غلامحسین مجذوبی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه و همایش هفته پژوهش استان همدان افزود: 73.9 درصد دانش آموختگان همدانی شاغل، 23.5 درصد استاد و 2.6 درصد دانش آموختگان نخبه بیکارهستند.
وی با تاکید بر فعالیت شرکتهای دانش بنیان و استفاده از نخبگان و دانش آموختگان دانشگاهی در این شرکت ها افزود: 50 درصد تولید ناخالص ملی در سند چشم‌انداز 1404 باید از محصولات دانش‌بنیان باشد و برای تولید محصولات دانش‌بنیان باید به قشر نخبه توجه بیشتری شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با انتقاد از شرکت نکردن مدیران دستگاه ها در کارگروه پژوهش افزود: هیچ ارزیابی و نظارتی بر اجرای همایش‌ها در حوزه تحقیق و پژوهش نیست و نه تنها از پتانسیل کارگروه پژوهش و فناوری استفاده نمی‌شود بلکه مدیرانی که رابطه تنگاتنگ با پژوهش دارند در این کارگروه‌ها شرکت نمی‌کنند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پایگاه استنادی در کشور وجود دارد و ایران دومین کشور پس از آمریکا دارای این پایگاه استنادی است افزود: استان همدان در رشته‌های مهندسی جزء مقالات پراستناد و در رشته علوم فضایی نیز کمترین استناد مقاله را داشته است.
وی خاطر نشان کرد: استان همدان در استناد مقالات روند صعودی خوبی داشته و 2.3 درصد مقالات استنادی کشور سهم استان همدان است.
وی با بیان اینکه تولید ثروت و اشتغال با اجرای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام پذیر است افزود: بر اساس تحقیق صورت گرفته از دانشگاه بوعلی سینا مشخص شد 50 درصد مقالات این دانشگاه توسط 5 درصد اساتید این دانشگاه تولید می‌شود و مابقی اساتید فعال نیستند که برای دستیابی به توسعه باید پژوهش را فعال و نتایج آن را کاربردی کرد.
در این مراسم از پژوهشگران برتر قدردانی شد.
گفتنی است بنیاد ملی نخبگان با هدف استفاده از ظرفیت های علمی این افراد فعالیت خود را از سال 1383 در کشور آغاز کرده است.
بر اساس اعلام این مرکز تعداد استعدادهای برتر در ایران بیشتر از تعداد نخبه ها است و نخبه، فردی برجسته و کارآمد است که در فرهنگ سازی کشور نقش محسوسی دارد.
با توجه به گستردگی کار بنیاد ملی نخبگان شعبه هایی به نام دفاتر بنیاد استانی تاسیس شده است و نخبگان شامل برگزیدگان المپیاد علمی، اعضای هیات علمی دانشگاه ها، مدرسان و محققان حوزوی، برگزیدگان آزمون های سراسری دانشگاه ها هستند .
گفتنی است بنیاد ملی نخبگان 300 نخبه را در سطح استان همدان شناسایی کرده است .
همزمان با هفته پژوهش هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی همدان برگزار شد.
این نمایشگاه با 38 غرفه آخرین فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشی و فناوری واحدهای فناوری پارک علم و فناوری، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، سازمان ها و ارگان های استان همدان به معرض نمایش گذاشته شد.
7523/2087
خبرنگار: مرضیه بختیاری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.