نمایشگاه کتاب و نکاتی درباره بلاگرها
پنجمین روز از سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درحالی به اتمام رسید که اتفاق خاص و ویژهای در نمایشگاه رخ نداد؛ بازدیدکنندگان آمدند، برنامههای فرهنگی برگزار شد و چهرههایی هم به نمایشگاه آمدند.
به گزارش جماران؛ پنجمین روز از نمایشگاه کتاب، روز یکشنبه (۲۳ اردیبهشت) روز تقریباً آرامی را پشت سر گذاشت و میشود گفت مثل همیشه بود: بازدیدکنندگان پیش از بازشدن درهای شبستان در مصلی حاضر بودند. البته باید توجه داشت با توجه به گرمای ظهر بسیاری ترجیح میدهند بازدید را به ابتدای روز و بعد از ظهر موکول کنند و بنابراین در این ساعتها تراکم جمعیت را داریم.
ایسنا نوشت؛ بخش بینالملل خلوت بوده و بخشی از بازدیدکنندگانش برای عکاسی با غرفههای خارجی یا طبقه فوقانی شبستان به آنجا میآیند.
طبق الگوی همیشگی برخی از بازدیدکننده برای خرید از ناشران بزرگ از قبل برنامه داشته و مشخصا سراغ ناشر موردنظر خود میروند و برخی نیز به همه راهروها سرک میکشند، کتابها را میبینند یا از متصدیان میخواهند کتابها را برایشان توضیح دهند. اگر متصدی بازاریاب خوبی باشد و بر کتابهای نشر تسلط داشته باشند و البته پولی باشد، کتاب را میخرند. برخی مبلغ معینی برای خرید کتابهایشان در نظر گرفتهاند و ترجیح میدهند کتابی که بیشتر برایشان اولویت دارد بخرند و برخی را به بعد موکول میکنند و با گرفتن عکس از کتاب، شاید بعداً آن را بخرند.
اما هستند خریدارانی که در غرفهها میایستند و با کتابها یحتمل برای تولید محتوای فضای مجازیشان عکس میگیرند.
البته درباره متصدیان فروش نیز باید گفت در سالهای اخیر شاهد حضور بلاگر کتابهایی هستیم که در طول سال فعالیت دارند و ناشران از ظرفیت آنها برای تبلیغ بیشتر کتاب استفاده میکنند.
برخی مدیران نشر نیز ترجیح میدهند خود در غرفهشان باشد و برخی نیز از دوستان و آشنایان خود میخواهند که در غرفه به کمکشان بیایند که الزاما بازاریاب یا آشنا به کتاب نیستند و توان اقناعی و توضیح کامل به بازدیدکنندگان را ندارند و این موضوع یکی از ضعفهای بعضی از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب است.
امروز مدیر نشر سده به ایسنا اعلام کرد که یکی از کتابهای این نشر بدون تذکر و اعلام قبلی از نمایشگاه کتاب جمعآوری شده، این درحالی است که این کتاب با مجوز ارشاد چاپ شده و سال قبل در نمایشگاه کتاب بدون هیچ مشکلی عرضه شده بود.
امروز خانمهایی با لباس متحدالشکل با عنوان سفیر مهر و سفیر هدایت به عنوان ناهی منکر در بخشهای مختلف مصلی حضور داشتند.
با توجه به اینکه در دهه کرامت قرار داریم ساعت ۸ شب و با بسته شدن درهای نمایشگاه، صلوات خاصه امام رضا (ع) از بلندگوهای شبستان پخش میشود و با زمزمه بعضی از حاضران با آن، فضای جالبی را رقم میزند.
بخش کتاب کودک و نوجوان هم برای هر سنی جذابیتها بصری و محتوایی خود را دارد. ناشران با سلیقه خود اقدام به غرقهسازی کرده و رقابتی برای جذب مخاطب کودک دارند. به همین دلیل هم عکاسی از کودکان با غرفههای جذاب، قطعا بخشی از اقدامات خانوادهها است. این ناشران، بخشهای جنبی را هم برای جذب مخاطب کودک دارند، مثلا «نقاشی کن، جایزه ببر» که بازدیدکنندگان بدون محدودیت سنی، نقاشی کرده و بادکنک خود را دریافت میکنند و به راه خود ادامه میدادند! یا «بازی کن جایزه ببر» که خود را «اتاق فرار کتابی» معرفی میکنند. کودکان و شیطنتها، گریهها و یا کلافگی و خستگیشان به خاطر پیادهروی و گشتزنی زیاد در نمایشگاه کتاب نیز گویا از الزامات این بخش است.
خانوادهها با وجود قیمت بالای کتاب، دست خالی از بخش کودک بیرون نمیروند البته نکته جالب این است که خود بچهها انتخاب میکنند که پدر و مادرشان چه کتابی را بخرند، از نویسنده مشخص نام میبرند یا دنبال ژانر مشخصی هستند که شاهد این مسئله در بخش بزرگسال نیستم و برخی نمیدانند حتی چه کتابی میخواهند، فقط میگویند «سرگرم شویم، عاشقانه باشه، کدومش خوبه». البته این موضوع همانطور که پیشتر اشاره شد برای همه صدق نمیکند.
امروز علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: مردم نمره ۷۴ از ۱۰۰ را به نمایشگاه کتاب دادهاند.
او میزان فروش را به این شرح اعلام کرد: تا پایان روز چهارم، در بخش حضوری از طریق کارتخوانهای رسمی ۹۰ و نیم میلیارد تومان فروش ثبت شده و ۵۲ میلیارد تومان هم به صورت کارت به کارت و خرید نقدی بود. مجموعا ۱۴۲ و نیم میلیارد تومان فروش در بخش حضوری داشتیم. در بخش مجازی نیز ۵۲ میلیارد فروش داشتیم که ۳۲ میلیارد سهم ناشران و ۱۷ میلیارد تومان سهم کتابفروشان بود. مجموعا ۱۹۴ و نیم میلیارد تومان از مجموعه ناشران خرید کردند.
مصطفی رحماندوست، ناصر کشاورز، الهی قمشهای، غلامعلی حداد عادل، ابراهیم بن المعینی سفیر عمان در ایران، سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، عباسعلی کدخدایی عضو مجمع تشخیص، سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه، سیدمحمد هاشمی جانشین و قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از چهرههای ادبی، سیاسی و نظامی بودند که به نمایشگاه آمده و از نمایشگاه دیدن کردند.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید