به گزارش ایرنا 20 سال قبل، مدارس کشور چهار نوبته بود و برخی از دانش آموزان این مرز و بوم، در حسرت فضایی برای کسب علم و تحصیل بودند اما در این فضا بود که جهادگرانی از جنس عشق و نور که در جهاد نفس، پیروز شده بودند به جهاد مال رسیدند و مدرسه سازی مردمی را آغاز کردند.
این اقدام جهادگونه، مدرسه هایی را در گوشه و کنار خاک پاک ایران به همت و غیرت این مردمان تاسیس کرد و از آنجا که نیاز بود این حرکات، نظم و نظامی ویژه یابد، مجمع خیرین مدرسه ساز تاسیس شد تا به صورت سازمان یافته به یاری دانش آموزان مناطق محرومی بشتابد که برای رسیدن به کلاس درس مجبور بودند کیلومترها راه بروند و امروز 38 درصد فضاهای آموزشی در کل کشور به همت خیران عضو این مجمع احداث شده است.
در این میان در دیاری چون هگمتانه که در میانه موزه ها و آثار باستانی فراوانش، علم دانشمندانی چون حکیم بوعلی سینا، میرزا رضی الدین آرتیمانی و عین القضات همدانی ماندگارترین آثار محسوب می شود، مردمان دانایی که همواره پا در مسیر علم آموزی و آموزگاری داشتند، پا در مکتب عشق گذاشتند و مجمع خیران مدرسه ساز را بنا نهادند و تا به امروز پویاتر از گذشته این سلسله را ادامه داده اند و حالا بعد از 20 سال تلاش و همدلی، 20 سال مشارکت در کار خیر و 20 سال دغدغه تحصیل فرزندان این مرز و بوم را داشتن، 267 واحد آموزشی این استان به همت خیران مدرسه ساز ساخته شده است.
نتیجه این همدلی 20 ساله آن شد که 267 واحد آموزشی با بیش از یک هزارو 598 کلاس درس و زیربنای 182 هزارو 137 مترمربع به همت خیرین مدرسه ساز استان به صورت خیری و مشارکتی احداث و به اداره های آموزش و پرورش استان همدان اهدا شود.
و امروز پس از آنکه بیستمین دوره جشنواره خیران مدرسه ساز در 19 منطقه آموزشی استان همدان برگزار شد، این جشنواره با حضور خیران مدرسه ساز استان در شهر همدان خاتمه یافت تا سرآغازی بر پویایی بیشتر مدرسه سازی این استان باشد.

** خیران همدانی پیشرو در امر مدرسه سازی
رئیس مجمع خیران مدرسه ساز استان همدان در بیستمین دوره جشنواره خیران مدرسه ساز گفت: این مجمع جزو رتبه های بالای کشوری است و در حالی که سرانه فضای آموزشی در کل کشور پنج مترمربع است به همت خیران مدرسه ساز و همدلی و مشارکت این افراد، سرانه فضای آموزشی در همدان به حدود 6 مترمربع رسیده است.
علی فراهانی افزود: در این 20 سال میزان تعهدات جشنواره خیران مدرسه ساز استان همدان حتی با وجود رکود اقتصادی کشور، رشد فزاینده ای داشته و از حدود پنج میلیارد ریال در سال 1377 به بیش از 300 میلیارد ریال در سال جاری رسیده است.
وی بیان کرد: استان همدان در مجموع دارای 859 مدرسه ساز حقیقی و حقوقی است که 190 نفر آنها این خیران مدرسه ساز هستند و بقیه آنها با اهدای زمین، مستغلات، پول نقد، تجهیزات و مصالح به مدرسه سازی کمک می کنند.

**خیران مدرسه ساز مصداق بارز نیک اندیشی
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز با بیان اینکه خیران مدرسه ساز مصداق بارز نیک اندیشی هستند گفت: در 20 سال عمر مجمع خیرین مدرسه ساز، خیران نیک اندیش به کمک حوزه تعلیم و تربیت آمدند.
محمد پور داود افزود: این جشنواره باید جامعه را به سمت و سوی مدرسه سازی سوق دهد و ساخت و توسعه فضاهای آموزشی، اشاعه فرهنگ نیکوکاری و تجلیل از اقدامات خیران، سه رویکرد پیش روی این جشنواره است.

** تعهد 2200 میلیارد ریالی خیران مدرسه ساز همدان در 20 سال
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان نیز گفت: کل تعهدات مجمع خیران مدرسه ساز در 20 جشنواره بالغ بر 2 هزار و 200 میلیارد ریال بوده است.
فرزاد تیموری افزود: حضور خیران مدرسه ساز در ایجاد زیرساخت های آموزشی اعم از ساخت و تجهیز مدرسه، ساخت سالن ورزشی، ساخت نمازخانه، اهدای مبلغ نقد و مستغلات قابل تحسین است.
وی تاکید کرد: خیران مدرسه ساز در دستیابی به اهداف و پیشبرد امور آموزشی و پرورشی نقش بسزایی دارند.

** خیر و برکت زیر بنای مدارس خیر ساز
معاون امور عمرانی استاندار همدان نیز گفت: مدرسه ای که توسط خیران احداث می شود علاوه بر ماهیت آموزشی دارای خیر و برکت نیز هست و در این مدارس انسان های بزرگی پرورش می یابند.
محمود رضا عراقی افزود: اهدای مال در راه ساخت مدرسه به عنوان محلی امن برای تحصیل فرزندان این سرزمین اقدامی سترگ است که باید استمرار یابد.
وی ادامه داد: سنت حسنه خیرین مدرسه ساز در 20 سال گذشته به حدی موفق بوده است که در حال حاضر بسیاری از بخش های دیگر در سطح کشور به دنبال ایجاد مجمعی همچون مجمع خیرین مدرسه ساز هستند.
2087/1181
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.