سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوش از ثبت محوطه باستانی بیتمشحوت در فهرست آثار ملی خبر داد.
جی پلاس، علی بویریمنجی اظهار کرد: محوطه بیتمشحوت به شماره ۳۳۸۱۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و مراتب طی ابلاغ رسمی از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به استانداری خوزستان و دیگر مراجع ذیربط ارسال شد.
ایسنا نوشت؛ او با اشاره به بررسی تصاویر قدیم و جدید این محوطه باستانی بیان کرد: بررسیها نشان میدهد که شهر تاریخی بیتمشحوت با مساحتی در حدود ۱۶۰ هکتار دارای ۲ باروی خشتی در پیرامون خود بوده است.
به گفته وی: با بررسی پراکندگی آثار سطحی همچون تکههای سفالی بقایای معماری این محوطه گسترده، بقایای یک شهر دوره اسلامی مربوط به قرون سوم تا چهارم هجری (۹ و ۱۰ میلادی) قابل تاریخگذاری خواهد بود.
او افزود: بقایای سازههای معماری از جمله بخشهایی از کفسازیهای آجرفرش و رد دیوارهای آجری با اندود گچ روی سطح این محوطه نیز دیده میشود.
بویریمنجی با اشاره به اینکه انجام مستندنگاری دقیق و مطالعات و پژوهشهای باستانشناختی از جمله مهمترین برنامههای اجرایی میراث فرهنگی برای این محوطه است خاطرنشان کرد: وجود چنین محوطههای شهری از دوران نخستین اسلامی برای مطالعات تاریخی و باستانشناختی و حتی معماری و شهرسازی بسیار ارزشمند است.
به باور وی: شناخت توپوگرافیک روند شهرسازی از دوره ساسانی به اسلامی با پژوهشهای آتی در چنین محوطهای امکانپذیر خواهد بود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوش با بیان اینکه محوطه باستانی بیتمشحوت یا مشهود در ۲۱ کیلومتری جنوب شرق شوش واقع در بخش شاوور شهرستان کرخه قرار دارد اضافه کرد: محوطه بیتمشحوت در حاشیه جنوبی بستر سیلابی رودخانه شاوور که از شمال این محوطه تاریخی میگذرد قرار گرفته است.