در آستانه نوروز 1401، هفت فیلم روی پرده سینما رفتند. دو کمدی «سگ بند» و «شادروان»، فیلم دفاع مقدسی «موقعیت مهدی»، فیلم اکشن «روز صفر»، فیلم کودک و نوجوان «گل به خودی» و «قدغن» با مضمون اجتماعی، ترکیب اکران نوروزی را شکل دادند.
جی پلاس، گران شدن بلیت سینماها، فاصلهای را که شیوع کرونا میان مخاطبان و سینما انداخته بود بیشتر کرد، به این ترتیب فیلمهای اکران نوروزی مانند گذشته فروش خوبی را تجربه نکردند و تماشاگران میلیونی را به سینما نکشاندند. با وجود این، در میان فیلمهایی که به نمایش درآمدند، چهرههایی هستند که به واسطه فروش بیشتر فیلمشان نسبت به دیگر آثار یا بازی خوب آنها در فیلم، میتوان آنان را جزو چهرههای «موفق» گیشه نوروزی محسوب کرد.
مهران احمدی
روزنامه خراسان نوشت؛ مهران احمدی پس از تولید کمدی «مصادره»، سال 98 دومین ساختهاش را با نام «سگبند» و در ژانر کمدی جلوی دوربین برد. این فیلم مانند بسیاری از آثار که به دلیل شیوع کرونا فرصت اکران پیدا نکردند تا سال 1401 به نمایش درنیامد و پس از سه سال به مناسبت نوروز اکران شد. «سگبند» فعلا حدود 23 میلیارد فروخته و با سبقت از دیگر آثار توانسته در صدر جدول فروش قرار بگیرد. پیشبینی میشد حضور بازیگری مانند بهرام افشاری بتواند مخاطبان فراوانی را به تماشای این فیلم ترغیب کند. امیر جعفری، میرطاهر مظلومی، نازنین بیاتی و بهاره کیانافشار دیگر بازیگران «سگبند» هستند.
امیر جدیدی
یکی دیگر از چهرههای موفق اکران نوروزی، امیر جدیدی است که بازی خوب او در فیلم «روز صفر» ساخته سعید ملکان توجه تماشاگر را جلب میکند. جدیدی در این فیلم اکشن که عملیات دستگیری «عبدالمالک ریگی» را به تصویر کشیده، نقش یک مامور امنیتی به نام «رضا» را ایفا کرده است. او با بازی کنترلشده و به دور از اغراق خود سعی کرده «رضا» را همان طور که لازم است مقتدر و شجاع نشان بدهد و به این ترتیب حضور باورپذیری در فیلم داشته باشد. امیر جدیدی در صحنههای اکشن فیلم نیز نشان میدهد که از نظر قدرت بدنی هم توانایی کافی برای ایفای نقش این مامور را دارد. «روز صفر» تا به حال حدود شش میلیارد فروخته و این رقم برای فیلمی که چنین سوژه حساس و جذابی دارد، رقم قابل توجهی نیست. جدیدی در سیوهشتمین جشنواره فجر برای بازی در این فیلم نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
هادی حجازیفر
هادی حجازیفر در اولین تجربه کارگردانی خود قدم بزرگی برداشت و سراغ پروژه بسیار سختی رفت. او در «موقعیت مهدی» برشهاییکوتاه از زندگی شخصیت شهید مهدی باکری و رشادتهای او و یارانش را در عملیات بدر و خیبر نشان میدهد. فیلم طی شش پرده، از ازدواج تا شهادت مهدی باکری را روایت میکند. مخاطب ابتدا از طریق روابط او با خانواده و برادرش، با شخصیت او آشنا میشود و در میدان جبهه و جنگ نیز به عنوان یک قهرمان و فرمانده شجاع، همراه مهدی باکری میشود. حجازیفر در مقام بازیگر نیز به خوبی توانسته ویژگیهای این قهرمان مانند مهربانی، تواضع، اقتدار و شجاعت را در زندگی خانوادگی اش و همچنین در جبهه نمایش بدهد. حجازیفر در چهلمین جشنواره فجر جایزه بهترین فیلم اول را برای «موقعیت مهدی» کسب کرد.
جواد عزتی
جواد عزتی در «مرد بازنده» اثر محمدحسین مهدویان چالش بازی در نقشی بزرگ تر از سن واقعی خودش را با موفقیت پشت سر گذاشته است. او در نقش «بابا اِتی» در «قهوه تلخ» نیز چالش مشابهی را تجربه کرده بود با این تفاوت که آن نقش کمدی بود و «احمد خسروی» کاملا جدی است. این بازیگر هنگام صحبت کردن لحن بسیار متفاوتی دارد و سعی میکند با حرکات و راه رفتنِ سنگین خود در نقش مردی مُسن قابل باور باشد. چالش این نقش برای جواد عزتی تنها سن بیشتر او نبوده؛ «خسروی» پلیس است و ویژگیهای خاص خودش را دارد. عزتی به عنوان پلیس نگاه نافذ و مشکوکی به اطرافیانش دارد و با کمی بیرحمی و بیاعتمادی متهمان را به سمت و سوی مدنظر خود هدایت میکند. «مرد بازنده» اگرچه به خاطر بازیاش تحسین میشود اما فعلا حدود پنج میلیارد فروش داشته و رتبه پنجم جدول پرفروشترینها را کسب کرده که فروش خوبی نیست.
سینا مهراد
فیلم «شادروان» کاری از حسین نمازی فرصت خوبی در اختیار سینا مهراد قرار داده تا بتواند خودش را در نقشی متفاوت با دیگر نقشهایی که تا به حال ایفا کرده، به چالش بکشد. مهراد در این فیلم کمدی نقش یک جوان جنوب شهری را بازی میکند و از آن تصویر جوان عاشقپیشه، آرام و سر به زیر و معصوم که از او در ذهن مخاطب مانده، کاملا فاصله گرفته است؛ کاراکتر او رفتارهای موجهی ندارد، دیگران را فریب میدهد و در عین سرخوشی که در ظاهر از او میبینیم در درون احساس سرخوردگی دارد. سینا مهراد توانسته شیرینی نقش و آن وجه غیرموجه کاراکتر خود را به خوبی نمایش بدهد و از مخاطب خنده بگیرد. «شادروان» با فروش حدود هفت میلیارد و 800 میلیونی که داشته از «مرد بازنده» و «روز صفر» سبقت گرفته و در جایگاه سوم جدول فروش قرار گرفته که بخش زیادی از آن به خاطر موفقیت مهراد در خنداندن تماشاگران است.