به گزارش ایرنا، این رویکرد تنها به دنبال باز زنده سازی مناطق متروکه نیست، بلکه با مباحث گسترده تری همچون اقتصاد رقابتی و کیفیت زندگی به خصوص برای کسانی که در محلات فقیرنشین زندگی می کنند، سر و کار دارد.
توجه به بافت های فرسوده و قدیمی و رفع ناپایداری آنها، به موضوعی جدی و محوری تبدیل شده است، به گونه ای که سازمان های ذیربط را به تکاپوی ساماندهی و بازآفرینی بافت های مذکور سوق داده و لزوم مداخله در این بافت ها را در دوره های مختلف زمانی مطرح کرده است.
اجرای برنامه بازآفرینی شهری، سال گذشته با دستور مستقیم رئیس‌جمهوری در هفت استان منتخب بوشهر، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، کردستان، همدان، مازندران، خراسان رضوی و اصفهان آغاز شد.
به عبارت دیگر طرح بازآفرینی شهری، قرار است در یک برنامه پنج ساله، مقدمات احیا و بازآفرینی هزار و 334 محله از بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری را در کل کشور فراهم آورد، به‌گونه‌ای که در هر محله، علاوه بر نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی، کلیه امکانات روبنایی و زیربنایی، اعم از فضاهای فرهنگی، شهری، اجتماعی و اقتصادی، متناسب با وضعیت این امکانات در دیگر محله‌های شهر ارتقا یابد.
طرح بازآفرینی شهری در استان همدان نیز همزمان با سایر استان ها در 96 محله آغاز شد و در همین راستا هر ماه جلسه اعضای ستاد بازآفرینی شهری به ریاست محمدناصر نیکبخت استاندار همدان تشکیل می شود.

*** عدالت اجتماعی هدف اجرای بازآفرینی شهری
استاندار همدان روز پنجشنبه در نشست اعضای ستاد بازآفرینی این استان گفت: دولت در بازآفرینی شهری به دنبال تحقق عدالت اجتماعی است و همه مدیران به ویژه شهرداری‌ها آمادگی لازم را برای بازآفرینی شهری و برنامه همدان 2018 داشته باشند تا این منطقه استانی با نشاط و شایسته باشد.
نیکبخت با تاکید بر اینکه فرمانداران نسبت به شناسایی زمین‌های بیشتر برای اجرای طرح های بازآفرینی شهری اقدام کنند، افزود: از سال 94 تاکنون پنج هزار 200 میلیارد ریال در باز آفرینی شهری استان هزینه شده است.
وی ادامه داد: دولت در اجرای طرح بازآفرینی شهری قصد دارد تا عدالت اجتماعی را محقق کند؛ چراکه دلیلی ندارد برخی در خانه هایی زندگی کنند که سست بوده و در حال تخریب است.

*** 37 طرح بازآفرینی شهری در دست اجرا
مدیرکل راه و شهرسازی همدان نیز در این نشست گفت: 96 محله در استان همدان برای اجرای طرح بازآفرینی شهری شناسایی شده است که 37 طرح بازآفرینی هم اکنون در حال اجراست.
فرهاد فرزانه افزود: این طرح ها مرمت خانه‌های تاریخی، پوشش رودخانه‌ها و طرح هایی از این دست را شامل می شود.
وی با بیان اینکه در کلانشهرها برای هر واحد مسکونی 500 میلیون ریال و برای هر واحد شهری 400 میلیون ریال تسهیلات ارائه می‌شود، افزود: در همدان 100 قطعه زمین، کبودرآهنگ 19 قطعه، بهار هفت قطعه، فامنین چهار قطعه، اسدآباد 9 قطعه، تویسرکان 2 قطعه زمین و در نهاوند 36 هکتار زمین از سوی فرمانداری‌ها برای اجرای بازآفرینی شهری شناسایی شده است.
فرزانه یادآوری کرد: در سال 96 طرح بازآفرینی شهری در سطح کشور تدوین شد و در 19 بهمن‌ماه مورد تصویب قرار گرفت.
طرح توانمندسازی مناطق حاشیه شهر همدان برای اولین بار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال 83 مطرح شد و در آن سفر معظم له دستور تهیه طرح سکونتگاه‌های غیررسمی این شهر را صادر کردند.
تا سال 93 این طرح‌ در قالب ستاد توانمندسازی اجرا می‌شد و در حال حاضر در قالب ستاد بازآفرینی و فرآیندی همه‌جانبه و متناسب با نیازهای تمام جامعه دنبال می شود که ارتقای سطح زندگی مردم در محدوده های هدف را در دست اجرا دارد.
کارشناسان معتقدند که حدود 200 هزار تن در سکونتگاه‌های غیر رسمی حاشیه نشین همدان زندگی می کنند و احداث طرح ها در این مناطق خود به خود توسعه را به سمت‌ و‌ سوی این محدوده ها می‌کشد.
2 هزار و 540 هکتار از پنج هزار و 600 هکتار مساحت شهر همدان جزو محدوده بازآفرینی شهری قرار گرفته است.
هدف محدوده‌های بازآفرینی در شهر همدان در سطح ملی، استانی و شهرستانی شناسایی شده است و این محدوده‌ها در قالب پنج محدوده شامل شناسایی محدوده‌ها و محله‌های نابسامان واقع در عرصه تاریخی شهر، محدوده‌ها و محله‌های نابسامان در بافت پیرامونی مراکز شهری، محدوده نابسامان واقع در بافت پیشینه روستایی، سکونتگاه‌های غیر رسمی و محدوده‌های ناکارآمد با کاربری ناهمگون محیط شهری تقسیم می‌شود.
یکهزار و 72 هکتار از محدوده بازآفرینی همدان در قالب سکونتگاه غیر رسمی قرار گرفته است و 314 هزار هکتار نیز در قالب محدوده ناهمگون و ناکارآمد با کاربری ناهمگون محیط شهری براساس مطالعات و پژوهش‌های مختلف قرار گرفته است.
7523/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.