مصطفی خزاعی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: در سال 92 و هم زمان با شروع به کار دولت یازدهم شمار دانش آموزان عشایر همدان 277 نفر بود که با افزایش چشمگیر پوشش تحصیلی در این بخش هم اکنون شمار دانش آموزان عشایر در این استان به حدود 800 نفر افزایش یافته است.
وی اجرای طرح و برنامه های دفتر آموزش و پرورش عشایر در قالب جذب، پوشش و نگهداشت دانش آموزان، جشنواره بازی های بومی محلی، مشاوران سیار، آموزش 2 زبانه، پیش دبستانی عشایری و ارتقای بهداشت مدارس را از اهم فعالیت های این حوزه به منظور کیفیت بخشی آموزشی دانش آموزان عشایری عنوان کرد.
وی ادامه داد: طرح سنجش رایگان بدو ورود پایه اول از سال 95 تاکنون به صورت سیار در مناطق عشایری اجرا شده است .
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان اضافه کرد: با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و بسیج سازندگی با اختصاص اعتباری بالغ بر 400 میلیون ریال تجهیزات مورد نیاز کلاس های عشایری سیار خریداری شده که در سال تحصیلی 97-96 در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.
خزاعی رویکرد جدید آموزش و پرورش استان در حوزه عشایر را توسعه کلاس های عشایری دوره متوسطه عنوان کرد و گفت: دریافت مجوز به کارگیری معلم عشایری از طریق دانشگاه فرهنگیان در دستور کار امسال آموزش و پرورش عشایری بوده و تاکید براین است که معلمان عشایر از افراد بومی عشایر انتخاب شوند.
وی اضافه کرد: با توجه به پراکندگی عشایر در استان در سال های 96-95 و 97-96 کتب درسی دوره ابتدایی به صورت تجمیعی و رایگان تهیه می شود.
خزاعی تصریح کرد: در سال 96-95 تعداد یک معلم وظیفه و در سال 97-96 چهار معلم وظیفه در حوزه آموزش و پرورش عشایر به کار گرفته می شوند که 2 نفر آنان از بین عشایر هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: در راستای انسداد بی سوادی در سال 95 حدود 300 نفر از کودکان عشایری بازمانده از تحصیل جذب و نام نویسی شدند.
خزاعی افزود: پیگیری، شناسایی و جذب این دانش آموزان علاوه بر عشایر استان همدان در میان عشایر استان های لرستان، خوزستان و ایلام نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: استان همدان در 2 سال گذشته برای 2 سال متوالی توانست از لحاظ جذب سوادآموز رتبه های مطلوبی کسب کند و رتبه دوم کشوری را در سال 95 کسب کرد و توانست تمام سهمیه خود را زیر پوشش قرار دهد.
طبق سرشماری سال 1387 جمعیت عشایر استان با سه هزار و 500 خانوار در 72 سامانه مستقر در شهرستان های ملایر، نهاوند، بهار و تویسرکان و همدان مستقر هستند.
حدود 285 هزار دانش آموز در 2 هزار و 800 آموزشگاه استان همدان با بیش از 12 هزار کلاس درس تحصیل می کنند.
1181/2087
خبرنگار:الهام تدین**انتشار: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.