نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «ضد» با حضور عوامل فیلم در خانه جشنواره برگزار شد.

جی پلاس، محمدرضا شفیعی (تهیه کننده)، امیرعباس ربیعی (کارگردان)، مهدی نصرتی (بازیگر)، هاشم مرادی مدیر فیلمبرداری، حسین تراب نژاد ، لیلا زارع (بازیگر)، مهدی سعدی (تدوینگر)، نادر سلیمانی (بازیگر)، محمدرضا شجاعی (طراح صحنه و لباس)، علی عدالت دوست (صدابردار)، لیندا کیانی (بازیگر)، مرتضی کوهزادی (طراح گریم) و مهشید جوادی (بازیگر) در نشست "ضد" حضور داشتند.

در ابتدای این نشست محمدرضا شفیعی گفت: خوشحالم در این جمع هستم و امیدوارم مخاطبان با فیلم ارتباط برقرار کنند.

او ادامه داد: این فیلم در سال 95 کلید خورد. فکر میکنم به واقعه هفتم تیر ماه آنچنان که باید بها ندادند چرا که مهم ترین فرصت انقلاب بودند و به صورت جهانی اهمیت داشت. در این واقعه 70 و چند نفر را به شهادت رساندند و سازمان مجاهدین تا امروز به صورت رسمی مسئولیت این اقدام را برعهده نگرفته است و دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایلی که این گروهک منافقین ترور را برعهده نگرفت در واقع علت تروریستی شدن نام سازمانشان شود. حقیقت هایی برای ساخت فیلم لازم بود و پرونده های مفتوح در دستگاه های امنیتی لازم بود تا بررسی شوند و قصه این فیلم رخ دهد. در نهایت تصمیم گرفتیم این اثر را تولید کنیم و اواخر سال 1399 تولید شد و 1400 به پیش تولید رسید.

در ادامه این نشست لیلا زارع گفت: اینکه تا چه میزان از خروجی کار راضی هستم را مخاطب باید بگوید اما این اثر را عاشقانه کار کردم. وجه انسانیت و عاشقانه این نقش را دوست داشتم گرچه فرجام سختی داشت اما سختی را به جان خریدم و امیدوارم نتیجه رضایت‌بخش باشد. من نقش های زیادی را بازی کردم که به شخصیت اصلی‌ام نزدیک بود.

زارع درباره گریم خود بیان کرد: اگر بشاش تر در فیلم نمایش داده شدم‌، خوشحالم. به هر حال من بازیگر هستم و داخل و خارج فیلم چهره مجزا دارم.

همچنین در ادامه مرتضی کهزادی طراح گریم گفت: سعی کردیم گریم لیلا زارع را بشاش نشان دهیم.

پس از آن لیندا کیانی، بازیگر این فیلم گفت: با توجه به سختی کار امیدوارم بتوانم نامزد نقش مکمل شوم. طبق صحبت هایی که با امیرعباس ربیعی داشتم تمام تلاشمان را کردیم تا با نقش زن های منافق در تلویزیون و سینما متفاوت باشد. ربیعی نگاهی متفاوتی داشت و حتی تصویری که رقم خورد از تصور من دور بود و تلاشم بر این بود به ذهنیت او نزدیک شوم.

امیرعباس ربیعی، کارگردان فیلم نیز عنوان کرد: هر فیلمی مضمون خود را می طلبد وقتی فیلم «لباس شخصی» که فیلم اولم بود را کار کردم درام جای داشت اما این کار درباره انفجار حزب بود و چنین پایان بندی انتخاب شد تا به اینجا برسیم. 

او درباره سکانس‌های شهید بهشتی نیز عنوان کرد: این سکانس شاید بازخورد نماهنگ برای مخاطب داشته باشد اما باید روی شخصیت دکتر بهشتی بیشتر متمرکز باشیم. اسلوموشن منطقی سینمایی داشت و با احساس خاص نظاره گر دکتر بهشتی بودیم.

ربیعی یادآوری شد: به نظرم تعلیق درباره ماجرا رخ داد و پایان برای تماشاگر آشکار است و همه می‌دانند شهید بهشتی ترور می‌شود بنابراین ماجرای داستان برای ما در اولویت بود تا تعلیق را برای شخصیت های دیگر داستان مانند شخصیت سعید به وجود بیاوریم.

شفیعی درباره اثرپذیری پایین نقش ها در فیلم «ضد» گفت: شخصیت هایی که در داستان طراحی شده است و به غیر از شخصیت دکتر بهشتی و کلاهی شخصیت واقعی و ما به ازای تاریخی در سکانس ها ندارند. شخصیت هایی که تخیل کرده ایم در حد تخیل باقی مانده اند و تنها دو مورد که ذکر شد، طراحی شد.

او ادامه داد: می‌خواستیم شخصیت نفوذی در حزب را به تصویر بکشیم و فرد مورد نظر حاضر نشده است ترور شهید بهشتی را در واقعیت انجام دهد و سایر اتفاقات تخیل و طرح داستان ما است.

در ادامه کهزادی، طراح گریم این فیلم گفت: از کلاهی تنها یک فریم عکس در دسترس بود و با همان یک فریم عکس که نامفهوم است، شبیه سازی کردیم و گریم انجام شد. به جز کلاهی و شهید بهشتی شخصیت واقعی دیگری نبود و تمام تلاشمان را کردیم شخصیت های دیگر داستان به درستی گریم شوند.

شفیعی درباره قابل پیش‌بینی بودن نماها گفت: چیزی که قابل پیش‌بینی نیست سرانجام شخصیت های داستانی بود و باید دید با حدس مخاطب مطابقت دارد یا خیر.

ربیعی در بخش دیگری از این نشست گفت: ما درباره ایدئولوژی سازمان مجاهدین فیلم نمی‌سازیم. در فیلم «لباس شخصی» هم درباره حزب توده و چیستی این حزب از ما سوال می‌کردند. بیشتر درام قصه برای ما مهم است، قصه و داستان باید به قدری جذاب باشد تا مخاطب را به خود جلب کند. بررسی ایدئولوژی جذابیت کار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی درباره شخصیت بیتا در فیلم افزود: قطعا شخصیت بیتا هم تخیلی است و واقعیت ندارد.

شفیعی در ادامه این بحث گفت: دلیل کشته شدن بیتا استناد تاریخی ندارد و باید البته برای هر کدام از این شخصیت ها به تاریخ رجوع کنیم و لزومی ندارد برای همه شخصیت ها به سمت تاریخ برویم.

نادر سلیمانی، بازیگر این فیلم درباره حضور در "ضد" گفت: وقتی وارد این کار شدم اولین سوالی که برایم مطرح شد این بود که چرا من را انتخاب کردند. منش محمدرضا شفیعی و امیرعباس ربیعی بسیار بالا بود و جواب من را نسبت به اینکه ذهنیت مخاطب از من به عنوان بازیگر طنز است،  شکستند. بازیگر طنز می تواند اثر جدی کار کند و گویا اثر طنز مانند مهر روی پیشانی ما داغ شده است. آقای شفیعی به من گفت پتانسیل حضور در این کار را دارم و امیدوارم لطف او را جبران کنم.

امیدوارم مخاطبان این کار را دوست داشته باشند. حضور در فیلم ضد برای من سخت بود اما همکاری با بازیگران خوب ما را به اینجا کشاند.

ربیعی کارگردان فیلم درباره علت انتخاب شغل شخصیت بیتا به عنوان پزشک عمومی به جای پزشک زنان و زایمان بیان کرد: پزشکان سال های گذشته و بیشتر در دهه شصت، اکثریت پزشک عمومی بوده اند. بنابراین شغل شخصیت بیتا پزشک عمومی بود که در بخش زنان ورود کرد. با یکی از مشاورین نزدیکمان که پزشک عمومی است در این باره صحبت کردیم و به دلیل تعداد کم پزشک زنان، او را پزشک عمومی معرفی کردیم.

شفیعی درباره به تصویر کشیدن ترور شهید بهشتی  گفت: در دوران پژوهش من فایل صوتی از آقای رجوی شنیدم که پس از تخلیه پادگان اشرف در شورای مرکزی خودشان درباره واقعه هفتم تیر صحبت می‌کرد. در آن ویس گفته بود ما با بهشتی نمی‌توانستیم‌ کنار بیاییم‌چون‌ با آخوندی که کیف‌سامسونت دست می‌گیرد، ایرانی و فرانسوی می‌داند و رمان می‌خواند نمی‌توانیم‌ کنار بیایم. در فیلمی نود دقیقه‌ای یا صد دقیقه ای نمی‌توان به همه وجوه زندگی یک شهید پرداخت و تنها باید بخشی از آن را روایت کرد.

او ادامه داد: تا جایی که در توان فیلم‌بود آن‌چه که نیاز بود از شهید بهشتی بدانیم را روایت کردیم.

مرتضی کهزادی طراح گریم در ادامه این بحث بیان کرد: ما در تحقیقاتمان به موضوع هفتم تیر به تفصیل پرداختیم و تاریخچه تمام وقایع را جمع‌آوری کرده ایم. نقش ناصر شخصیت مهدی افتخاری است که از نفوذی‌های سازمان مجاهدین خلق است و مسئول عملیات فرار برخی چهره‌ها است که در پادگان اشرف در نهایت فوت می‌کند. باید بگویم چیزی که در فیلم می‌بینید براساس واقعیت است.

او ادامه داد: ما به پشت پرده‌های انفجار طبیعتا از هر حیثی‌ نمی‌توانستیم بپردازیم اما تا جایی که امکانش وجود داشت برای بررسی آن تلاش کردیم. این حرکت تروریستی در دنیا به شدت محکوم شد و‌به همین دلیل در آن وقت سازمان مجاهدین خلق هیچ‌ بیانیه‌ای نداد.

شفیعی درباره ریتم فیلم سینمایی ضد اظهار کرد: بعد از آماده شدن راف کات اولیه فیلم در پرداخت صحنه اتفاقاتی افتاد که زمان فیلم را زیاد کرده بود و ما برای رسیدن به ریتم قابل قبول مجبور به حذف برخی پلان‌ها شدیم و این ماجرا از نقش برخی بازیگران مانند مهشید جوادی را کم کرد.

مهدی نصرتی درباره نقش خود گفت: تک‌تک عوامل و بازیگران فیلم در به ثمر رساندن این اثر نقش تلاش بی‌بدیلی داشتند. من در ابتدا سعی کردم با کمک تهیه‌کننده و کارگردان به شمایلی از نقش برسم تا بعد چیزی که در ذهنم است را ترسیم کنم.

مهشید جوادی درباره نقش خود در این فیلم بیان کرد: هر چیزی بهایی دارد و بهای من برای ورود به سینما شروع کردن با نقشی کوتاه بود.

فرهاد آئیش : به لحاظ قیافه به دکتر مصدق شباهت دارم

نشست خبری فیلم خائن‌کشی با حضور عوامل فیلم از جمله علی اوجی، تهیه‌کننده، مسعود سلامی، فیلمبردار‌، ستار اورکی، آهنگساز، محسن دارسنج، طراح چهره‌پردازی، سهیل دانش‌اشراقی، طراح صحنه، رضا یزدانی، مهران مدیری، سارا بهرامی، فرهاد آئیش، حمیدرضا آذرنگ و شکیب شجره بازیگران این فیلم برگزار شد.

اجرای این نشست برعهده پدرام کریمی بود. گفتنی است امیر آقایی بازیگر فیلم به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و مسعود کیمیایی و پولاد کیمیای در این نشست خبری غایب بودند.

علی اوجی درباره این فیلم گفت: خیلی خوشحالم از این‌که «خائن‌کشی» اکران موفقی داشت. باید بگویم علت برگزاری این نشست بدون حضور کارگردانان فیلم به‌دلیل احترام به اهالی‌ رسانه است. مسعود کیمیایی تحت عمل جراحی قرار گرفته بود و به همین علت نتوانست در نشست حضور پیدا کند. امیر آقایی نیز به دلیل ابتلا به کرونا نشست را از دست داد.

مهران مدیری بازیگر این فیلم در ادامه گفت: جراحی پای مسعود کیمیایی بهانه بود و او دوست نداشت در نشست حاضر باشد. اما همین امروز پایشان را جراحی کردند!

اوجی درباره غیبت پولاد و مسعود کیمیایی در نشست خبری بیان کرد: درباره حضور نداشتن پولاد کیمیایی اختلافاتی از پیش وجود داشت که به این ماجرا منجر شد. درباره مسعود کیمیایی هم‌ باید بگویم او کارگردانی 80 ساله با 55 سال سابقه فیلمسازی است، از آن‌جا که جشنواره بسیار جوان است، طبیعی است که نخواهند در معرض قضاوت قرار بگیرند. شان این الماس‌های سینمای ایران باید حفظ شود و این مسئله تصمیم شخصی او‌ بود.

مهران مدیری درباره تجربه‌‌اش از  حضور در جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: در فیلم‌ «درخت گردو» باید بگویم آن نقش برای من نبود و‌ بازی‌ام افتضاح بود که البته گذشت. درباره مسعود کیمیایی هم‌ باید بگویم شیوه بازی گرفتن او فوق‌العاده است.

او‌ درباره احتمال دریافت سیمرغ بلورین در جشنواره فیلم فجر امسال عنوان کرد: اگر سیمرغ را به من بدهند خوشحال خواهم شد. همه افراد جایزه گرفتن را دوست دارند و این حس به آدم دست می‌دهد که انگار کارش را درست انجام داده است.

اوجی در ادامه درباره برگزاری نشست خبری خائن‌کشی بیان کرد: وقتی کارگردان فیلم در نشست حضور ندارد کار تصمیم‌گیری برای من سخت می‌شود؛ اما من به دلیل احترام به اهالی‌رسانه که بی‌هیچ چشم‌داشتی به رونق سینمای ایران کمک می‌کنند، این نشست را برگزار کردم. تصمیم‌گیری برای برگزاری نشست بر عهده مسعود کیمیایی است.

مهران مدیری در ادامه این بحث گفت: ما باید به احترام رسانه نشست برگزار می‌کردیم وگرنه اینجا نبودیم. من از همه عوامل درخواست کردم که ما در نشست حضور پیدا کنیم تا نبودن مسعود کیمیایی به چشم نیاید.

سهیل دانش‌اشراقی در مورد طراحی صحنه در این فیلم گفت: طراح صحنه فیلم مسعود کیمیایی بودن برای من افتخاری بزرگ است و دورانی خوب را در لحظه به لحظه خلق این اثر گذراندم. آقای کیمیایی به دکور اعتقاد نداشت و خلق فضای آن زمان برای ما بسیار سخت بود.

اوجی در ادامه این بحث اظهار کرد: مسعود کیمیایی هیچگاه در دکور کار نکرده بودند و این اولین تجربه کار ایشان در دکور بود و درنتیجه 80 درصد کار در دکور فیلمبرداری شد. وقتی دکور آماده شد به او گفتم اگر دوست ندارید می‌توانیم خرابش کنیم اما دکور را پسندید.

مدیری درباره شخصیت مسعود کیمیایی کارگردان فیلم اظهار کرد: من اعتقاد دارم هر بازیگری در طول زندگی‌اش حداقل یک بار باید با مسعود کیمیایی کار کند. او انسان با دانشی است و بازیگر بسیار از او‌ یاد می‌گیرد. من یواشکی کنار مانیتور می‌رفتم و قاب‌بندی یاد می‌گرفتم. مسعود کیمیایی سینما را واقعا بلد است.

مسعود سلامی مدیر فیلمبرداری فیلم سینمایی خائن کشی درباره تجربه کار با مسعود کیمیایی و نمای کسوف در فیلم اظهار کرد: کار کردن با مسعود کیمیایی تجربه‌ای دلنشین برای من بود. 3 ماه در پیش‌تولید من کنار ایشان می‌نشستم و از سخنانش استفاده می‌کردم. قرار شد که من در این فیلم از سیاهی نترسم و تا حد امکان فیلم را در تاریکی انجام دهم. بزرگ‌ترین چالش برای من ترسیم کسوف در فضای فیلمبرداری بود که در تاریخ سینمای ایران سابقه نداشته و‌ ما بسیار برای به تصویر کشیدنش تلاش کردیم.

اوجی در پاسخ به این سوال که آیا بخش‌هایی از فیلم حذف شده است، عنوان کرد: فیلم تعمدا 230 دقیقه است. مسعود کیمیایی در 2 نسخه خائن‌کشی را فیلمبرداری کردند که نسخه اول 120 دقیقه و‌ سینمایی‌بود و‌ نسخه دوم طولانی‌تر بود که برای پخش نسخه سریالی در نظر گرفتند.

اوجی درباره هزینه‌های ساخت این فیلم بیان کرد: شایعاتی دیدم مبنی بر این که فیلم برای برند اول‌مارکت است اما این اثر کاملا با هزینه شخصی ساخته شده است که خود من هم‌ یکی از افرادی بودم که سرمایه شخصی برای ساخت فیلم گذاشتم.

فرهاد آئیش بازیگر شخصیت محمد مصدق نخست وزیر سابق ایران در این فیلم اظهار کرد: من به لحاظ قیافه به دکتر مصدق شباهت دارم. در تئاتری که در نقش ایشان بازی کرده بودم نیز صدها ساعت فیلم دیدم و کتاب درباره او  خواندم. نمی‌توان بدون شناخت از شخصیت‌های تاریخی که قبلا وجود خارجی داشته‌اند، فیلم بازی کرد. من ساعت‌ها ویدئوهای ایشان را نگاه کردم تا طرز راه رفتن و بیانشان را یاد بگیرم و تلاشم را کردم که به مصدق واقعی وفادار باشم.

ستار اورکی‌، آهنگساز فیلم سینمایی خائن‌کشی درباره موسیقی این فیلم عنوان کرد: ما موسیقی وکال ضبط کردیم اما چون سلیقه مسعود کیمیایی نبود، نتوانستیم آن را استفاده کنیم. تقریبا در تمامی لحظات ضبط، مسعود کیمیایی با من همراه بود.

محسن دارسنج، طراح گریم این فیلم درباره چالش گریم بازیگران در خائن‌کشی عنوان کرد: من طبق خواست مسعود کیمیایی کار کردم و با چالش خاصی برای کار در این فیلم روبه‌رو‌ نبودم.

مدیری درباره علت قبول نقش در خائن‌کشی بیان کرد: همه ما در همه حرفه‌ها هرچه جلوتر می‌رویم بیشتر از قبل پخته می‌شویم چون تجربه کرده و یاد می‌گیریم اما از هدایت مسعود کیمیایی نیز نمی‌توان غافل بود.

سارا بهرامی در مورد نقش خود در این فیلم اظهار کرد: حضور در کنار مسعود کیمیایی باعث‌ شد شاهد این بازی از من بر پرده باشید.

حمیدرضا آذرنگ، بازیگر خائن‌کشی نیز در ادامه درباره نقش خود در این فیلم عنوان کرد: خیلی خوشحالم که این حسرت مثل بسیاری از حسرت‌های دیگر در دلم نماند و کنار مسعود کیمیایی این تجربه غزل‌آمیز را زندگی کردم.

اوجی درباره پرداختن به داستان مهدی بلیغ آرسن‌لوپن ایرانی بیان کرد: این که داستان درباره زندگی مهدی بلیغ است صرفا گمانه‌زنی مطبوعات بوده است. مسعود کیمیایی درباره بلیغ سناریو داشت اما من از او‌خواهش کردم که سناریو را دوباره بازنویسی کند و این بار مهدی بلیغ در کار نقشی نداشته باشد.

مدیری درباره حضور در ژانر جدید با خائن‌کشی اظهار کرد: من هم مثل همه دوست دارم حضور در ژانرهای مختلف را تجربه‌ کنم و حس حضور در ژانرهای مختلف برایم لذت‌بخش است.

 اوجی درباره حضور نرگس محمدی همسرش در آثار سینمایی که او تهیه کرده است، تصریح کرد: من زمانی که با نرگس محمدی ازدواج کردم، ایشان بازیگر بود. من با یک‌ بازیگر ازدواج کردم. من 9 فیلم تهیه‌ کردم و از آن میان تنها در 2 فیلم‌ او‌ ایفای نقش کرده است. وقتی چنین جواهری همسر من است وقتی جایی برای او امکان حضور باشد،  قطعا از او استفاده خواهم کرد. 

شکیب شجره، بازیگر خائن‌کشی درباره حضور در این فیلم بیان کرد: یک‌ سری حکم تایید گرفتن‌ها برای من شبیه به جایزه اسکار می‌ماند. برای مثال مثل تعریفی که استاد کیمیایی از من کردند و برای من ارزش بالایی دارد.

 رضا یزدانی یکی از بازیگران خائن‌کشی درباره تجربه همکاری با مسعود کیمیایی، عنوان کرد: من از 20 سال پیش همکاری با مسعود کیمیایی را آغاز کردم و این همکاری دیگر به شکل رفاقت تبدیل شده است. علی اوجی نیز عاشقانه برای ساخت این کار زحمت کشید و همه انرژی خود را گذاشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.