محمد علی طهماسبی عصر چهارشنبه در سی و دومین دوره تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان همدان افزود: سطح زیر کشت باغ ها در کشور 2 میلیون و 800 هزار هکتار است و اصلاح طرح فراز ملایر نمونه ای از اصلاحات اراضی باغی کشور است که از هر هکتار 117 تن انگور برداشت می شود.
وی افزود: باغ هایی در کشور با قدمت بالا وجود دارد یا باغدار به صورت سنتی در آنها اقدام به کشاورزی کرده که نیاز است در این باغ ها اصلاح و جایگزینی ارقام تجاری و مرغوب صورت گیرد.
وی یکی دیگر از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی را اجرای طرح توسعه ای در اراضی شیبدار عنوان کرد و افزود: کشت دیم در برنامه ششم توسعه در اراضی شیبدار به میزان 500 هزار هکتار در کشور برای محصولاتی از جمله گیاهان دارویی، گل محمدی و عناب انجام می شود.
وی عنوان کرد: طرح کشت در اراضی شیب دار به سبب حفظ محیط زیست در وزارت کشور در نظر گرفته شده است و در آن بارگذاری منابع آبی را نداریم و طرح بر این مبنا است تا از 70 درصد تبخیرهایی که داریم با کاهش تبخیرها از عنوانی چون آب سبز استفاده می‌شود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: الزام قانونی این است تا بر روی اراضی کم بازده کار شود و امسال ملزم هستیم تا 60 هزار هکتار از این اراضی را به باغ های مثمر و گیاهان دارویی تبدیل شود.
طهماسبی افزود: نرخ رشد محصولات کشاورزی در سال 95 در زیر بخش‌های مختلف زراعت 20.4 درصد، باغبانی28.1 درصد، شیلات 16.7 درصد و دام و طیور نیز 14.1بوده که مجموع آن تولید 120 میلیون تن محصول بوده است.
معاون‌ امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشورهای مختلف 80 درصد از محصولات از طریق کشت دیمی و مابقی از کشت آبی تولید می شود اما در کشور ما این میزان برعکس است.
طهماسبی با بیان اینکه 14 طرح اولویت دار اقتصاد مقاومتی در وزارت کشور وجود دارد افزود: دغدغه‌های کشور شامل؛ کاهش بارش‌ها، تغییر بارش‌ها، بروز سیلاب‌ها، فرسایش زیاد خاک و بروز ریز گردها است.
وی با تاکید بر کشت محصولات گلخانه ای و کم آب بر تصریح کرد: بر اساس برنامه باید 2 هزار و 240 هکتار گلخانه در کشور در سال جاری تاسیس و 373 هکتار اصلاح و بازسازی انجام شود که در حال حاضر 60 درصد ساخت و 100 درصد بازسازی انجام شده است.
طهماسبی با بیان اینکه گلخانه‌های کوچک مقیاس هم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است گفت: در چند سال اخیر بیش از 50 هزار میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون در کشور پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 85 درصد یارانه بلاعوض برای افرادی که در آبیاری تحت فشار و کم فشار سرمایه‌گذاری کنند در نظر گرفته شده است که فرصت ممتازی است و با توجه به کمبود آب نباید حتی یک قطره آب را هدر داد.
در این مراسم از 39 نفر از کشاورزان ملی و استانی در استان همدان تجلیل شد.
7523/2087
خبرنگار: مرضیه بختیاری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.