ششمین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر؛

مریلا زارعی: با اشک‌های خانم پیرانی، من هم اشک ریختم/ نظر ابراهیم حاتمی کیا درباره فیلم پسرش

مریلا زارعی پس از نمایش "هناس" در جشنواره فجر گفت: «من اولین بار بود که این فیلم را می‌دیدم ولی با اشک‌های خانم پیرانی اشک ریختم و خوشحال شدم که صاحب این کاراکتر از فیلم راضی است.»

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، در نشست رسانه ای فیلم "هناس" حسین دارابی (کارگردان)، محمدرضا شفاه (تهیه‌کننده)، سیاوش کردجان (تدوینگر)، احسان ثقفی (نویسنده)، آرش قاسمی (صداگذار)، سولماز غنی، بهروز شعیبی، مریلا زارعی، امین میری، کوثر حیدری (بازیگران) حضور داشتند. همچنین شهره پیرانی کسی که قصه‌اش‌ در این فیلم به ترسیم کشیده شده بود نیز در مراسم حضور داشت.

حسین دارابی، درباره سوژه این فیلم گفت: «پرداخت چنین سوژه‌هایی بسیار سخت است. ما فکر کردیم بهترین حالتی که با آن می‌توان به فضا نزدیک شد، همین نگاه شهره پیرانی است و هدف ما ترسیم تشویش درون زن چنین همسری بود.»

این کارگردان درباره ریتم کند قصه فیلم سینمایی «هناس» توضیح داد: «ما با فیلمی بیوگرافیک عاشقانه طرف هستیم. فضای چنین اثری ایجاب می‌کند که ریتم قصه کند باشد و به آرامی پیش برود. اما من فکر می‌کنم موفق شدیم که ضرباهنگ کار جوری پیش برود که ریتم قصه خسته‌کننده نباشد.»

او درباره پایان‌بندی فیلم «هناس» گفت: «من هم قبول دارم که این فیلم چند پایان دارد ولی این موضوع به ماهیت تلخی قصه برمی‌گردد. ما از این که پایان تلخ داشته باشیم اجتناب کردیم.»

ثقفی نویسنده فیلم «هناس» درباره چند وجهی شدن داستان فیلم گفت: ما سعی کردیم روایتی را که از سمت خانواده رضایی نژاد و خانم پیرانی مشاهده شده را پرداخت کنیم و به ماجرای امنیتی ورود نکردیم.

مریلا زارعی درباره نقش خود در فیلم «هناس» گفت: «خانم پیرانی بیش از حد تصور به ما عشق دادند و حتی او دست من را باز گذاشت تا هر زمانی که سوالی داشتم از او بپرسم و من هم گفتم که با توکل برخدا من در درون ایشان گوهری به نام عشق پیدا کردم و با همان احساس پیش می‌روم. من اولین بار بود که این فیلم را می‌دیدم ولی با اشک‌های خانم پیرانی اشک ریختم و خوشحال شدم که صاحب این کاراکتر از فیلم راضی باشد.»

بهروز شعیبی، بازیگر نقش اول مرد «هناس» که چندین کار را هم کارگردانی کرده است، درباره حضورش در این فیلم گفت: «بازیگری و کارگردانی، دو مقوله جدا از هم هستند اما هرکدام‌شان انتخاب‌هایی هستند که از دل علاقه برمی‌آیند و فیلم «هناس» از جهت سوژه ملتهبی که به آن می‌پردازد، برایم سوژه‌ای محترم است و دوستش داشتم.»

همچنین سیاوش طهمورث درباره چالش‌های نقش خود توضیح داد: «من تصور می‌کنم قبل از هر سوال باید دیدگاهای‌مان به هم نزدیک شود. موضوع مهم برای من گیر کردن میان تعهد و عشق بود. باید دید در مقابل این تعهد، انتخاب کاراکتر چه خواهد بود و ترسیم چگونگی ماندگار شدن این شخصیت در تاریخ چیزی بود که نظر من را به خود جلب می‌کرد.»

این بازیگر در ادامه گفت: «چیزی که برایم عجیب است، این است که من سی و چند سال در این عرصه در حال فعالیت هستم اما تاکنون به حضور در افتتاحیه یا اختتامیه جشنواره دعوت نشده‌ام.»

کوثر حیدری، بازیگر خردسال این فیلم درباره نقش خود گفت: «خوشحال هستم که در کنار تمامی عوامل در این فیلم کار کردم. من این نقش را بسیار دوست داشتم و به عوامل گفتم که من به شما قول می‌دهم که سربلندتان کنم.»

در پایان این نشست، محمدرضا شفاه، تهیه‌کننده «هناس» درباره موضوع این فیلم توضیح داد: «فیلم «هناس» داستانی برگرفته از زندگی واقعی است. المان‌ها در زندگی‌ واقعی دیده می‌شوند و هدف ما رسیدن به حقیقت عشق جاری در دل این داستان است. این داستان ریشه در واقعیت داشت اما پرداخت نهایی از ما بود.»

5658722

نشست رسانه ای "شب طلایی"/ نظر ابراهیم حاتمی کیا درباره فیلم پسرش

در نشست رسانه‌ای فیلم «شب طلایی» یوسف حاتمی‌کیا (کارگردان)، اویس طوفانی (جانشین تهیه‌کننده)، مریم سعادت، حسن معجونی، سینا رازانی، امیر محمدی، یکتا ناصر، سوگل خلیق بازیگران این فیلم در این نشست حضور داشتند.
طوفانی در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص غیبت حاتمی‌کیا در نشست، بیان کرد: آقای حاتمی‌کیا دچار بیماری شده و همین موضوع سبب شد تا امروز در کنار ما نباشند.

در ادامه ابراهیم حاتمی کیا به صورت تلفنی روی خط آمد و گفت: یوسف شانس آورد که کسانی چون اویس طوفانی و بهراد مهرجو را در این کار داشت و 2 بار سر صحنه کار رفتم. معمولا مواردی در کار تنش‌زا می‌شود ولی در این کار همه آمده بودند که یوسف را کمک کنند. تیم خیلی خوبی داشت که اتفاق خوبی رقم بزند. 

او ادامه داد: من در این فیلم تنها یک اسم هستم و کارها توسط اویس طوفانی و بهراد مهرجو تهیه شده است. نمی‌توانستم ادامه دهم زیرا جهان من با این کار متفاوت است و خوشحالم که یوسف جهان خودش را به تصویر کشید. به اعتقاد من فیلمسازان اول باید فیلمنامه خودشان را بنویسند، چون باید یاد بگیرند. این چهارمین فیلمنامه یوسف است و همین باعث شد که خودش را پیدا کرد.

ابراهیم حاتمی کیا در ادامه گفت: به واسطه ابتلا به کرونا قسمت نشد که در این مراسم حضور داشته باشم. این حکایت عروسی است که ما دوست داریم حضور داشته باشیم. امیدوارم رفتارها با این فیلم مهربانانه باشد و برای فیلم بعدی یوسف آماده شویم.

طوفانی در ادامه گفت: وقتی کار را آغاز کردیم، بهراد یکی از همکاران ما همسرش ریحانه یاسینی که از همکاران شما هست را از دست داد و دوست داشتیم که یاد او را گرامی داریم. امروز تولد سینا رازانی هم هست که به او تبریک می‌گوییم.

یوسف حاتمی‌کیا کارگردان فیلم درباره ایده فیلم «شب طلایی»، گفت: این ایده از نگرانی و دغدغه بود و وقتی شروع به نوشتن طرح کردم دغدغه زیادی بود چراکه بازیگران تغییر می‌کردند و سرمایه گذار هم بود اما کار پیش نمی‌رفت.

حسن معجونی درباره تاثیر تئاتر در حضور در فیلم «شب طلایی» بیان کرد: به نظر من بازی در تئاتر ندارد و من تنها مجری این کار بوده ام. این کار بیشتر در تعامل با کارگردان و تلاش یوسف حاتمی‌کیا بوده که امیدوارم مورد پسند قرار بگیرد.

یوسف حاتمی‌کیا در ادامه درباره ایده و سرمایه فیلم «شب طلایی» بیان کرد: یاد گرفتم که برای کارها باید بازگشت سرمایه داشته باشم. اما وقتی طرح اولیه «شب طلایی» را نوشتم، فکر کردم که باید آن را  تبدیل به رمان کنم که اویس طوفانی و بهراد مهرجو پای کار آمدند و گفتند که با ما هستند و بعد شروع به نگارش فیلمنامه کردم. با این حال خیلی فیلمنامه سختی بود.

مریم سعادت درباره نقش خود در «شب طلایی» توضیح داد: بعد از پیشنهاد نقش رفتم و یوسف حاتمی کیا را ملاقات کردم و او گفت که بگذارید اول تست گریم شود تا ببینیم این نقش شدنی است یا خیر.  بعد شکر خدا اتفاق لازم رخ داد و این نقش را تماما باور کردم.

سوگل خلیق بازیگر این فیلم درباره نقش خود و دوگانگی آن بیان کرد: کنترل دوگانگی توسط یوسف حاتمی‌کیا اتفاق افتاد و تجربه تئاتر هم البته در فیلم کمک کرد.

یوسف حاتمی‌کیا در ادامه درباره پیش بردن کار با عوامل بیان کرد: این چهارمین فیلمنامه من بود اما سر فیلمبرداری که بازیگران را دیدم گفتم این چه کاری بود که انجام دادم ولی در این کار یک خانواده کنارم بودند و اگر این عوامل در کار حضور نداشتند واقعا نمی‌توانستم این کار را به سرانجام برسانم.

یکتا ناصر در ادامه درباره نقش خود در «شب طلایی» گفت: سعی کردم در خدمت فیلم باشم و اضافه‌کاری نکنم. چون گاهی اوقات می‌شود کارهایی انجام داد تا گفت که من بازیگر کار بلدی هستم ولی این کار را انجام ندادم و تنها روی نقش خود تمرکز کردم.

امیر نوبخت حقیقی صدابردار فیلم «شب طلایی» در ادامه درباره سختی کار در این فیلم تصریح کرد: سختی کار و حفظ شرایط و اتفاقات در صدا بیشتر برای بازیگران بود.

مریم سعادت درباره بازی در نقشی بزرگتر از خود در «شب طلایی» بیان کرد: این نقش سختی های خاص خودش را داشت اما من شخصا از کارهای تازه استقبال می‌کنم و این کار خیلی برایم بسیار جذاب بود.

سعادت اضافه کرد: در کنار این موارد یوسف حاتمی کیا بسیار زیاد به من کمک کرد که ریتمم در آن سن تند نشود و این را مدیون یوسف حاتمی کیا هستم چراکه من کلا انسان عجولی هستم.

امید گلزاده طراح گریم درباره گریم بازیگران به خصوص گریم افراد پا به سن گذاشته اظهار کرد: گریم این میزان از بازیگران در یک فیلم سختی خاص خود را دارد و باید راکورد آن را حفظ کرد و امروز بعد از دیدن فیلم خوشحال شدم و حس می‌کنم کاراکترها باورپذیر شدند.

عماد خدابخش تدوینگر فیلم «شب طلایی» درباره حذف برخی سکانس‌ها بیان کرد: من همیشه فکر می‌کنم می‌توانم کار را بهتر کرد بنابراین اگر تدوین مجدد کنیم باز هم می‌توان کار را کوتاه‌تر کرد. با این حال کار ما 2 بار کوتاه شده است.

حاتمی‌کیا در ادامه درباره تک لوکیشن بودن کار بیان کرد: این اتفاق بارها در سینمای ما و جهان اتفاق افتاده است. بنابراین اتفاق تازه‌ای نبود و قصد به صحنه تئاتر بردن و تله تئاتر ساختن را نداشتم.

اویس طوفانی در ادامه درباره ورود به سینما گفت: من و بهراد مهرجو سابقه روزنامه‌نگاری داریم و ورود به تهیه‌کنندگی سینما رویا بود. اما اکنون یک فیلم دیگر را هم آماده کردیم و بنای ما این است که از فیلمسازان جوان حمایت کنیم.

یوسف حاتمی کیا در ادامه درباره حضور پدرش در «شب طلایی» عنوان کرد: افتخار می‌کنم فرزند ابراهیم حاتمی‌کیا هستم. واقعیت این است که ما کارت تهیه‌کنندگی نداشتیم و مثل هر آدم دیگری به نزدیک ترین فرد خود که پدر بود مراجعه کردیم. ایشان هم مهربانانه اعتماد کرد و از دور ما را هدایت کرد.

امیر حسین حداد طراح صحنه «شب طلایی» درباره حفظ حس خانه مادر بزرگ در این فیلم بیان کرد: در طراحی صحنه سعی کردیم اتمسفر خانه مادربزرگ را حفظ کنیم و اتفاق خوبی را ایجاد کنیم. امیدوارم اتفاق از نظر مخاطبان هم خوب شده باشد. 
سینا رازانی درباره بازی در این نقش در فیلم «شب طلایی» اظهار کرد: سعی کردم در این فیلم کار تیمی انجام دهم. مهمترین اتفاقی که برای کاراکتر علی رخ می‌دهد این بود که بتواند همراه این خانواده باشد و بیرون نزند که با کمک یوسف حاتمی کیا سعی کردم این کار را انجام دهم.

پیام آزادی آهنگساز فیلم «شب طلایی» در ادامه درباره آهنگسازی این فیلم بیان کرد: موسیقی فیلم برای یوسف حاتمی کیا خیلی مهم بود. فیلم اجتماعی بود و کار سختی داشتیم. سعی کردیم که موسیقی از کار بیرون نزند و اتفاق خوبی را شاهد باشیم.

یوسف حاتمی‌کیا در پایان گفت: از همه عوامل فیلم تشکر می‌کنم که اگر نبودند این فیلم ساخته نمی‌شد.

دیدگاه تان را بنویسید