به گزارش ایرنا ، منطقه شکار ممنوع الوند با وسعتی بیش از 36 هکتار در ضلع جنوب شرقی، جنوب و جنوب غربی شهر همدان قرار گرفته است. این منطقه زیبا و چشم نواز از قسمت غرب به شهر اسدآباد، از جنوب به شهر تویسرکان و از شمال به شهر همدان متصل شده است.
منطقه شکار ممنوع الوند از سیمای کوهستانی و تپه ماهوری برخوردار است و در فصل های پائیز و اوایل بهار بارش باران طراوت خاصی به این منطقه می بخشد. دامنه های و دره های عمیق منطقه الوند در زمستان نیز میزبان برف می شود؛ هر چند به علت شرایط آب و هوایی، برف تا اواسط بهار سیمای سفیدی از این منطقه به نمایش می گذارد.
صدای خروش آب در چشمه سارهای این منطقه، سمفونی گوش نوازی از تلاقی آب با سنگ ها و صخره های سخت در دشت و دمن می پراکند و زندگی را به رگ و ریشه های بوته ها و درخت های که در همسایگی اش قرار دارند هدیه می دهد.
به طور حتم افرادی که حتی یک بار پا در این منطقه زیبا نهاده اند صدای دلنشین چشمه های گنجنامه و عباس آباد به عنوان یکی از اصلی ترین منابع تامین کننده آب مورد نیاز منطقه الوند را فراموش نمی کنند.
منطقه زیبای الوند زیشتگاه گونه های گیاهی و جانوری زیادی است که برخی از انها آنومی منطقه بشمار می روند و در هیچ جای جهان یافت نمی شود.
در این باره مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان به ایرنا می گوید: به واسطه وجود گونه های مختلف جانوری، منطقه الوند از 15 خرداد 91 در جمع مناطق شکار و صید ممنوع قرار گرفت.
محمدرضا محمدی افزود: ارتفاعات الوند از دیرباز زیستگاه طبیعی بسیاری از گونه های جانوری بشمار می رود؛ از جمله دلیجه کوچک به عنوان یک گونه آسیب پذیر و قرقی، جزء گونه های حمایت و حفاظـت شده ایران در زیستگاه الوند مشاهده شده اسـت.
وی اضافه کرد: در این منطقه خزندگانی نظیر لاک پشت ها، انواع مارها و گونه های مختلف راسته سوسمارها قابل مشاهده است و از بین این خزندگان، گونه های افعی جزء گونه های حمایت و حفاظت شده از نظر قانون شکار و صید است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: در راسته سوسمارها، نیز گونه های مختلفی از خانواده آگاماها، لاسرتاها و اسکینگ ها در منطقه الوند وجود دارد.
وی با ذکر اینکه دوزیستان این زیستگاه، محدود به انواع قورباغه ها و وزغ ها است، گفت: از میان دوزیستان می توان به وفور قورباغه معمولی و قورباغه وحشی درختی را در بیشه زارهای اطراف مناطق جنگلی و باغ ها مشاهده کرد.
محمدی در زمینه گونه های شاخص گیاهی منطقه الوند نیز بیان کرد: گیاهان مرتعی و دارویی منطقه الوند در جهان شهره است.؛ گونه های مختلف آویشن (آزربه) شامل گل کوفته یا کلیجه (چای کوهی)، مینای پرکپه، مفرح، پونه سای مواج، مریم نخودی، کنگر، گونه های مختلف گل بی مرگ، ریواس و پامچال جویباری در الوند می رویند.
به گزارش ایرنا، همدان دارای 12 منطقه شکار ممنوع به وسعت 157 هزار و 977 هکتار است که 1.8 درصد از مساحت استان را تشکیل می دهد.
گزارش از: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.