رضا محبوبی روز دوشنبه در همایش آسیب های اجتماعی استان همدان افزود: بیش از سه سال است که بر روی طرح آسیب های اجتماعی در کشور کار شده و در اجرای این طرح پنج جلسه در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شده که خود نشان دهنده اهمیت موضوع این موضوع است .
وی ادامه داد: 2 سال گذشته طرح تقسیم کار ملی برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در شورای اجتماعی کشور مصوب و همه ارگان ها برای پیشبرد اهداف این طرح بسیج شدند و در این زمینه علائمی از توقف روند رو به رشد برخی از آسیب ها مشاهده می شود.
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به کاهش طلاق بیان کرد: در پایان سال 96 در مقایسه با سال 95 در این حوزه در استان هایی که طرح ارجاع به مشاور پیش از طلاق اجرا می شود شاهد کاهش طلاق بوده ایم.
محبوبی اضافه کرد : از سال 95 تاکنون میزان زنان درگیر با اعتیاد حدود 3 برابر افزایش یافته است گرچه سهم آنها از کل آسیب دیدگان حوزه اعتیاد کمتر از 10 درصد است اما این گزاره بازنگری در علل و دلایل آسیب های اجتماعی را گوشزد می کند.
وی افزود: آیا این آمار در حوزه اعتیاد زنان نشان می دهد آموزش ها و آگاهی های زنان ناکافی است یا آشنایی زنان با حقوق اجتماعی خود و فقدان اصلاحات هنجاری و ساختاری جامعه باعث شده به حقوق خود دست نیابند و اعتیاد واکنشی به این محدودیت های اجتماعی است؟
وی بیان کرد: ارزیابی کلی ما این است که با وجود همه تلاش های صورت گرفته توجیه و انگیزه مندی در دستگاه های استانی برای پیشبرد این برنامه وجود ندارد.
محبوبی بیان کرد: در بحث سیاستگذاری اجتماعی در ایران چالش های اساسی همچون مقاومت سیستم در برابر اصلاحات ساختاری، مقاومت در برابر طرح های نو و ضعف مشارکت مردم وجود دارد که قابل پیگیری در سطح استان ها است.
وی اظهار کرد: در حوزه های اعتیاد و مفاسد اخلاقی، تمرکز بر مساله پیشگیری است و به خصوص در محیط های حساس همچون مدارس و دانشگاه ها و فضاهایی که نوجوانان و جوانان حضور دارند باید جدی تر عمل شود.
وی بیان کرد: در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی باید بر روی طرح ارتقای دینداری جامعه سرمایه گذاری کرد که این طرح بر کاهش همه آسیب های اجتماعی موثر است و از آنجا که عنصر دین در تار و پود جامعه ایرانی تنیده شده باید در حوزه ارتقای سطح دینداری مردم کار کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز در این همایش گفت: هر که دلش برای این کشور می تپد باید به وحدت و یکپارچگی، ارتقای نشاط جامعه و حفظ سرمایه های اجتماعی توجه کند.
سید سعید شاهرخی با بیان اینکه مردم شاکله اصلی سرمایه های اجتماعی ما هستند اظهار کرد: دشمنان ایران اسلامی، سرمایه های اجتماعی این کشور را نشانه گرفته اند و تلاش می کنند با ایجاد یاس و ناامیدی و بزرگ کردن مسایل و مشکلات، مردم را از نظام جمهوری اسلامی ناامید و میان حاکمیت و مردم فاصله ایجاد کنند.
شاهرخی اضافه کرد: در دوران مسئولیت آقای رحمانی فضلی در وزارت کشور در همه حوزه ها کارهای بی بدیل و ارزشمندی صورت گرفته که اقدامات متعدد در حوزه اجتماعی یکی از ارزشمندترین این اقدامات بوده است.
وی بیان کرد: وضعیت امروز در توجه به آسیب های اجتماعی در مقایسه با چهار سال قبل بسیار متفاوت است و تلاش وافری برای ارتقای شاخص های اجتماعی در حال انجام است.
وی گفت: امروز دولت برای توجه به مردم و ارتقای اجتماعی، شاخص هایی را برای خود تعریف کرده و از ابتدای دولت یازدهم ایجاد وحدت و همگرایی در میان آحاد مختلف مردم و توجه به معیشت و اشتغال مردم از برنامه های جدی و موثر این دولت بوده است و توفیقات بسیار خوبی در این زمینه حاصل شده است.
وی اظهار کرد: اولویت جدی دولت توجه به همگرایی، همدلی و وحدت و ارتقای سطح درآمد مردم، ایجاد اشتغال، احیای واحدهای تعطیل شده و راکد بوده است.
وی با بیان اینکه در استان همدان جلسات منظمی با اقشار مختلف مردم در راستای توجه به سرمایه های اجتماعی دایرمی شود اظهار کرد: بیش از 400 سازمان مردم نهاد در استان همدان فعال است و این سمن ها سرمایه ای ارزشمند برای دولت محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه در استان همدان هیچ معتاد متجاهری وجود ندارد گفت: در این استان، اقدامات جدی در امر مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است که این اقدامات موجب شد نرخ شیوع و ابتلا به مواد مخدر در این استان، 50 درصد از میانگین کشوری پایین تر باشد.
1181/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.