نایب قهرمان شطرنج جوانان جهان در گفت و گو با جی پلاس؛

مبینا علی نسب: الگویم خادم الشریعه است/ می توانستم قهرمان شوم

دختر 19 ساله شطرنج ایران اهداف بزرگی در سر دارد، از قرار گرفتن در بین 10 بازیکن برتر بانوان جهان تا قهرمان شدن در دنیا در بخش بانوان. دقایقی پای صحبت های مبینا علی نسب که به تازگی با مدال ارزشمند نقره جوانان جهان از هند برگشته نشستیم و او از اهداف و انگیزه های بالایش برای ادامه مسیر موفقیت گفت.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس، مبینا علی نسب همان طور که در رقابت های نوجوانان جهان نایب قهرمان شد، این بار در بخش جوانان هم عنوان نایب قهرمانی را به دست آورد. خبرنگار جی چلاس بعد از کسب این عنوان ارزشمند گفت و گویی را با این شطرنج باز ایران انجام داد.

جی پلاس: درباره مسابقات جوانان جهان صحبت کن، از سطح مسابقات و مدال ارزشمندی که برای ایران به دست آوردی.

سطح این دوره از رقابت ها بسیار بالا بود. در دوره گذشته نفر اول با 8.5 امتیاز از 11 بازی قهرمان شد، اما امسال من با 9 امتیاز از همین تعداد بازی دوم شدم. نفر اول خانم شطرنج باز روسی بود که اخیرا قهرمان زیر 18 سال جهان هم شده بود و آمادگی بسیار بالایی داشت. من در این مسابقات با او بازی کردم و با این که در وضعیت برنده بودم، به دلیل برگزاری دو دور مسابقه در یک روز، ترجیح دادم به خودم فشار نیاورم و مساوی را قبول کردم. ایشان در نهایت با نیم امتیاز اختلاف نسبت به من قهرمان شد.

جی پلاس: با توجه به این که در استارت لیست نفر 25 ام بودی، واقعا به مدال فکر می کردی؟

پیش از مسابقات هدفم کسب مدال بود. تلاش زیادی برای رسیدن به این موفقیت انجام دادم، اما خب با توجه به سطح مسابقات راستش خودم هم فکر نمی کردم این قدر خوب بتوانم بازی کنم. در این مسابقات هفت پیروزی و چهار تساوی به دست آوردم و باخت نداشتم. در چند مسابقه در وضعیت کاملا برنده بودم اما متاسفانه در تنگی زمان وضعیت برنده را از دست دادم وگرنه می توانستم قهرمان شوم.  بازی کردن در شرایط تنگی زمان یکی از مشکلات من است که باید روی آن کار کنم.

جی پلاس: علاوه بر کسب مدال حسابی ریتینگ هم جمع کردی! سال بعد هم در این مسابقات بازی می کنی؟

بله خوشبختانه با موفقیت در این مسابقات از ریتینگ 2300 عبور کردم و در حال حاضر ریتینگم 2316 است. امیدوارم بتوانم در مسابقات بعدی که یک اوپن در اسپانیا است و آذرماه برگزار می شود، باز هم به ریتینگم اضافه کنم. درباره مسابقات سال آینده هم باید بگویم از نظر سنی مشکلی ندارم و می توانم در رده جوانان جهان یک سال دیگر بازی کنم، اما بستگی به شرایطم قبل از مسابقات دارد و از الان برایش تصمیمی ندارم.

جی پلاس: با وجود نتایج خوبی که در هند به دست آوردی، چرا نورم استاد بزرگی بانوان به دست نیاوردی؟

عملکرد من در این رقابت ها خوب بود و ریتینگ عملکردی 2500 داشتم که فراتر از میزان لازم برای کسب نورم بود، اما به دلیل این که تعداد کمی از حریفانم استاد بزرگ بودند، نورم برایم ثبت نشد.

جی پلاس: حدودا سه سال پیش بود که به ریتنگ 2200 رسیدی و امسال 2300 شدی. این افزایش 100 واحدی چرا این قدر طول کشید و دلیل افتی که پس از مسابقات قهرمانی بانوان جهان داشتی چه بود؟

در مسابقات قهرمانی بانوان جهان خوب بازی کردم اما بعد از آن به مسابقات قهرمانی آسیا در فیلیپین رفتم که تصمیم کاملا اشتباهی بود. اولا که چندان برای مسابقات آماده نبودم. دوما از نظر زمانی هم اختلاف زیاد ساعت با ایران و همچنان وضعیت بد تغذیه در این کشور خیلی به من ضربه زد و باعث شد ریتینگ از دست بدهم. با این حال خوشبختانه توانستم خودم را جمع کنم و در یک سال اخیر تقریبا هر جا بازی کرده ام نتیجه بد نگرفته ام.

جی پلاس: در حال حاضر با کدام مربی کار می کنی؟

 با آقای اولگ کورنیف، استاد بزرگ اسپانیایی کار می کنم. البته این تمرین از راه دور و به شکل آنلاین است. کلیه هزینه های مربوط به مربی ام را نیز خودم می پردازم. البته در مقاطعی از پویا ایدنی و محمدامین طباطبایی نیز کمک گرفته ام که جا دارد از آنها تشکر کنم. همچنین برای مسابقات جوانان جهان خانم شادی پریدر مربی من بودند و کمک بسیار زیادی به من کردند. می توانم بگویم اگر کمک های ایشان نبود من نمی توانستم مدال کسب کنم. 

جی پلاس: برنامه ات برای ریتینگ های بالاتر چیست؟

می خواهم زودتر به ریتینگ 2400 برسم و استاد بزرگ بانوان شوم. فکر می گنم اگر مسابقات را به درستی انتخاب کنم این مساله دور از دسترس نیست و زمان زیادی طول نکشد. با این حال برایش زمان بندی مشخصی در نظر نگرفته ام.

جی پلاس: مسابقات قهرمانی بانوان کشور چند سالی است بدون ستاره ها برگزار می شود، آیا تو امسال شرکت می کنی؟

 نه من امسال هم قصد بازی کردن در مسابقات قهرمانی کشور را ندارم. حضور در این مسابقات توجیه فنی برایم ندارد. فکر می کنم دلیل بازی نکردن سایر بازیکنان خوب، نبود انگیزه و توجیه فنی باشد. مثلا خانم خادم الشریعه با ریتینگ نزدیک به 2500 چه انگیزه ای برای حضور در رقابت های قهرمانی کشور می تواند داشته باشد، اما قبول دارم که در شان شطرنج بانوان کشور نیست که قهرمان قدرتمندی نداشته باشد و یا ریتینگش خیلی پایین باشد.

جی پلاس: الگوی شطرنجی ات کیست؟

خانم سارا خادم الشریعه الگوی شطرنجی من است. ایشان توانسته عنوان استاد بین المللی آقایان را به دست بیاورد و حتی به عنوان استاد بزرگی آقایان هم بسیار نزدیک شده است که همین جا آرزو می کنم هر چه زودتر به این افتخار دست پیدا کند. در برنامه های درازمدت من نیز کسب عناوین استاد بین المللی و استاد بزرگی آقایان قرار دارد اما فعلا به کسب استاد بزرگی بانوان فکر می کنم و هدف اصلی ام این است.

جی پلاس: از وضعیت تحصیلی ات بگو.

یک سال است که درسم را در رشته تجربی تمام کرده ام اما کنکور نداده ام. قصد دارم در رشته تربیت بدنی ادامه تحصیل بدهم اما امسال این کار را انجام نمی دهم چون می خواهم تماما روی شطرنجم متمرکز شوم و پیشرفت کنم. از سال آینده در این رشته تحصیلات دانشگاهی را ادامه خواهم داد.

جی پلاس: اهل مازندران هستی. از وضعیت شطرنج در استانت بگو که ظاهرا حال و روز چندان خوشی هم ندارد.

متاسفانه همین طور است. مازندران ورزشکاران و شطرنج بازان بسیار بزرگی دارد اما هیچ حمایتی از شطرنج این استان صورت نمی گیرد. در حال حاضر ما حتی هیات شطرنج هم نداریم! یک ساختمان قبلا در اختیار هیات شطرنج بود که همان را نیز گرفته اند و در حال حاضر هیچ جایی وجود ندارد. در همین ساختمان کوچک مسابقات خوبی برگزار می شد و بازیکنان زیادی در آن شرکت می کردند، اما متاسفانه در حال حاضر به این حال و روز افتاده است.

جی پلاس: و سخن پایانی...

از خانواده ام که در زندگی همیشه حامی و پشتیبان من بوده اند تشکر می کنم. از کلیه مربیان پایه که شطرنج را از آنها آموختم و از مربیانی که در رده های مختلف با آنها کار کرده ام صمیمانه تشکر می کنم و مدیون آنها هستم.

 

دیدگاه تان را بنویسید