عادل آذر روز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان همدان بیان کرد: اگر این اموال سنددار می شدند احتمال سوء استفاده کاهش می یافت.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: تمامی دستگاه ها نظام بودجه ریزی را بر مبنای عملکرد این سیستم حسابرسی پیاده می کنند.
آذر گفت: سیستم کنونی حسابرسی، دست مدیران را برای اولویت بندی و هزینه کرد اعتبارات می بندد در حالیکه اگر نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد باشد نظام حسابرسی نتیجه بخش است.
** معدل کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی پایین است
وی درباره وضعیت اجرای اقتصاد مقاومتی بیان کرد: دیوان محاسبات گزارش حسابرسی اقتصاد مقاومتی سال 96 را در قالب طرح های عمرانی واگذار شده با هفت معیار از جمله چابک سازی، تولید و اشتغال بررسی کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: در این حسابرسی استان ها به چهار گروه خیلی خوب، خوب، متوسط و ضعیف تقسیم بندی شدند در مجموع معدل کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی پایین است.
** اموال دولت ثبت نشده است
آذر بیان کرد: 2 سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ساتا) و سامانه الکترونیکی دارایی و اموال (سادا) از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به نوپا بودن این سایت ها باید مدیران از آنها استفاده کرده و ایراد و اشکال های احتمالی را منعکس کنند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور افزود: مدیران دستگاه های اجرایی بر اساس عملکردشان در استفاده از این سامانه ممیزی می شوند همچنین یکی از معیارهای حسابرسی عملکرد، میزان استفاده دستگاه ها از سامانه ها الکترونیکی است.
وی اضافه کرد: پس از راه اندازی سایت سادا و ثبت و احصای اموال تا کنون سه برابر میزان بودجه کشور معادل 10 میلیون میلیارد ریال اموال در این سایت ثبت شده است
رئیس دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: طبق ارزیابی های صورت گرفته تاکنون 20 درصد کل دارایی ها کشور در سامانه سادا ثبت شده است.
**خرید کالای خارجی در سال حمایت از تولیدات داخلی
آذر گفت: حمایت از کالای ایرانی با نخریدن کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند مورد تاکید قرار گرفت همچنین دولت برای حمایت از تولید کنندگان واردات 486 قلم کالا را ممنوع کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور ادامه داد: سال های 95 و 96 تنها در استان همدان 40 میلیارد ریال مجموع خرید کالای خارجی دارای مشابه داخلی با کیفیت بالا بوده در حالیکه برخی از آنها حتی جزو اقلام ممنوعه وارداتی بودند.
آذر درباره زمین خواری اظهار داشت: برای پیشگیری از زمین خواری هیاتی در دیوان محاسبات کشور تشکیل شده با این وجود مدیران منتظر کشف این تخلف از سوی دیوان محاسبات نباشند.
وی ادامه داد: دستگاه ها با قوی تر کردن ابزار کنترل های داخلی، اداری، محیطی و حسابداری برای پیشگیری از این تخلف بهره گیرند.
**پیشگیری، هدایتگری و اقتدار رویکرد دیوان محاسبات
وی گفت: نظام نظارتی دیوان محاسبات و ایدئولوژی کارکنان فعال در این نهاد مبتنی بر مسائلی است که در قوه مقننه مصوب می شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: تفکر این دیوان نظارت مستمر با سه رویکرد پیشگیرانه، هدایتگرانه و مقتدرانه است و با وجود وظیفه ذاتی دیوان محاسبات مبنی بر حراست از بیت المال، به این سه مولفه در قانون اساسی تاکید ویژه ای شده است.
آذر اضافه کرد: افرادی که اقدام به حسابرسی از روند فعالیت دستگاه ها می کنند این سه رویکرد به ویژه 2 رکن پیشگیری و هدایتگری را مدنظر دارند.
وی تاکید کرد: واژه بیت المال تنها به سرمایه های فیزیکی محصور نمی شود بلکه جامع ترین معنی آن نیروی انسانی است که مدیران دستگاه ها به عنوان افراد حاضر در خط مقدم اجرایی، بروز و نمود سرمایه های انسانی هستند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: هنر دیوان محاسبات کمین کردن برای بروز خطا و اشکال در مدیران نیست بلکه کاهش پرونده های دادسرا برای این مجموعه افتخار است.
آذر ادامه داد: یکی از علایق ما پاسداری و صیانت از بیت المال در کنار سلب نکردن جسارت و شجاعت مدیران در تصمیم گیری و اجرای قانون است.
وی درباره نحوه عملی کردن شعار پیشگیری و هدایتگری توضیح داد: دیوان محاسبات اقدام به آسیب شناسی دقیق در حوزه پیشگیری و احصای فراوانی پرونده ها و تخلفات مدیران در بخش های مختلف کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: نتایج این تحقیق موید این است که فهم افراد از قانون و ابهامات موجود در قانون باعث شده مدیران دچار تخلف شوند.
آذر گفت: سازو کار دیوان محاسبات برای پیشگیری از بروز تخلف برگزاری دوره آموزشی با محوریت قانون خوانی و آشنایی مدیران با قانون بودجه و دیوان محاسبات است.
وی افزود: در این راستا با برگزاری دوره های آموزشی از توان اهل فن و مدرسان موجود بهره گرفته تا موارد مورد نیاز را به ذی نفعان در سطوح و حوزه های مختلف آموزش دهند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور درباره برنامه های پیش بینی شده در حوزه هدایتگری اظهار داشت: مشاوره حین انجام کار مورد توجه جدی قرار گرفته است.
آذر یادآوری کرد: دیوان محاسبات در اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب به ویژه تاکید ایشان مبنی بر اینکه 'دستگاه های نظارتی مانع اجرا کار نشوند مشروط به اینکه منجر به فساد نشود' پیشگام است.
وی ادامه داد: مدیران اجرایی در خط مقدم تلاش، کار و اجرا هستید و برای اینکه مانع تصمیم گیری مدیران و در کنار آن بروز فساد در نهادها نشویم، مشاوره در دستور کار است.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور توضیح داد: بنابراین گروه ها و هیات هایی در دیوان محاسبات حضور دارند که در صورت درخواست مسئولان نهادها، در بخش های مختلف به آنان مشاوره می دهند.
آذر تصریح کرد: پس از 2 مرحله پیشگیری و هدایتگری، بر مولفه اقتدار تاکید شده و دیوان محاسبات با افراد متخلف طبق قانون برخورد می کند.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.