نجمالدین شریعتی میگوید: زمانی آقای ضرغامی میگفت مناسبهای شادی عزای ما تلویزیونیهاست؛ چراکه در عزا و مصیبتها میدانیم چه کنیم ولی در مناسبتهای شادی نمیتوانیم کاری کنیم اما امسال با طراحیهایی که صورت گرفته سعی کردم به سبک جدید در اجرا فکر کنم.
جی پلاس، نجمالدین شریعتی، مجری برنامههای معارفی تلویزیون که این روزها در حال اجرای برنامه «حسینیه معلی» است، در گفتوگویی درباره اینکه به عنوان مجری در حال حاضر تا چه میزان از آزادی عمل روی آنتن تلویزیون برخوردار است، میگوید که همیشه از آزادی عمل زیادی برخودار بوده و هیچگاه در این زمینه با مشکلی مواجه نبوده است.
ایسنا نوشت؛ او یادآور میشود که اجرای او همیشه به همین شکلی که بوده تغییر نکرده، اما حالا در برنامه جدید «حسینیه معلی» قرار است اجرای متفاوتی از او ببینیم.
قرار بر این است مجری ثابت «حسینیه معلی» باشم اما
شریعتی که در پشت صحنه برنامه «حسینیه معلی» گفتوگو میکرد، درباره دلایل ادامه حضور در این برنامه که به گفته خودش ابتدا قرار بود فقط در یک فصل از آن اتفاق بیفتد، میگوید: وقتی که این برنامه را شروع کردم فصل محرم بود که اتفاقا پرمخاطبترین برنامه معارفی تلویزیون هم شد. قصد نداشتم برای فصل جدید بیایم گرچه مطرح شده بود که بروم و برنامه از این پس با یک مجری پیش برود و حالا تصمیمم بر این است در این فصل باشم اما واقعیت نمیدانم در این فصل که مخصوص شعبان هست قرار است چه اتفاقی بیفتد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا حالا او را باید مجری ثابت برنامه «حسینیه معلی» بدانیم؟ توضیح میدهد: در حال حاضر قرار بر این است، اما اینکه مجری تغییر نکند بستگی به مشغلهها دارد. من همیشه گرفتاریهایی داشتم و آن اینکه در برنامه «سمت خدا» باید اجرا کنم، در برنامه سحرگاهی هستم، در این برنامه نیز قرار بود در یک فصل باشم و از نظر جسمی هم کشش این میزان برنامه را ندارم اما به هر حال این اتفاق افتاد و درست هم هست؛ به هر حال یک برنامه با مجریاش شناخته میشود در کنار همه عواملی که کار میکنند، مجری نقطه قوتی برای برنامه است در عین حال که برعکس هم میتواند باشد. مجری تابلوی یک برنامه است. من هم اگر تهیهکننده بودم، برایم مطلوب این بود که مجری برنامه ثابت باشد.
مناسبهای شادی عزای ما تلویزیونیهاست
شریعتی در ادامه درباره فضای برنامه «حسینیه معلی» که به سمت شادی رفته و ویژه اعیاد تولید میشود، یادآور میشود: در ارتباط با مناسبتهای شادی خاطرم هست زمانی آقای ضرغامی میگفت مناسبهای شادی عزای ما تلویزیونیهاست؛ چراکه در عزا و مصیبتها میدانیم چه کنیم ولی در مناسبتهای شادی نمیتوانیم کاری کنیم. اما امسال با طراحیهایی که صورت گرفته سعی کردم به سبک جدید در اجرا فکر کنم؛ بنابراین سعی کردم انرژی، صدا و نحوه تعاملم با ذاکرین و مخاطبان متفاوت باشد و امیدوارم خروجی کار اتفاق خوبی باشد.
در مناسبهای شادی دستمان خالی است
این مجری ساخت برنامههایی از جنس «حسینیه معلی» را طولانی و دشوار میداند و در این زمینه توضیح میدهد: به دلیل فشردگی در تولید و از سویی در فصل شعبان که محور برنامه شادی است، انرژی دوچندان میخواهد و از این نظر اداره کردن برنامه کار دشواری است. امیدواریم از نظر محتوا و اجرا بتوانیم راهی را در این جنس برنامهها باز کنیم که حتما هم آزمون و خطا دارد. واقعا در مناسبهای شادی دستمان خالی است و نمیدانیم چه باید بکنیم، ولی حالا در این برنامه متناسب با برنامه و فضای حسینیه کارهایی کردهایم.
وی ادامه میدهد: ما حسینیهای داریم که باید اجراهای شاد را متناسب با این فضاها طراحی کنیم. یعنی وقتی این آیتمها در حسینه اجرا میشوند یک نقطه وصلی داشته باشند و این مساله کمی دست ما را بسته ولی امیدوارم نقاط قوت بیشتر شود.
شریعتی همچنین درباره ترکیب داوران برنامه «حسینیه معلی» در فصل جدید میگوید: ترکیب داوران در این فصل بسیار خوب است. نزار قطری به دلیل لحن خوبش، شیرینی و ملاهت و انرژی خوبش به برنامه کمک زیادی میکند. همه در کنار هم انرژی خوبی دارند و جای داوران فصل قبل از جمله مهدی رسولی خالی است.
تیم نویسندگان طناز قوی که دین و جامعه را بشناسند، نداریم
شریعتی در پایان درباره فضای برنامههای معارفی تلویزیون و رفتن به سمت فضایی که نیاز به تابوشکنی دارد، میگوید: باید رعایت یکسری حدود را حل کرد، البته الان فضا بازتر شده ولی چیزی که مهمتر از فضای شادی برای مخاطب تلویزیون اهمیت دارد، این است که ما در حال حاضر مشکل محتوا داریم و از نظر من بزرگترین ضعف برنامههای معارفی این است که تیم نویسنده طناز قوی که هم دین را بشناسد و هم جامعه را خوب بشناسد، نداریم. ما برنامههای مفرح عالمانه و سازنده نداریم و این خیلی مهم است؛ تلاشمان را میکنیم ولی اتفاق نمیافتد. برنامههای طنزی از نگاه من موفق بودهاند که جدای از شکل و فرم واقعی حرفی برای گفتن داشته باشند. مثلا اگر «شبهای برره» متن قوی داشت و موفق بود و اگر کارهایی که موفق بودهاند نویسندههای خوبی داشتند، بشود این استعدادها را پیدا کرد و به کار گرفت تا خروجی بهتری داشته باشیم. جدای از برنامه «حسینیه معلی»، زمانی ما برنامه «نیمرخ» را شروع کردیم که تابوشکنی بود، امیدواریم در این جنس برنامهها هم این اتفاق بیفتد.