منصور ستوده روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در مجموع ذخیره سدهای استان همدان به 62 میلیون و 820 هزار مترمکعب کاهش یافته است، افزود: هم اینک سد سرابی تویسرکان 6 میلیون و 700 هزار مترمکعب، سد کلان ملایر 38 میلیون مترمکعب و سد اکباتان همدان 18 میلیون و 120 هزار مترمکعب ذخیره آبی دارد.
وی با بیان اینکه سد اکباتان همدان با کاهش ذخیره آبی نسبت به ماه‌های گذشته مواجه شده است، افزود: حجم سد اکباتان در حال حاضر به 18 میلیون و 120 هزار مترمکعب کاهش یافته و 54 درصد از ذخیره سد پر شده است.
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه سد اکباتان سال آبی گذشته سرریز شد، عنوان کرد: در حال حاضر میزان ورودی سد اکباتان به صفر رسیده و میزان خروجی یک هزار و 160 لیتر در ثانیه است.
ستوده با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی تاکنون، آبی وارد سد اکباتان همدان نشده است، بیان کرد: وضعیت منابع آبی استان همدان نسبت به سال‌های گذشته با کاهش جدی مواجه است که انتظار می‌رود صرفه‌جویی لازم برای جلوگیری از بروز بحران توسط مردم انجام شود.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ورودی سد سرابی تویسرکان صفر است، گفت: سد سرابی تویسرکان 6 میلیون و 700 هزار مترمکعب ذخیره داشت و میزان خروجی از آن 75 لیتر در ثانیه بود و پکیچ تصفیه‌خانه برای تامین بخشی از آب شهرستان تویسرکان در کنار این سد ایجاد شده است.
ستوده حجم سد کلان ملایر را 38 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: میزان ورود آب به سد کلان ملایر 115 لیتر در ثانیه بود اما هیچ خروج آبی در این زمینه نبوده است.
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه میزان بارش سال آبی گذشته در همدان بی‌نظیر بود و در 20 سال گذشته چنین بارشی رخ نداده است، گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون مترمکعب حجم نزولات جوی استان همدان است، اما با 67 درصد تبخیر در استان همدان مواجه هستیم.
وی حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر را 2 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب اعلام و اضافه کرد: سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر یک هزار و 948 میلیارد مترمکعب و سهم آب‌های سطحی 740 میلیون مترمکعب است.
ستوده با اشاره به اینکه همدان از ذخایر آبی مناسبی برخوردار است ولی باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای پاییز امسال ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌داریم تا دچار مشکل نشویم.
وی اظهار کرد: حجم سدهای استان همدان 66 میلیون مترمکعب است و مشکلی در تامین آب شرب استان همدان وجود ندارد اما رعایت الگوی مصرف باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: در سال آبی 95-96 حدود 406 میلیمتر بارش برف و باران در سطح استان همدان رخ داد و خوشبختانه وضعیت ذخایر آبی همدان با این بارش‌ها بهبود یافته است.
وی افزود: سال آبی گذشته، 467 میلی‌متر بارندگی در سطح استان همدان رخ داد که این رقم سال ماقبل آن 302 میلیمتر و در متوسط بلندمدت 330 میلی‌متر بوده است.
7523/2090
خبرنگار: مرضیه بختیاری**انتشار دهنده: سعید زارع کندچانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.