به گزارش ایرنا چند سالی است که پرداختن به علل و عوامل بروز آسیب های اجتماعی به عنوان یک اولویت محوری مطرح بوده و برگزاری چندین نشست با حضور رهبر معظم انقلاب بر ضرورت و اهمیت این موضوع افزوده است.
با توجه به اهمیت این موضوع، برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی طرح تقسیم کار ملی در شورای اجتماعی کشور مصوب شد و تمامی نهادها برای پیشبرد اهداف این طرح دارای مسئولیت شدند.
دولت تدبیر و امید نیز بررسی کارشناسانه آسیب های اجتماعی و تقابل آگاهانه و هدفمند با این معضلات را در دستور کار قرار داد.
در این راستا دولتمردان تدبیر و امید مصادیق آسیب های اجتماعی را با شفافیت تبیین کرده و برای تقابل هدفمند و اثر بخش با آنها راهکارهایی را پیش بینی کردند.
استفاده از ظرفیت سمن ها، استفاده از ظرفیت مساجد و اماکن مذهبی و بهره گیری از ظرفیت های دینی، به کارگیری توان و ظرفیت نهادهای آموزشی و دیگر مولفه ها برای کاهش آسیب های اجتماعی مورد تاکید قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان بیان کرد: یکی از اولویت ها برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی، توجه و برنامه ریزی برای کنترل این آسیب ها در مدارس است.
مهرداد نادری فر شامگاه سه شنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان افزود: دستگاه های عضو شورای اجتماعی کشور طبق تاکید مقام معظم رهبری، با اولویت قرار دادن کودکان و نوجوانان کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس را در مرکز توجه خود قرار داده و مدارس کانون سرمایه گذاری برای پیشگیری از این آسیب ها قرار دادند.
وی اضافه کرد: برای تحقق این امر مقرر شد کمیته ملی پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در حوزه آموزش و پرورش به عنوان یکی از کمیته های تخصصی شورای اجتماعی کشور و با مسئولیت وزارت آموزش و پرورش تشکیل شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان اضافه کرد: در این راستا آموزش و پرورش انتظارات از دستگاه ها، سازمان ها و نهادهای مرتبط را در قالب جدول تقسیم کار ملی تدوین و سهم و نحوه مشارکت هر یک از دستگاه ها را تعیین و هدف گذاری می کنند.
نادری فر ادامه داد: طرح نظام مراقبت اجتماعی از دانش آموزان (نماد) قرار است با تمامی ابعاد فنی و اجرایی از سال 98 در تمامی مدارس استان اجرا شود.
وی گفت: برای شروع این کار مقرر شده که بخش تاب آوری از طرح نماد از سال 97 به منظور اقدام فوق العاده برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با حمایت مالی شورای اجتماعی کشور اجرا شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان بیان کرد: با هدف توانمندسازی و آموزش کارکنان آموزش و پرورش و مدارس و والدین برای اجرای طرح نماد، این دوره برگزار می شود.
نادری فر افزود: در این راستا چهار تفاهم نامه به ارزش 2 میلیارد و 500 میلیون ریال با آموزش و پرورش منعقد شده است.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش طبق مفاد این تفاهم نامه ها مکلف به توانمند سازی روانی، رفتاری، اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان، والدین و مربیان، افزایش نشاط اجتماعی در مدارس با ایجاد حیات پویا و برگزاری مسابقات و المپیادهای ورزشی و علمی شده است.
نادری فر، توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در آموزش و پرورش، برگزاری رقابت های فرهنگی هنری در مدارس، برگزاری مسابقه های قرآن، عترت و نماز و اجرای طرح دوام زندگی با رویکرد توانمندسازی زنان فرهنگی سرپرست خانوار را از دیگر وظایف آموزش و پرورش برشمرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز گفت: دستگاه های اجرایی این استان در حوزه اجتماعی به صورت اثرگذار در حال فعالیت هستند.
سید سعید شاهرخی افزود: یکی از اولویت های مهم و جدی دولت توجه ویژه به مسایل اجتماعی است و در ابتدای دولت یازدهم مطالعات اجتماعی مطرح شد و هم اینک با استفاده از نتایج این مطالعات توجه به کنترل آسیب های اجتماعی سرلوحه تمامی قوا قرار گرفته است.
معاون استاندار همدان اظهار داشت: توجه به مولفه هایی نظیر کاهش اعتیاد، حاشیه نشینی، مفاسد اجتماعی، طلاق و کودکان کار بر کاهش دیگر آسیب های اجتماعی تاثیر مثبت دارد.
شاهرخی با عنوان اینکه بهبود معیشت و ایجاد اشتغال نیز اولویت اصلی دولت است گفت: به طور حتم توجه به این موارد در کاهش آسیب ها نتیجه مثبتی دارد.
وی تاکید کرد: کنترل آسیب های اجتماعی نیازمند عزم جدی مسئولان است بنابراین با نگاه اداری در حل این قبیل معضلات توفیقی نخواهیم داشت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان بیان کرد: باید با استفاده بهینه از منابع، هم افزایی، تشکیل مستمر نشست های تخصصی با هماهنگی و آگاهی از فعالیت های صورت گرفته برای حل این مشکلات تلاش کرد.
شاهرخی خواستار بومی کردن مصوبات شورای اجتماعی کشور در برش استانی شد و افزود: با بهره گیری از فکر و اندیشه شورای اجتماعی کشور برای رفع معضلات در استان و پیشبرد اهداف برنامه اقدام شود.
وی خواستار بررسی روند اجرای برنامه ها و فعالیت های در دست اجرا شد و اضافه کرد: با این اقدام از گرفتار شدن اداره ها در روزمرگی جلوگیری شده همچنین وضعیت فعلی، مسیر و هدف پیش رو و برنامه ها و اسناد مورد نیاز در حوزه اجتماعی برای رسیدن به این اهداف برای نهادها آشکار می شود.
معاون استاندار همدان گفت: در حوزه اعتیاد تاکید بر پیشگیری و آموزش است که در این راستا نقش آموزش و پرورش و مراکز علمی برای دستیابی به این هدف بسیار با اهمیت و بارز است.
شاهرخی ادامه داد: در حوزه درمان نیز دانشگاه علوم پزشکی گام های خوبی برداشته همچنین با تعامل مطلوب اداره کل اطلاعات و نیروی انتظامی این استان بسیاری از باندهای سازمان یافته موادمخدر متلاشی شدند.
وی یادآوری کرد: سال گذشته در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر موفق عمل شد هر چند این طرح به ویژه در حواشی شهر باید ادامه یابد.
معاون استاندار همدان افزود: بسیاری از معتادان از سطح خیابان ها و محلات جمع آوری و در مرکز ماده 15 و 16 ساماندهی شدند که هم اینک بیشتر این افراد مشغول به کار و دارای درآمد مالی شدند.
شاهرخی اظهار داشت: با توجه به گستردگی آموزش پرورش شورای اجتماعی کشور برای این نهاد در زمینه کاهش آسیب ها نقش ویژه ای قایل شده است.
وی گفت: آموزش و پرورش همدان جمعیت حدود 900 هزار نفر را زیر پوشش دارد بنابراین این سازمان می تواند طرح های خود را ارائه و برای اجرای آنها اعتبار لازم را دریافت کند.
معاون استاندار همدان گفت: با توجه به تاکید شورای اجتماعی کشور بر تشکیل کمیته کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در آموزش و پرورش، انتظار می رود آموزش پرورش همدان در این باره پیشگام باشد.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.