند.
2009-2010
بایرن مونیخ در این فصل با 75 امتیاز و بالاتر از شالکه و وردربرمن قهرمان بوندسلیگا شد. در این فصل که فن خال روی نیمکت بایرن بود بازیکنانی چون هانس یوربوت، لام، بدشتوبر، فن بویتن، کونتنتو، دمیکلیس، شواین اشتایگر، فن بومل، روبن، تیموشوک، ریبری، آلابا، کلوزه، اولیچ، تونی، مولر، گومس و آلتینتوپ در این تیم حاضر بودند.
2012-13
بایرن مونیخ در این فصل بالا تر از دورتموند با 91 امتیاز قهرمان شد. ریبری هم با 15 پاس گل بهترین پاسور لقب گرفت.
2013-14
در این فصل بایرنی ها اجازه نزدیک شدن حریف دیرینه را به خود ندادند و با 90 امتیاز قهرمان شدند و دورتموند هم با 71 امتیاز به نایب قهرمانی رسید. در این فصل لواندوفسکی از دورتموند با 20 گل آقای گل شد و مانژوکیچ از بایرن مونیخ هم 18 گل زد. شاگردان گواردیولا در این فصل 94 گل زدند و 23 گل هم دریافت کردند. گوتسه، روبن،پیزارو، بدشتوبر، آلابا، کونتنتو، نویر، مولر، تیاگو، مارتینس، لام، شکیری، رافینیا، فن بویتن، کروس، ریبری، شواین اشتایگر، دانته، مانژوکیچ، بواتنگ و پیزارو از جمله بازیکنان این تیم بودند.
2014-15
در فصلی که روبن و لواندوفسکی هرکدام 17 گل برای بایرن مونیخ زدند، این تیم بالاتر از ولفسبورگ با 79 امتیاز قهرمان شد. در این فصل لواندوفسکی، آلونسو، برنات، رود، رینا، کورت و بن عطیه به بایرن مونیخ اضافه شدند. شکیری، کروس و فن بویتن نیز از جمله بازیکنان خارج شده این تیم بودند.
2015-16
شاگردان گواردیولا در این فصل با 88 امتیاز بالاتر از دورتموند به عنوان قهرمانی رسیدند. لواندوفسکی با 30 گل زده، آقای گل شد. کیمیش، اوریخ، کاستا و ویدال بازیکنانی بودند که در این فصل به مونیخ آمدند. بایرن علاوه بر قهرمانی بوندسلیگا، قهرمان جام حذفی هم شد اما در نیمه نهایی لیگ قهرمانان شکست خورد.
2016-17
بعد از رفتن گواردیولا، کارلو آنچلوتی سرمربی بایرن مونیخ شد. مونیخی ها با 25 برد، 7 تساوی و 2 باخت و کسب 82 امتیاز قهرمان شدند و لایپزیک هم با 67 امتیاز دوم شد. لواندوفسکی با یک گل کمتر از اوبامیانگ و با 31 گل زده در جایگاه دوم زنندگان گل قرار گرفت. هوملس و سانچس از جمله تازه وارد های بایرن بودند.
2017-18
در این فصل هم بایرن مونیخ دست نیافتنی بود و با 84 امتیاز و 64 گل زده قهرمان بوندسلیگا شد. لواندوفسکی هم با 29 گل زده عنوان آقای گلی را دوباره پس گرفت. شوله، کومان، خامس رودریگس، رودی و تولیسو در این فصل به بایرن مونیخ پیوستند. لام در این فصل اعلام بازنشستگی کرد.
2018-19
یوپ هانکس که به بایرن بازگشته بود نتوانست انتظارات را برآورده کند و نیکو کواچ جانشین او شد. کواچ از آینتراخت فرانکفورت جدا شده بود. در پایان این فصل هم کواچ توانست بایرن را قهرمان کند. این تیم با 78 امتیاز و 2 امتیاز بالاتر از دورتموند عنوان قهرمانی را کسب کرد. آقای گل این فصل هم کسی نبود جز لواندوفسکی. کاستا، گنبری، سانچس، گورتزکا و دیویس بازیکنان جدید مونیخ بودند.
2019-20
بایرن مونیخ فصل را با نیکو کواچ آغاز کرد اما در ادامه هانس دیتر فلیک نفر اول نیمکت شد. بایرنی ها با برتری برابر وردربرمن در فاصله دو هفته مانده به پایان بوندسلیگا قهرمانی خود را جشن گرفتند. پاوارد، هرناندس، پریسیچ، کوتینیو و اودریزولا از جمله بازیکنان تازه وارد بایرن در این فصل بودند. لواندوفسکی تاکنون 31 گل زده و بعید است که تیمو ورنر 25 گله به این بازیکن برسد و عنوان آقای گلی را از او بگیرد.