ماجرا از این قرار است که محمدناصر نیکبخت استاندار همدان در هفتم شهریور سالجاری در ششمین روز از هفته دولت در آیین بهره برداری از کارگاه تولیدی کفش و زیره کفش روستای 'یکن آباد' از توابع شهرستان همدان حضور یافت و با بیان موفقیت های این کارگاه و ضرورت حمایت از این گونه واحدها که با اعتبار کم، اشتغالزایی خوبی دارند، از تلاش دولت برای احیای و تقویت واحدهای کوچک و متوسط خبر داد.
وی در جریان این بازدید بیان کرد: یک واحد تولیدی متوسط در همدان با هزینه کرد 10 میلیارد ریال 140 فرصت شغلی ایجاد کرده است که با این تناسب باید یک واحد پتروشیمی که 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کند 140 هزار شغل ایجاد کند اما در نهایت 700 کارگر در آن مشغول به کار می شوند.
نیکبخت با طرح این سؤال که اگر این واحدها را کمک نکنیم، اشتغال را چگونه حل خواهیم کرد؟ گفت: اگر همه روستاها این گونه فعال شوند، مشکل اشتغال نخواهیم داشت.
استاندار همدان با تاکید براینکه وظیفه و ماموریت اصلی مسئولان صیانت و ایجاد اشتغال است، در جریان بازدید شهریور ماه از این واحد تولیدی خطاب به فرماندار همدان از وی خواست تا تسهیلات این واحد را پیگیری کند و تا پایان هفته آینده تسهیلات لازم آن پرداخت شود.
وی با تاکید براینکه هیچ بهانه ای برای کار نکردن وجود ندارد، گفت: کاری که مردم در مرحله اول انتظار دارند، اشتغال و مسائل اقتصادی است بنابراین باید رویکردمان را تغییر دهیم تا به اشتغال کمک شود.
نیکبخت با بیان اینکه تمام مسئولان بر جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر تاکید دارند، تحقق این مطالبه را در صورت ایجاد اشتغال روستایی امکان پذیر دانست.
در آن افتتاحیه استاندار پس از اطلاع از طرح توسعه این کارگاه که برای آن نیاز به یک میلیارد ریال تسهیلات بود تا کارگران این واحد تولیدی از 15 نفر به 30 نفر افزایش یابند، از مدیر صندوق کارآفرینی و امید استان علت طولانی شدن روند پرداخت تسهیلات را جویا شد که وی مشکل ضمانت را عنوان کرد .
در همان جا بود که استاندار در تماس با مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، خوستار آسان سازی روند اعطای تسهیلات به این کارگاه تولیدی شد و تاکید کرد که اگر راهکاری یافت نشد، حاضر است خود ضمانت تسهیلات این واحد تولیدی را بر عهده بگیرد.
اما مدیرعامل همدانی این صندوق شاید این خواست و پیشنهاد استاندار را جدی نگرفت تا دلیلی بر انتقاد استاندار همدان از روند اعطای تسهیلات صندوق کارآفرینی و امید استان در جلسه شورای اداری شهرستان رزن با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد باشد.
استاندار در این جلسه گفت: صندوق کارآفرینی امید سختگیرانه تر از دیگر بانک ها در پرداخت تسهیلات اقدام می کند؛ به گونه ای که نتیجه گرفتیم بانک ها در پرداخت تسهیلات از این صندوق جلوتر هستند.
نیکبخت به ماجرای بازدید خود از واحد تولیدی کفش یکن آباد اشاره و اضافه کرد: مسئول این واحد برای ایجاد 15 شغل جدید درخواست یک میلیارد ریال تسهیلات داشت که با وجود پیگیری های صورت گرفته، به علت نبود ضمانت نامه، صندوق کارآفرینی امید از پرداخت تسهیلات تاکنون امتناع کرده است.
پس از طرح این موضوع در جلسه یاد شده، در نشست قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان که در ادامه سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در شهر همدان برگزار شد، علی ربیعی و استاندار همدان برگه های ضمانت نامه این فعال اقتصادی را امضا کردند تا گره از مشکلات این واحد تولیدی باز شود.
بی تردید امضای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار همدان پای سفته های ضمانت این واحد تولیدی، ثابت کرد که دولتمردان تدبیر و امید عزمی جدی و همتی بالا برای ایجاد اشتغال در کشور دارند و در این راه حتی حاضرند علاوه بر جایگاه حقوقی خود، از جنبه حقیقی نیز از تولید و اشتغال حمایت کنند.
7526/2090
خبرنگار ایرنا در همدان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.