افشین محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این رقم 10 سال قبل سه برابر بود اما 80 درصد از خون اهدایی مورد استفاده قرار نمی گرفت و دلیل آن حجم بالا در خون گیری در این مناسبت های خاص بود.
وی اضافه کرد: هدف انتقال خون برنامه ریزی و فرهنگ سازی برای اهدای خون در ماه های مختلف سال است و نباید به روزهای خاصی از سال اختصاص یابد.
محمدی بیان کرد: باید توجه داشت که نیاز بیماران به خون و فرآوردهای خونی دائمی است و به دلیل کوتاه بودن عمر برخی از فرآورده های خونی و نیز ازدحام برای اهدای خون در ایام خاص مانند تاسوعا و عاشورا بهتر است اهدا کنندگان با برنامه ریزی و ثبت نام در طرح نذر خون اهدای خون را تنها به روزهای خاص اختصاص ندهند.
وی افزود: خون های اهدایی پس از انجام آزمایش های غربالگری، گروه بندی و به صورت خون کامل یا فرآورده های خونی بر حسب نیاز در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان توزیع می شود.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه همدان جزو نخستین استان هایی است که نخستین اهدای خون از سوی مراجعه کننده را برای نمونه گیری و سلامت خون استفاده می کند، گفت: از آنجا که 90 درصد از آلودگی های خونی در نخستین اهدا است براساس برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شد نخستین خون اهدایی برای نمونه گیری مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: افرادی که نخستین بار اقدام به خون گیری می کنند ، سه ماه بعد در صورت سلامت خونی می توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
محمدی خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای افزایش سلامت خون های اهدایی است.
مصرف روزانه استان 75 واحد خون است.
66 درصد از اهدا کنندگان خون در همدان اهدا کنندگان مستمر هستند.
7520/2087
حبرنگار: میثم ناصرنژاد** انتشار: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.