ساخت فیلم از پرتره قهرمانان و سرداران جنگ تحمیلی به دهه ۸۰ باز می گردد اما این فیلم ها معمولا نتوانست آنطور که باید کیفیت تولید را داشته باشد و در اکران هم با مخاطب کم روبه رو شد. اما با ساخت فیلم «ایستاده در غبار» که روایتی از زندگی احمد متوسلیان داشت؛ سبک و سیاق تولید فیلم ها تغییر کرد.
جی پلاس، همشهری آنلاین نوشت: در جشنواره های گذشته فیلم های سینمایی درباره پرتره سرداران و قهرمانان جنگ تولید فیلمسازان ساخته شده، شاید بتوان گفت «ایستاده در غبار» از کارهای اولی محمدحسین مهدویان یکی از نمونه های بارز و موفق باشد و بعد از آن نیز فیلم هایی چون «موقعیت مهدی» توانست تماشاگران را به سالن سینما بکشاند. فیلم هایی چون «منصور» و «غریب» هم توانست درجشنواره بازخوردهای مثبتی داشته باشد.در جشنواره امسال سه فیلم سینمایی «مجنون»، «احمد» و «آسمان غرب» درباره سرداران جنگ است.
سردار ۲۵ ساله در مجنون
فیلم سینمایی «مجنون» به کارگردانی مهدی شاه محمدی و تهیهکنندگی عباس نادران تازهترین محصول سینمایی سازمان اوج است که در جشنواره رونمایی می شود، «مجنون» اولین فیلم بلند این کارگردان به حساب می آید. «مجنون» درباره شهید مهدی زینالدین فرمانده لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب در دوران دفاع مقدس و از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در طول جنگ تحمیلی بود که در سال ۶۳ در منطقه سردشت در پی درگیری مستقیم با نیروهای مسلح دشمن در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسید. در فیلم سینمایی «مجنون» سجاد بابایی در نقش شهید زین الدین حضور دارد.
شخصیت شیرودی در «آسمان غرب»
از دیگر فیلم های جشنواره می توان به «آسمان غرب» اشاره کرد. محمد عسگری سال گذشته با نخستین فیلم بلندش، «اتاقک گلی»، در جشنواره چهل و یکم فجر حضور داشت که این فیلم تا امروز اکران نشده است. حالا قرار است فیلم دومش در جشنواره ۴۲ رونمایی شود. روایت سینمایی از خلبان شهید علیاکبر شیرودی و دیگر همرزمانش در هوانیروز ارتش است که رویدادهای مربوط به ماه نخست جنگ در منطقه غرب کشور را به تصویر میکشد. این فیلم در ابتدا «دومین روز پاییز» نام داشت که بعدا نامش به «آسمان غرب» تغییر کرد.
سردار کاظمی و زلزله بم
«احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی با بازی تینو صالحی از دیگر فیلم های جشنواره است که تصویری از شهید احمد کاظمی است. البته این فیلم متفاوت تر از دو فیلم است. «احمد»، به ۱۸ ساعت ابتدایی زلزله بم و نقش شهید احمد کاظمی در این واقعه تراژیک می پردازد. مطمئنا از آنجا که یکی از فرماندهان ردهبالای دفاع مقدس در مرکز فیلم قرار دارد، کارگردان به شخصیت و نگرش این شهید در فیلم پرداخته است.