نشست فیلم نمور با حضور عوامل این فیلم، اهالی رسانه و با اجرای حامد مهربانی برگزار شد.
جی پلاس، در آخرین روز از برگزاری جشنواره و در دومین سانس نشست فیلم نمور با حضور عوامل این فیلم، اهالی رسانه و اجرای حامد مهربانی برگزار شد.داوود بیدل (کارگردان)، سید یاسر جعفری (تهیهکننده)، نوشین معراج (نویسنده)، محمدرضا علیمردانی (بازیگر)، بهاره کیانافشار (بازیگر)، سمیرا حسنپور (بازیگر)، نسیم ادبی (بازیگر) ، باربد بابایی (بازیگر)، محمدرضا عباسی (بازیگر)، امین جهانی (طراح صحنه)، مهدی ایلبیگی (مدیر فیلمبرداری)، زهره سلطانی (طراح لباس)، بنیامین شهیدزاده (بازیگر) و پریسا شامولیان (بازیگر) عوامل حاضر در این نشست بودند.
سید یاسر جعفری، تهیهکننده این فیلم در ابتدا گفت: حدود یکسال پیش از تولید کار، فیلمنامه را از نوشین جعفری گرفتم و بسیار آن را پسندیدم و در ادامه با داوود بیدل برای ساخت فیلمنامه شروع به همکاری کردیم.
سمیرا حسنپور بیان کرد: هر نقشی با نقش دیگر متفاوت است. من نمیتوانم این نقش را با کارهای قبلیام مقایسه کرده و آنها را در یک دسته قرار دهم. این نقش چیزی بود که تا بهحال تجربهاش نکرده بودم. من تمام تلاش خود را برای ایفای هرچه بهتر این نقش انجام دادم.
جعفری درخصوص موقعیت مکانی نمور توضیح داد: قصه این فیلم در شمال میگذشت و از آنجایی که بیست روز در شهر انزلی باران میبارید ما این شهر را برای فیلمبرداری انتخاب کردیم.
بیدل کارگردان این فیلم گفت: بعضی از فیلمها در فضایی مخصوص به خود فیلمبرداری میشوند. ما نخواستیم مخاطب را درگیر دکوپاژهای عجیب وغریب کنیم. سعی کردم در پلانها ردپایی از خودم جا نگذارم تا مخاطب با چیزی که درون پلان است ارتباط برقرار کند.
نوشین معراجی درپاسخ به ضعیف بودن دیالوگها توضیح داد: سعی من این بود که فیلمنامهای بنویسم که قوی باشد و اگر شما آن را ضعیف پنداشتید حتما از ضعف من بوده است. خواستم در فیلمنامه گرهبهگره کار کنم و اطلاعات را ذرهبهذره تزریق کنم.
بیدل گفت: بهنظرم فیلم به لحاظ دراماتیک سفرهاش را به درستی پهن کرده است.
ادبی درباره شانس دریافت سیمرغ بیان کرد: همیشه جایزه گرفتن و مورد توجه بودن در یک رقابت جالب و جذاب است. اما چیزی که برای من اهمیت دارد کار خوب انجام دادن بود و دوست دارم مخاطب با نقشهای من ارتباط برقرار کند.
او ادامه داد: ما در دو سال گذشته درگیر بیماری کرونا بودیم و من میدانم با چه سختی زیادی کارها ساخته شدهاند.
کیانافشار در ادامه افزود: فکر نمیکنم برای هیچ بازیگری جایزه گرفتن جذاب نباشد. اما فکر نمیکنم این نقش به لحاظ مختصاتی که دارد برای سیمرغ گرفتن مورد توجه قرار بگیرد. من بدون توجه به موضوع جایزه گرفتن در این کار ایفای نقش کردم.
حسنپور نیز در این خصوص گفت: من وقتی نقشی را بازی میکنم به این که کاندیدا میشوم یا نه فکر نمیکنم. من اگر جایزه بگیرم خوشحال میشوم اما از جایزه نگرفتن ناراحت نخواهم شد.
باربد بابایی با تاکید براینکه بازیگری را ادامه خواهد داد توضیح داد : بازیگری برای من به هیچ عنوان تجربهای گذرا نیست. برنامهسازی همواره برای من دغدغه است اما در حد توانم نیز بازیگری میکنم.
معراجی گفت: پدر آرام نیازی به نگاهداشتن بچه را در نظر نمیگرفت و من سعی کردم این موضوع را کمی پررنگتر کنم و از آنجایی که بچه ناخواسته بوده ادعای پدری بعد از مدتی طولانی رخ میدهد.
او ادامه داد: من تمام تلاشم را کردم که چارچوب و ساختار کار درست باشد. فیلمنامه «نمور» را به هیچ عنوان ضعیف نمیدانم. هدف من از نگارش این فیلمنامه ترسیم روابط انسانی در دل جامعه بود.
بیدل گفت: خانواده مهمترین عنصر تشکیل یک جامعه است. اگر با حرف زدن مشکلات خانوادگی را حل کنیم، میزان عصبانیت در جامعه نیز کمتر میشود.
محمدرضا علیمردانی درباره بازی در این فیلم افزود: من فیلمنامه را دوست داشتم و از همکاری با این کارگردان بسیار خوشحالم. پسندیدن یا نپسندیدن آثار، امری سلیقهای است.
معراجی در ادامه با اشاره به منزلت عشق و زندگی مشترک گفت: عشق میان افراد به اندازهای حرمت دارد که بچهای که به دنیا میآید حلالزاده است.
در ادامه نسیم ادبی درباره دلیل پذیرش این فیلم گفت: نقش سمیرا برای من بسیار متفاوت بود. این نقش به نوعی در فیلمنامه نقشی تخت به حساب میآمد و من دوست داشتم به عنوان بازیگر به این کاراکتر رنگ و بویی تازه ببخشم.
جعفری نیز راجع به انتخاب بازیگران توضیح داد: من پیشنهاداتم برای انتخاب بازیگر را به داوود بیدل ارائه دادم و او هم با بازیگران وارد گفتوگو شد.
جعفری در پایان گفت: ما در این فیلم دو تا سه بازیگر تازهکار داریم که امیدوارم راهشان در سینما باز شود. باید بگویم که من تمام قد پای این کار میایستم.
نشست رسانهای فیلم سینمایی «درب» در خانه جشنواره
رضا محقق (تهیهکننده)، هادی محقق (کارگردان)، فرشاد عباسی (تدوینگر)، امیرمهدی نوری (صدابردار)، حسین قورچیان (صداگذار)، عیسی خیرمنش (طراح صحنه و لباس)، منصور عبد رضایی (مدیر فیلمبرداری) و محمد اقبالی (بازیگر) در نشست رسانهای فیلم سینمایی «درب» حضور داشتند.
رضا محقق، تهیهکننده فیلم در ابتدای صحبتهای خود بیان کرد: در ابتدا از تمام عوامل فیلم تشکر میکنم چون در شرایط سخت کار کردند. از کسانی که حامی ما بودند تشکر میکنم. همه بچههایی که در اینجا حضور دارند با تمام وجود برای این کار مایه گذاشتند. هادی محقق راه سینما را به من نشان داد و دوست دارم باز هم این همکاری ادامه داشته باشد.
فرشاد عباسی تدوینگر فیلم سینمایی «درب» نیز عنوان کرد: از برادران محقق بابت اعتمادی که به من داشتند، تشکر میکنم. امیدوارم این فیلم باب میل شما بوده باشد.
حسین قورچیان صداگذار این فیلم درباره روند کند این فیلم اظهار کرد: این فیلم کاملا مستقل است. همه عوامل کارهای مختلفی را برای فیلم انجام دادند. این فیلم روحی دارد که خیلی از فیلم ها ندارند. شاید قصه کندی داشته باشد اما هیچ پیچیدگی نداشت. این فیلم برای من ارزشمند بود.
هادی محقق درباره استفاده از بازیگران کمتر شناخته شده در فیلم سینمایی «درب» بیان کرد: استفاده از بازیگر باعث میشود حس همزادپنداری را کاهش بدهد. سینما باعث میشود که به سراغ نابازیگر برویم. استفاده نکردن از بازیگر ارتباطی با مناسبات مالی نداشت.
او ادامه داد: نمایشگری یک لطمه جبرانناپذیری به تصاویر میزند. ما میخواهیم هنر را ببینیم تا باور کنیم. استفاده از بازیگر آن حس باورپذیری را کاهش میدهد. رسیدن به یک نقش سختیهای فراوانی دارد و شاید بههمین دلیل است که خیلی از بازیگران در یک تیپ باقی میمانند.
محقق در ادامه این بحث گفت: محتوا است که باعث شکلگیری فرم میشود. ما اول باید به یک محتوای مناسب برسیم. اگر یک محتوای درست نداشته باشیم به فرم خوبی هم نخواهیم رسید.
او درباره استفاده از بدل در فیلم سینمایی «درب» بیان کرد: در فیلم بدل نداشتیم و در نقش مامور اداره برق به میزان ترسهایم غلبه کردم. اگر از بدل استفاده میکردم حس باورپذیری را کاهش میداد. این شخصیت شباهتهایی به یکی از دوستانم داشت اما مابهازای کاملی برای آن وجود نداشت.
محقق درباره ادامه دادن راه آثار زندهیاد عباس کیارستمی عنوان کرد: ما حق نداریم بگوییم نظراتمان درست است. من کل زندگیم در اشتباه گذشت. اهمیت عباس کیارستمی در سینمای ما بسیار زیاد است. کاش ترجمه درستی از کیارستمی در سینما وجود داشت و به او دقیقتر نگاه میکردیم. اولین سفیر تصویر بازیگر است و کیارستمی در بازی گرفتن از بازیگران بینظیر بود و نمونه آن بازی همایون ارشادی است.
هادی محقق درباره پلانهای طولانی در این فیلم بیان کرد: ما قصه کار نمیکنیم و اهمیت روایت در پلانهای طولانی است. این مسئله وجود دارد که شاید فیلم «درب» باب میل برخیها نباشد اما این ضرورت جنسی از سینما است. اگر پلانها را کوتاه بگیریم، حس را نمیتوان از آن انتقال داد. روایت این را از ما میخواهد و باید به واسطه پلانهای طولانی زمان دهیم تا احساسات بیان شود.
محقق درباره کم بودن تعداد بازیگران خانم در فیلم «درب» اظهار کرد: من برای جنس زن احترام قائلم مگر میشود زن را جدی نگرفت.
کارگردان فیلم سینمایی «درب» در پاسخ به این سوال که آیا قرار است سبک فیلمهای هنر و تجربه را ادامه دهد، بیان کرد: من سینما را به همین روند ادامه خواهم داد و اگر تغییر مسیر دهم یعنی به گذشته خودم باور نداشتم.
رضا محقق تهیه کننده فیلم سینمایی «درب» درباره حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: فیلم «درب» برای جشنواره است. این فیلم بخاطر شرافت انسانی که دارد، بهترین جایی که میتوانستم آن را نمایش دهم جشنواره فجر امسال بود.
رضا محقق ادامه داد: من از سال 1388 با برادرم کار میکنم و با فیلم سینمایی «او خوب سنگ میزند» در جشنواره حضور داشتیم. آن چیزی که در ذهن هادی محقق است بر گرفته از خودش بوده و به فرد دیگری تعلق ندارد.
هادی محقق درباره همکاری با مجید برزگر در آثار قبلی بیان کرد: من با مجید برزگر نزدیک 2 سال رفتوآمد داشتم. بودن با او برای من مثل حضور در یک ورکشاپ بود. درباره فیلمها با هم صحبت میکردیم. ما بدون اینکه متوجه شویم از هم تاثیر پذیرفتیم. این موضوع در همه برای من صدق میکند و دوست دارم از دیگران بیاموزم. از مجید برزگر بابت تمام راهنمایی هایی که به من کرد سپاسگزارم و از رضا محقق متشکرم که با من همراه بوده است.
او درباره اکران فیلم سینمایی «درب» در جشنواره امسال فیلم فجر بیان کرد: اکران فیلم با حضور فیلم در جشنواره فیلم فجر فرق میکند. جشنواره اکران عمومی نیست و یک فرآیند محفلی است. من از هیات انتخاب که اجازه دادند در جشنواره امسال این نوع سینما هم حضور داشته باشد، سپاسگزارم. صندلیهای اکران این فیلم باید مثل خود فیلم خالی باشد.
محقق درباره سینمای مستقل اظهار کرد: این سینما صفر و صد است یا مخاطب آن را دوست دارد یا از آن متنفر است. سینمای مستقل یعنی این که مخاطب را در نظر نگیرید. این سینما مخاطب خاص خودش را دارد. این کار باج ندادن به خیلی از امورات پیرامونی است.
فرشاد عباسی تدوینگر این فیلم در ادامه این بحث تصریح کرد: یک تعریف اشتباه وجود دارد که چون فیلمی کم هزینه است یعنی مستقل است. فیلمساز یک خط فکری را داشته و بدون اینکه چیزی را در نظر بگیرد آن را ساخته است و این مهم ترین عنصر فیلم مستقل است.
محمد اقبالی بازیگر فیلم سینمایی «درب» در انتها اظهار کرد: من از هادی محقق و همه دوستان سپاسگزارم که من را از کجا به کجا رساند.