نوزدهمین «شب کارگردان» با تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر کشور؛ ژاله علو، علیرضا کوشکجلالی و علی شمس برگزار میشود و تندیس انجمن کارگردانان تئاتر به آنان اهدا خواهد شد.
جی پلاس، این برنامه به کوشش انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران، روز یکشنبه ۹ ادریبهشت ماه و از ساعت ۱۷ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد و در کنار اهدای مدالیوم به اکبر زنجانپور، از سه چهره نامبرده نیز تقدیر میشود.
بر اساس این گزارش، ژاله علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانوادهای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقهمند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود. به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش میخواند و او را تشویق میکرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.
علو درس و مشق را در دبستان «نواختران» در خیابان شاهپور آغاز کرد و دوره متوسطه را در مدرسه «خسرو خاور» گذارند. مدتی به دانشسرای مقدماتی رفت و به دلیل علاقه به کار هنری، هنرستان هنرپیشگی را انتخاب کرد. در هنرستان هنرپیشگی نزد استادان بزرگی مانند هایک گاراگاش، دکتر نامدار که استاد فن بیان بود و خانمی سوییسی که استاد بدن و حرکت بود، مشغول نوآموزی شد. در همین هنرستان با چهرههایی همانند محمد نوری، معز دیوان فکری و ... هم شاگردی شد و اولین حضور روی صحنه تئاتر را تجربه کرد. او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و سالها در این رسانه فعالیت کرد.
و حالا انجمن کارگردانان تندیس و لوح تقدیر خود را به پاس سالها تلاش و هنرآفرینی در حوزه کارگردانی تئاتر رادیویی به استاد ژاله علو تقدیم میکند.
علیرضا کوشکجلالی، کارگردان و مدرس تئاتر، دیگر هنرمندی است که فردا مورد تقدیر قرار میگیرد. او گرچه مقیم آلمان است اما همواره در تئاتر ایران حضوری تاثیرگذار داشته و علاوه بر کارگردانی نمایشهای مختلف، در بسیاری از شهرهای کشور نیز هنرجویان را اموزش داده و با آنان آثار نمایشی مختلفی را اجرا کرده است. تماشاگران تئاتر از اجرای نمایشهای «موسیو ابراهیم» و «خدای کشتار» او خاطراتی به یادماندنی دارند.
بر همین اساسا، انجمن کارگردانان به پاس تلاشهای فراوان در حوزه آموزش تئاتر و کارگردانی از علیرضا کوشک جلالی تقدیر میکند.
اما علی شمس، دیگر کارگردانی است که مورد تقدیر قرار میگیرد. او علاوه بر کارگردانی نمایشهای گوناگون همچون «احتمالات»، «داستانهای میان رودان»، «قلعه انسانات»، «وقتی خروس غلط میخواند»، «شب دشنههای بلند»، «مخاطب خاص»، «اگر شبی از شبهای تهران، مسافری...» و ...، در زمینه تئوری و ترجمه آثار نمایشی نیز پرتلاش است و در سالهای اخیر، بسیاری از آثار معتبر نمایشی جهان زیر نظر او منتشر شدهاند. انجمن کارگردانان به پاس تلاشهای اجتماعی در حوزه تئاتر لوح تقدیر خود را به علی شمس اهدا خواهد کرد.