یادداشت پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

یادداشت جی پلاس

تکنیک رسول خطیبی مد نشود!

تیم فوتبال ماشین سازی تبریز در مهار پنالتی های حریفان بیش از حامد لک، سنگربان این تیم، مدیون تکنیک خاص رسول خطیبی است!

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس، تیم های پرسپولیس و ماشین سازی تبریز در هفته نهم لیگ برتر در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که حاصل تلاش دو تیم تساوی بدون گل بود. در این دیدار پرسپولیس یک ضربه پنالتی را در دقایق پایانی توسط علی علیپور از دست داد.

این نخستین بار نیست که پرسپولیس در برابر تیم منسجم و سخت کوش تبریزی به مشکل می خورد. سرخپوشان پایتخت در جریان دیدار دو تیم در جام حذفی نیز در گلزنی به مشکل خوردند و در شرایطی با گل دقایق پایانی موفق به صعود شدند که در آن بازی نیز یک پنالتی از دست دادند که اتفاقا آن پنالتی هم توسط علیپور از دست رفت. حالا پس از هدر رفتن دومین پنالتی می توان گفت حامدلک 2 - علی علیپور 0!

نکته مشترک این پنالتی ها نه فقط ضربه زننده و مهارکننده بود، بلکه شرایطی بود که پنالتی گرفته و زده شد. در هر دو بازی تصمیم داور برای گرفتن پنالتی مشکوک بود. در بازی اول تمام کارشناسان متفق القول معتقد بودند داور فریب مهاجم پرسپولیس را خورده و به اشتباه پنالتی گرفته، اما در بازی دوم، نظرات متفاوت بود و برخی از کارشناسان پنالتی را تایید کردند.

نکته جالب توجه رفتار رسول خطیبی بود. سرمربی ماشین سازی تبریز در دیدار حذفی به شدت نسبت به تصمیم داور معترض بود و با اعتراض های شدید خود حدود ده دقیقه بازی را متوقف کرد. حاصل این توقف بیش از حد در بازی از دست رفتن پنالتی علیپور بود.

خطیبی در بازی دوم نیز همین رفتار را تکرار کرد. البته او از شدت اعتراض های خود کاست و با شکل و شمایلی دیگر به شکلی که با محرومیت هم روبرو نشود در بازی وقفه ایجاد کرد و این وقفه باز هم به کمک تیمش آمد.

فارغ از درستی یا نادرستی پنالتی های اعلام شده علیه تیم ماشین سازی تبریز، رفتار خطیبی کنار زمین منطقی و حرفه ای نیست. طبق قانون هیچ یک از بازیکنان و اعضای کادر فنی حق انجام مداخله در ضربه پنالتی را ندارند و تنها داور می تواند شرایط قرار گرفتن مهاجم پشت توپ، ایستادن دروازه بان درون دروازه، کنترل بازیکنان پشت محوطه و ... را کنترل کند.

ایجاد وقفه در زدن ضربه پنالتی مشخصا به ضرر بازیکن پشت توپ است چرا که باعث افزایش استرس و کاهش تمرکز و همچنین سردشدن احتمالی بدنش می شود. در چنین شرایطی معمولا بازیکنان تیم زننده پنالتی تمایلی به ایجاد وقفه ندارند و می خواهند پنالتی هر چه سریعتر زده شود، اما تیم مدافع خصوصا دروازه بان با اقداماتی مانند جابجا کردن توپ در نقطه پنالتی، بیرون آمدن از دروازه، صحبت با داور و یا حتی زننده ضربه، سعی در تاثیرگذاری روانی بر روی ضربه زننده دارند. داور نیز موظف است در صورتی که این اعمال طولانی شده و از حالت طبیعی خارج شود و یا باعث ایجاد وقفه در زدن ضربه شود با خاطیان برخورد قانونی و در صورت لزوم از کارت هایش استفاده کند.

در حال حاضر رسول خطیبی شاید بیشتر از حامد لک در خراب شدن پنالتی های پرسپولیس نقش داشته و ممکن است این کار او از سوی دیگر مربیان هم انجام و به نوعی این گونه اعتراض و ایجاد وقفه پیش از زدن ضربه پنالتی مد شود که به هیچ وجه اتفاق خوبی نیست. چرا که چهره زیبایی از فوتبال و روح ورزش را به نمایش نمی گذارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.