به گزارش ایرنا، در شرایطی که کشور درگیر مشکلات اقتصادی است و بخش تولید و صنعت آزمون سختی را پس می دهد، دیدن اینکه چرخ صنعت می چرخد بسیار دلچسب است.
خطه طلای سبز ملایر که سهم عمده ای در گرم نگه داشتن تنور صنعت و صادرات استان دارد، این بار به همت روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی همدان مقصد تور رسانه ای استان بود تا جریان حیات صنعت را بار دیگر از نزدیک لمس کرده و با نگاه کنجکاوانه، مدار تولید را در بخش کشاورزی نظاره گر باشد.
کارخانه فرآوری تیزاب تاک یکی از 53 واحد فعال فرآوری کشمش در ملایر است که برای رسیدن به چرخه تولید آن، باید موزارهای در هم تنیده انگور که گویی فرش مخملین سبز زیر پایمان گسترانیده بود، را طی می کردیم، واحدی که برای شروع جریان حیاتش بیش از 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده بود.
بهرام حاتمی مدیر عامل شرکت تیزاب تاک است که فرزندش با بردباری ما را در این بازدید همراهی کرد. او هنوز به 30 سالگی نرسیده، اما در صنعت کشمش و صادراتش خبره است و از اینکه کشمش تولیدی آنها به بیش از 12 کشور دنیا صادر می شود بر خود می بالد.
حاتمی ظرفیت تولید سالیانه چهار تا هشت هزار تن کشمش و ایجاد شغل برای بیش از 60 تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم را بخشی از توانایی های این واحد عنوان و نوآوری در بسته بندی کشمش صادراتی، مشتری مداری و افزایش بازارهای رقابتی را از اهداف مهم شرکت بیان می کند.
اما نبود سرمایه در گردش، به روز رسانی مستمر ماشین آلات، ایجاد نابسامانی در بازار ارز و ورود رقبای جدید از جمله مشکلاتی است که به گفته حاتمی اگر بخواهیم همپای رقبای اروپایی همچون ترکیه حرکت کنیم، باید میلیاردها ریال صرف نوسازی و به روز رسانی واحد خود کنیم که در شرایط کنونی دشوار است.
با توجه به اینکه احداث تصفیه خانه برای پساب این واحدها یکی از الزامات صنعت کشمش ملایر به شمار می رود، او می گوید: برای ایجاد تصفیه خانه سه میلیارد ریال هزینه کرده ایم که هزینه نگهداری آن بسیار بالا و روزانه حدود 50 میلیون ریال است.
در این میان اما رقبای خارجی همچون ازبکستان و هند که با برند کشمش ملایر در بازارهای جهانی وارد شده اند، ترس و دلهره ای را بر پیکره طلای سبز انداخته اند که در کنار نابسامانی های ارزی و تحریم های موجود، چرخه تولید این صنعت را تحت تاثیر قرار داده و به گفته فعالان این صنعت در آینده بازار اروپا را از دست خواهند داد.
اینکه ملایر به واسطه تولید سالیانه حدود 400 هزار تن انگور، همدان را پس از خراسان رضوی و فارس در رتبه سوم کشور قرار داده و سالیانه 35 تا 40 هزار تن کشمش ملایر از این استان صادر می شود، بسیار امیدوار کننده است تا نگاهمان را به آینده وسعت ببخشیم و نگذاریم طلای سبز در این وادی رنگ ببازد.

**رسانه ها حامی جذب جوانان به بخش کشاورزی باشند
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی همدان در جریان این بازدید، سطح زیر کشت انگور ملایر را 10 هزار و 400 هکتار عنوان کرد که سه درصد از سطح زیر کشت کشور، 6.6 درصد از تولید کل انگور کشور و 60 درصد تولید استان همدان را به خود اختصاص داده است.
غلامحسین تقوی رعایت استانداردهای لازم در تولید و بسته بندی، حمل درست انگور از باغ تا کارخانه، میزان استفاده درست گوگرد و کربنات مصرفی و به روزرسانی ماشین آلات را از جمله دغدغه های موجود صنعت کشمش برشمرد.
این در حالیست که تقوی بهبود روند صادرات کشمش را در گرو ایجاد یک ارتباط بین دستگاهی البته با همکاری و همراهی باغداران و کارخانه داران و تشکیل زنجیره لازم دانست و از رسانه ها و صدا و سیما درخواست کرد: برای تشویق و ترغیب جوانان تحصیل کرده در بخش کشاورزی یار و حامی آنان باشیم.
از شیرینی کشمش گذشتیم و به شرکت پنیر و خامه ملایر با عنوان تجاری 'پلاره' رسیدیم که کمتر خاطر کارگران و شاغلانش را در نحوه پرداخت حقوق و دستمزد و مزایا آزرده و در این وادی سخت اقتصادی همچنان روی پای خود ایستاده و در صدد راه اندازی فاز دوم کارخانه است.
باید برای بازدید از چرخه تولید کارخانه موارد بهداشتی را با پوشیدن روپوش و پاپوش رعایت می کردیم؛ تمامی اجزای این واحد، صنعتی و به روز بود و 20 نوع محصول لبنی در این واحد با بسته بندی های بسیار شکیل تولید می شود.
رئیس هیات مدیره شرکت پلاره ملایر در حین بازدید تور رسانه ای کمتر به مشکلات می پردازد و محور بحثش راه اندازی طرح توسعه کارخانه در 11 هزار مترمربع مساحت است که خطی جدید برای تولید پنیر ورقه ای است و 6 ماه آینده به بهره برداری می رسد.
احسان شجاعی که همراه و دوشادوش پدرش که خاک خورده صنعت است، چرخ کارخانه را می چرخاند، به فعالیت 600 تن در این واحد صنعتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشاره می کند که با راه اندازی فاز جدید تعداد نیروها افزایش پیدا خواهد کرد.
به گفته او ظرفیت تولید این واحد صنعتی 20 هزار تن در سال است که نیمی از تولیدات آن به کشورهای همجوار صادر می شود.
مسیرمان از محور ملایر - همدان به سمت ملایر - سامن تغییر می کند. شرکت بابونه حمزه با نام تجاری 'آلش' واقع در شهرک صنعتی مواد غذایی سامن آخرین مقصد بازدید ما بود که به محض ورود با پذیرایی زیتون، خیار شور و انواع ترشیجات مذاقمان را از شیرینی به شوری و ترشی تغییر داد؛ اینجا اما جنس مشکلات فرق می کرد.

**می خواهیم چرخ صنعت بچرخد
صاحبانش کمی از نحوه همکاری شرکت شهرک های همدان دلخور بودند و برای اینکه دغدغه مان را به صنعت نشان دهیم، یکی از خبرنگاران طی تماس تلفنی با کیوان گردان مدیرعامل شرکت شهرک های همدان خواستار حل مشکل این واحد شد.
درد دلهای مدیران این کارخانه زیاد بود، اما در پس این مشکلات خوشحال بودند که زمینه اشتغال 40 تن را فراهم کرده اند و 19 هزار تن انواع شوری و ترشیجات با هشت نوع محصول در سال تولید می کنند.
مژده بروجردی مدیر تولید این واحد صنعتی که حرفهایش بسیار به دل می نشست، گفت: با وجود همه ناملایمت ها تلاش کردیم چرخ صنعت بچرخد و بتوانیم زمینه فعالیت را برای جوانان جویای کار مهیا کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون 30 میلیارد ریال برای راه اندازی این واحد سرمایه گذاری کرده ایم و تا 2 ماه آینده خط تولید صنعتی این شرکت راه اندازی می شود و وارد بازار صادرات می شویم.
به گزارش ایرنا، استان همدان دارای 432 واحد در بخش صنایع کشاورزی با ظرفیت کل تولید سه میلیون و 324 هزار تن است که از این تعداد ملایر با 155 واحد رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی این استان با 980 هزار هکتار وسعت، سالیانه قادر به تولید چهار میلیون و 985 هزار تن انواع محصولات در بخش های زراعی، دامی، باغی و شیلات است و زمینه اشتغال برای هشت هزارو 340 تن را در بخش صنایع غذایی و مرتبط با بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
7528/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.