یک تهیهکننده سینما با انتقاد از ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای درخواست پول معادل فروش دو فیلم سینمایی گفت: نمیدانم از کی تا به حال امر به معروف و نهی از منکر پولی شده است؟!
جی پلاس، در روزهای گذشته دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نامهای به معاون دادستان کشور اظهاراتی را درباره دو فیلم «دینامیت» و «گشت ۳» مطرح کرده و گفته است که این دو فیلم به شکل سخیفی به تخفیف، تحقیر و تمسخر فریضه امر به معروف و نهی پرداختهاند. او برهمین اساس ضمن اعلام جرم در این مورد، خواستار این شده که «وزارت ارشاد لااقل به میزان فروش دو فیلم مذکور منابع مالی جهت تولید فیلم فاخر و رسانهای با هدف جبران مافات و تعظیم فریضتین الهی در اختیار این ستاد قرار دهد.»
ایسنا نوشت؛ طبق آمار سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران) میزان فروش بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است.
حال محمدحسین فرحبخش از این ستاد تشکر میکند که با نامه خود به واقع امر به معروف را به طور عملی اجرا کرده و سبب افزایش مخاطبان این دو فیلم شده است.
او میگوید: تنها موردی که این ستاد اقدام به امر به معروف کرد، همین بود که از دو فیلم «دینامیت» و «گشت ۳» نام برد و باعث حساسیت مردم شد تا جایی که منجر به افزایش فروش این دو فیلم در اکران آنلاین هم شده است.
وی اضافه میکند: درباره نامه منتشر شده باید اول پرسید که اصلأ این ستاد امر به معروف و نهی از منکر که از سال ۹۴ با همین نام فعالیت میکند، ستادِ چیست؟ چون هرچه هست امر به معروف و نهی از منکر نیست! مگر نمیگویند امر به معروف و نهی از منکر؟ یعنی اول امر به معروف است و بعد نهی از منکر؛ همان کاری که امام حسین (ع) با عمل خود در کربلا انجام داد. او در "محاصره" جنگ قرار گرفت وگرنه قصد جنگ نداشت. واقعه کربلا جنگ حق علیه باطل و مقابله خدا با شیطان بود و من نمیدانم از کی تا حالا امر به معروف و نهی از منکر پولی شده است؟! اگر راست میگویند خودشان پول پیدا کنند و خرج کنند و فیلم بسازند، برای چه از دولت باج میخواهند؟
تهیهکننده فیلمهای «آواز قو»، «کما» و «زندگی خصوصی» ادامه میدهد: آمارهایی از نهادهای مختلف هست که نشان میدهد در روزهای تعطیلی سینماها آمار فسق و فجور و دزدی بالاتر است. البته ممکن است بگویند لابد همین افراد فقط به سینما می روند ولی خیر، اینطور نیست. واقعیت این است که سینما افراد خیلی زیادی را جذب میکند و فیلمهایی مثل «دینامیت» و «گشت ۳» در شرایط سخت اجتماعی توانستهاند عامل به معروف و نهی از منکر باشند، اما افرادی که معلوم نیست به کجا وابسته هستند همه چیز را خلاف واقع میبینند. اگر اینها راست میگویند به اداره مالیات سر بزنند و در برابر برخورد با مردمی که نمیتوانند مالیات پرداخت کنند امر به معروف و نهی از منکر کنند. بروند شهرداریها را ببینند و مردمی که در آنجا کلی مشکل دارند. بروند ادارههای مختلف و رفتار با ارباب رجوع را ببینند و آنجا امر به معروف و نهی از منکر کنند، اما نمیروند چون میخواهند امر به معروف و نهی از منکرِ بیهزینه کنند؛ مثلاً در خیابان به تار مویی گیر بدهند.
فرحبخش میگوید: ای کاش این ستاد امر به معروف سه مورد کاری را که در راستای نام خود انجام داده و موثر بوده اعلام کند. من به عنوان یک فیلمساز و با وجود اینکه هیچ کدام از این فیلمهایی که نام برده شده متعلق به من نیستند، تاکید می کنم که این فیلمها باعث شدند در زمان اکران کاهش فساد و جرم داشته باشیم و این بهجز کمکی است که اینها به تضمین امنیت نظام کردهاند، چون سینمایی که پرفروش باشد و مردم را سرگرم کند ضامن امنیت نظام خواهد شد، در حالی که اتفاقا افکار و باورهای متضاد باعث ضربه به نظام میشود و اگر یک روزی، جمهوری اسلامی سقوط کند گروه هایی از همین دست باعث آن خواهند شد، چون اینها مردم را دینگریز میکنند و وقتی درخواست چنین پولهایی میکنند، معلوم میشود که کیسه دوختهاند.
او در پایان مطرح میکند:واقعا جای سوال است که چرا بخاطر دو فیلم باید نزدیک ۱۰۰ میلیارد تومان به ستاد امر به معروف و نهی از منکر پول داده شود؟ اگر قرار باشد دولت بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بدهد بهتر است آن را صرف ساختن ۱۰۰ مدرسه کند تا دانش آموزانی در آن تربیت شوند که همانند اینها نباشند. به نظرم کار به جایی رسیده که لازم است یک نفر خودِ این ستاد امر به معروف و نهی از منکر را امر به معروف و نهی از منکر کند.