به گزارش ایرنا، مجمع گفت و گوی کشورهای آسیایی(ACD)، بزرگ ‌ترین تشکل گردشگری آسیا با 34 عضو است که خردادماه سال جاری شمسی در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی در کشور کامبوج، همدان را به دلیل برخورداری از ظرفیت‌ های بی ‌نظیر گردشگری به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 انتخاب کرد.
انتخابی که به همدان، یکسال فرصت داد تا با این عنوان در عرصه پرهیاهوی گردشگری در سطح بین المللی بدرخشد و با ارائه داشته هایش، خود را در بازارهای گردشگری خارجی مطرح کند.
و حالا امروز با شروع سال 2018، یک سال فرصت طلایی برای همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا آغاز شده است و از امروز همدان با بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری قدم در راه جهانی شدن می گذارد.
همدان در سال میلادی پیش رو، میزبانی 2 رویداد بزرگ بین المللی را بر عهده دارد، میزبانی 500 عضو از بیش از 150 کشور وابسته به سازمان جهانی گردشگری و میزبانی وزاری خارجی 34 کشور آسیایی که این 2 رویداد بین المللی می تواند زمینه ساز رونق گردشگری خارجی و نقطه عطفی در معرفی ظرفیت‌ های گردشگری استان همدان در عرصه جهانی و ارتقای صنعت گردشگری این استان باشد.
علاوه بر این، رویداد همدان 2018 می تواند تاثیر بسزایی در برندسازی مقاصد گردشگری همدان داشته و بر شعار گردشگری پایدار، اشتغال پایدار و ارزش‌افزوده پایدار جامعه عمل بپوشاند.
لذا ضروری است که مسئولان و متولیان امر، استفاده بهینه از این فرصت پیش آمده را اولویت اول استان بدانند و با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی و با برنامه ریزی و هم افزایی، زمینه های بهره برداری از این رویداد مهم را برای توسعه پایدار گردشگری استان همدان فراهم کنند و با ایجاد تغییر نگرش به گردشگری، همدان را از مسیر گردشگری به سوی مقصد گردشگری سوق دهند.

***امکانات همدان شایسته پایتخت گردشگری 2018 آسیا باشد
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در این خصوص گفت: امکانات این شهر باید در حد و اندازه عنوان پایتخت گردشگری 2018 آسیا باشد و در اجرای برنامه های این رویداد بین المللی، هدفمند پیش رفت.
رضوان سلماسی تاکید کرد: باید رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار در همدان مهمترین هدف رویداد همدان 2018 باشد.
وی اضافه کرد: مدیریت شهری بدون تردید حوزه فعال در برگزاری باشکوه این رویداد فراملی است؛ اما باید توجه داشت که سایر ارگان ها نیز در اجرای مطلوب آن باید مشارکت لازم را داشته باشند.
سلماسی بیان کرد: متولی اصلی اجرای این طرح، سازمان میراث فرهنگی است اما شهرداری نیز در آماده سازی پیرامون فضای شهری برنامه مدون خواهد داشت و امیدواریم سایر ارگان ها نیز مشارکت کنند.
وی افزود: انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 فرصت مناسبی برای گسترش ظرفیت های این حوزه در همدان در سطوح بین المللی به ویژه کشورهای آسیایی است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب بهره برد.

***رویداد همدان 2018، آزمون بزرگی برای سنجش توانمندی های همدان
سخنگو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این ارتباط گفت: برگزاری رویداد مهم همدان پایتخت گردشگری 2018، آزمون بزرگی برای میزان توانمندی این شهر در رونق گردشگری خارجی محسوب می شود.
کامران گردان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ایجاد بسترهای گردشگری زمینه ساز فراهم آوردن مقدمات میزبانی از این رویداد مهم بین المللی است و در این حوزه ساماندهی نقاط تاریخی و گردشگری شهر باید در اولویت قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان با تاکید بر ساماندهی روزبازارها، پارک ها و دیگر نقاط پرتردد مردمی، گفت: برای احداث بازارهای محلی و روز بازارها می توان از مشارکت سرمایه‌ گذاران کمک گرفت و ضمن ارایه تخفیف ویژه‌ برای اخذ پروانه، تمامی مناطق و شهرک ‌ها را به این بازارچه ها تجهیز کرد.

***حرکت به سوی توسعه گردشگری راهبرد اصلی همدان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با تاکید بر راهبرد اصلی استان مبنی بر حرکت به سوی توسعه گردشگری به عنوان محرک اقتصاد، تولید و اشتغال گفت: تشکیل شورای سیاستگذاری استانی، تعریف کمیته های مرتبط و تقسیم وظایف، تعریف پلان تبلیغات رویداد و آغاز تبلیغات محیطی، تعریف رویدادهای مختلف و اثرگذار و توزیع آنها در طول سال 2018 به منظور معرفی استان به عنوان مقصد گردشگری برای جامعه هدف از جمله اقدامات انجام شده است.
مالمیر افزود: برگزاری رویداد‌های بین ‌المللی می‌تواند نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های گردشگری استان همدان به‌عنوان یکی از کهن‌ ترین استان‌های کشور داشته باشد و همدان با دارا بودن آثار فرهنگی‌ و تاریخی و جاذبه های طبیعی می تواند میزبان شایسته‌ ای برای رویداد‌های بین‌المللی باشد.
مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان یادآور شد: تامین زیر‌ساخت ‌ها، افزایش جذب گردشگر خارجی و رونق صنایع ‌دستی مهم‌ ترین اهداف این اداره‌ کل در سال 2018 و هم‌ زمان با برگزاری رویداد بین ‌المللی همدان 2018 است تا از این طریق بتوانیم سهم بیشتری از بازارهای بین ‌المللی گردشگری کسب کنیم.
وی تاکید کرد: با برنامه‌ ریزی‌ های مدون و مناسب می‌ توان از فرصت این رویداد برای معرفی ظرفیت‌ های استان همدان در عرصه بین‌ المللی استفاده کرد و در این راستا از تجربیات متولیان برگزاری رویداد تبریز 2018 استفاده کرده ایم.
وی بیان کرد: ما آنچنان که باید و شاید همدان را به داخل و خارج از کشور معرفی نکرده ایم و یکی از بهترین اتفاق ها می تواند این باشد که با این بهانه، در طول سال 2018 با یک روند استمرار خبری، همدان را معرفی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه این رویداد می‌تواند از جهت‌های مختلف برای استان همدان موثر واقع شود، افزود: با برگزاری این رویداد، در فضای تبلیغاتی اخبار این رویداد و انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری در رسانه‌ های سراسر جهان منتشر می‌شود که می ‌تواند سبب معرفی بهتر و بیشتر همدان و کشور شود.

*** تبلیغ همدان 2018 در فراسوی مرزها
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: جاذبه های گردشگری استان به ویژه انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری 2018 آسیا، طبق تفاهم نامه منعقد شده با هواپیمایی ترکیش ایر، در فراسوی مرزها تبیلغ می شود.
علی مالمیر افزود: در همین چارچوب و بر اساس قرارداد یاد شده، پنج استان کشورمان از جمله همدان در تمام پروازهای این خط هوایی در فراسوی مرزها تبلیغ می شود.
وی اضافه کرد: محتوای تبلیغاتی جاذبه های گردشگری همدان و به خصوص رویداد 2018 همدان به این خطوط هواپیمایی ارائه شده تا در پروازهای این هواپیمایی در کشورهای مختلف و آژانس های هواپیمایی مرتبط با آن منعکس شود.
مالمیر بیان کرد: عمده مسافران این خط هواپیمایی، از تاجران و گردشگران هستند و اثر بخشی تبلیغات در میان این جامعه هدف بسیار حائز اهمیت است.

***برگزاری رویدادهای مختلف ملی و فراملی در قالب رویداد همدان 2018
مالمیر با اشاره به پیگیری ها درخصوص برپایی جشنواره بین المللی صنایع دستی با محوریت سفال در شهر جهانی لالجین، گفت: چنانچه موفق به اجرای این رویداد بین المللی در سال 2018 شویم می توان آن را یکی از مهمترین رویدادهای همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا برشمرد.
وی اظهار کرد: سازمان ورزش و جوانان نیز می تواند در سال 2018 با اجرای رویدادهای مبتنی بر ورزش های زمستانی و مسابقات ورزشی همچون صخره نوردی نقش بسزایی در معرفی ظرفیت های ورزشی همدان ایفا کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان بیان کرد: در حوزه گردشگری کشاورزی نیز با توجه به محصولات خاص و منحصر به فرد همدان همچون کشمش، گردو، سیر ، آلو و سیب زمینی می توان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در برگزاری رویدادهای متناسب با این ظرفیت ورود کرد.
مالمیر، مشاهیر ادبی همچون باباطاهر عریان و میر رضی الدین آرتیمانی را از مهمترین ظرفیت های استان همدان برشمرد و گفت: وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی می تواند با برگزاری برنامه های ملی همچون همایش باباطاهر در حوزه گردشگری ادبی استان همدان نقش آفرینی کند و مهمترین رویدادهای همدان در سال 2018 را رقم بزند.

***آمادگی فدراسیون اسکی در رونق گردشگری ورزشی همدان 2018
مدیرکل ورزش و جوانان همدان نیز از اعلام آمادگی فدراسیون اسکی ایران برای همکاری های لازم به منظور رونق گردشگری ورزشی رویداد آسیایی همدان 2018 خبر داد.
رسول منعم با بیان اینکه برخورداری از پیست بین المللی تاریک دره، قلل مرتفع و کوهستانی با قابلیت صخره نوردی در کنار یخ نوردی، ظرفیت بالایی در گردشگری ورزشی در فصل زمستان دارد، افزود: گردشگری ورزشی یکی از مهمترین بسترهای لازم برای جذب سرمایه گذار و گردشگر خارجی است و همدان ظرفیت های بالقوه در این حوزه دارد.
وی تاکید کرد: هیات های ورزشی استان باید برای میزبانی رویدادهای بین المللی ورزشی برای سال میلادی 2018 همزمان با انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری آسیا برنامه ریزی کنند.
منعم با بیان اینکه رویداد همدان 2018 بهترین فرصت برای رونق گردشگری ورزشی است، گفت: از آنجا که مسابقات ورزشی یکی از بهترین راهکارها در جذب گردشگر است، انتظار می رود هیات های ورزشی با رویکرد میزبانی های بین المللی تلاش کنند.
به گفته وی مقرر شده است که در صورت موافقت فدراسیون های ورزشی، مسابقات کشتی بین المللی جام تختی، مسابقات شطرنج بین المللی ابن سینا، مسابقات بین المللی پرش با اسب نوجوانان و جوانان، برگزاری جشنواره اسب اصیل ایرانی، مسابقات صحرانوردی آسیا، لیگ جهانی اسکی، تورنمت بین المللی شطرنج سیمونتاله، مسابقات سنگنوردی آسیایی و دوره بین المللی مدیریت و رهبری ورزش همگانی در سال 2018 به میزبانی همدان برگزار شود.

***میزبانی اجلاس سازمان جهانی گردشگری، رویداد مهم همدان 2018
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان نیز با بیان اینکه میزبانی اجلاس سازمان جهانی گردشگری، یکی از مهمترین رویدادهای بین المللی همدان در سال 2018 است گفت: زمان برگزاری اجلاس سازمان جهانی گردشگری در سال 2018 تعیین شد و این اجلاس 23 تا 28 آبان ماه سال آینده در هتل باباطاهر همدان برگزار می شود.
حمیدرضا یاری افزود: سازمان جهانی گردشگری با عضویت 500 شرکت خصوصی وابسته از 130 کشور در حوزه گردشگری بین المللی فعالیت می کند و 9 شرکت خصوصی ایرانی عضو این سازمان هستند که شرکت سیاحتی علیصدر همدان یکی از این 9 عضو است که امسال به عنوان عضو هیات رئیسه این سازمان نیز انتخاب شد.
وی ادامه داد: از سال گذشته مکاتبات برای میزبانی اجلاس 2018 آغاز شد و با توجه به ظرفیت های ویژه همدان در حوزه گردشگری و جاذبه های تاریخی و طبیعی متعدد استان از جمله تپه هگمتانه، آرامگاه بوعلی سینا و غار علیصدر، این میزبانی به ایران و استان همدان اختصاص یافت.
یاری اضافه کرد: این برای نخستین بار است که اجلاس جهانی گردشگری در ایران برگزار می شود و میزبانی همدان در این دوره از برگزاری اجلاس، افتخاری برای این استان محسوب می شود.
وی اظهار کرد: نام استان همدان در این رویداد بین المللی در سایت های جهانی و در سطح بین المللی مطرح می شود و با برگزاری شایسته و مطلوب این اجلاس می توان به ارتقای سطح تاسیسات و واحدهای گردشگری استان کمک کرد.

***رویداد همدان 2018، رهاورد دولت دوازدهم در حوزه گردشگری
استاندار همدان گفت: تعیین همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 از سوی مجمع گفت و گوی آسیایی و تصویب میزبانی همدان برای نشست اعضای سازمان جهانی گردشگری در نشست conwto چین برای سال آتی میلادی، مهمترین رهاورد فعالیت 100 روزه دولت در حوزه گردشگری این استان است.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه 2 اجلاس مهم گردشگری در سال 2018 در این استان برگزار می شود، افزود: این اجلاس ها فرصت بسیار خوبی برای معرفی استان همدان و جذب گردشگراست و باید برای استفاده از این فرصت ها آماده شد.
وی اضافه کرد:بیش از 30 برنامه در سطح ملی و جهانی برای این اجلاس ها تدارک دیده شده و تعداد این برنامه ها افزایش خواهد یافت و با میزبانی این اجلاس ها، چند فرصت اساسی و ظرفیت شایسته نصیب استان همدان خواهد شد.
وی معرفی و پخش برنامه های تبلیغاتی استان در شبکه های سراسری صدا و سیما و ساخت تیزرهای تبلیغاتی انیمیشنی استان را از دیگر فعالیت های انجام شده در حوزه گردشگری برشمرد و گفت: برنامه شب های فیروزه ای از شبکه پنج سیما و برنامه دورهمی از شبکه نسیم از مهمترین این برنامه ها است که به تبلیغ جاذبه های گردشگری همدان پرداخت.
با این توصیف می توان سال 2018 را سال شکوفایی گردشگری استان همدان در عرصه های جهانی دانست که با همکاری و همفکری مسئولان امر و فعالان حوزه گردشگری و بهره مندی از ظرفیت های مردمی بیشترین آورده را از این 2 رویداد جهانی کسب کرد.
در این شرایط باید همه دلسوزان و دغدغه مندان، پا از مرز شعار فراتر نهاده و با ساماندهی و زدودن گرد غفلت از چهره داشته های تاریخی و جاذبه های همدان، این فرصت را تبدیل به افقی درخشان برای همدان 2018 کنند.
1181/2090
گزارش از: الهام تدین**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.