به گزارش ایرنا، معصومی همدانی زاده دوم آذر 1327 در کهن دیار همدان است؛ دیاری که در آن راهی طولانی در مسیر کسب علم طی کرد و سرد و گرم روزگار را با تمام وجود چشید، تا امسال اردیبهشت مفاخر به نام وی رقم بخورد و شاهد آیین تکریمی باشیم که از سال 94 بنیان آن بنا نهاده شد.
هرچند این دانشمند پیشتر نیز از این دست نکوداشت ها را شاهد بوده و نمونه بارز آن آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی در سال ۱۳۹۶ است که لوح سپاس در بخش ویژه و سردیس فارابی و مدال ابن‌سینای یونسکو را از دستان رئیس جمهوری کشورمان دریافت کرد.
نویسنده کتاب 'تاریخ علم در ایران در چهار قرن اخیر'، مترجم و فیلسوف ایرانی مو سپید کرده زبان و ادبیات فارسی است و چهره اش به خوبی عشق و علاقه وی به این زبان را گویاست؛ زبان فارسی که همواره از خرد، فرهنگ، دانش و ادب بهره داشته و در غنی بودن مانندی ندارد.
فخر دیار هگمتانه با وجود اینکه دانش آموخته رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف در سال 1351 است، اما از سالها پیش در دانشگاه آزاد ایران به ویرایش کتب علمی پرداخت و در سال 1358 به عنوان مدرس تاریخ و فلسفه علم به دانشگاه شریف بازگشت و در سال 1372 به قصد ادامه تحصیل به فرانسه سفر کرد.
معصومی همدانی که نامش در زمره چهره های اصلی و ویراستاران ارشد مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی قرار دارد، پس از عزیمت به فرانسه، تحصیلاتش را در رشته تاریخ و فلسفه علم در دانشگاه پاریس هفت ادامه داد و مدرک دکتری خود را با تخصص 'تاریخ اپتیک و ریاضیات' از این دانشگاه کسب کرد و پس از آن به ایران بازگشت و تدریس در دانشگاه شریف را از سر گرفت.
او از سال 1379 به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده و به تازگی سرپرستی و سر ویراستاری مجموعه کتاب های مربوط به دانش امروز انتشارات فرهنگ معاصر را به همراه دکتر محمد خواجه پور عهده دار شده است.
کارنامه درخشانی که وی از خود ارایه کرده، موجب شده است که امروز برگ دیگری از افتخارات این استان ورق بخورد و دیار باباطاهر میزبان شمار زیادی از محققان و پژوهشگران کشور در آیین نکوداشت این فیلسوف فرزانه همدانی باشد تا با افتخار زبان به مدح فخر پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین بگشایند.
بی تردید همه در این زمینه اتفاق نظر دارند که نام دکتر معصومی همدانی استاد فلسفه علم و مترجم سه جلد کتاب 'تاریخ علم در جهان' باید در فهرست بزرگان فرهنگ معاصر ثبت شود؛ چراکه دستاوردهای وی ارزشی است که باید زنده بماند.
برای درک بهتر اقداماتی که فخر امروز همدان از خود به یادگار گذاشته است، باید یادآوری کرد که دکتر معصومی همدانی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدرس تاریخ و فلسفه علم، مشاور عالی مرکز نشر دانشگاهی، عضو شورای عالی ویرایش صدا و سیما و عضو مرکز تحقیق در تاریخ و فلسفه عربی- اسلامی قرون وسطی است و انتشار بیش از 70 مقاله و ترجمه بیش از 12 مقاله را در کارنامه خود دارد؛ دستاوردهایی که تنها بخش کوچکی از گسترده حرکت فرهنگی وی بشمار می رود.
امروز 25 اردیبهشت، دیار هگمتانه چهارمین سال نکوداشت مفاخر خود را پشت سر می گذارد؛ حرکتی ستودنی که برای انتقال الگوهای مفاخر ارزشمند همدان شکل گرفته است و فرهنگ دوستان این دیار وظیفه ای سنگینی در قبال آن دارند.
7528/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.