حمیدرضا فرسایی وحید روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از 19 هزار و 673 واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان همدان وجود دارد و 2 هزار و 288 واحد در صدد دریافت پروانه کسب هستند.
وی اظهار کرد: هشت هزار واحد صنفی فاقد جواز کسب در استان همدان فعال است که سهم شهرستان همدان سه هزار و 759 واحد می باشد.
وی یادآوری کرد: از سال 91 سالانه پنج هزار واحد صنفی فاقد مجوز اقدام به اخذ مجوزهای لازم کردند با این وجود آمار واحدهای فاقد مجوز تغییری نداشته است.
رئیس اتاق اصناف همدان اظهار کرد: پس از بررسی علت این موضوع مشخص شد که بیشتر مغازه ها استیجاری هستند و هر ساله افراد حدید با مشاغل جدید جایگزین آنها می شوند.
فرسایی افزود: وضعیت اقتصادی کشور موجب ناپایداری مشاغل و تغییر رسته ها در کمترین زمان شده به گونه ای که افراد برای کسب درآمد پیوسته مشاغل خود را تغییر می دهند.
وی بیان کرد: به دنبال راه اندازی سامانه پیامکی 1000127 شکایت های مردمی در کمتر از 30 ثانیه پاسخ داده می شود
رئیس اتاق اصناف همدان گفت: هم اینک 2 نحوه نظارت و بازرسی بر بازار شامل بازرسی محور و شکایت محور در حال اجرا است.
فرسایی افزود: در حوزه نظارت شکایت محور سامانه پیامکی 1000127 اتاق اصناف مدیریت این کار را عهده دار بوده که در این زمینه با توجه به محدودیت نیرو از ظرفیت مردمی برای نظارت بر بازار استفاده شده است.
وی اضافه کرد: در صورت پیامک تخلفی به این سامانه در کمتر از 30 ثانیه با فرد شاکی تماس حاصل شده و در کمتر از یکساعت بازرسان در محل برای بررسی تخلف حاضر می شوند.
وی اضافه کرد: طبق بررسی های صورت گرفته بیشترین میزان گلایمندی و شکایات مردم از نحوه مشتری مداری و گرانفروشی کالا بوده است.
رئیس اتاق اصناف همدان یادآوری کرد: با توجه به نبود نرخ نامه شاهد افزایش مقطعی قیمت گوشت قرمز بودیم که هم اینک کمیته نرخ گذاری قیمت گوشت در همدان تعیین شده است.
فرسایی وحید اظهار کرد: به دنبال افزایش نامتعارف قیمت گوشت قرمز رصد بازار با قوت بیشتری دنبال شد و برای 31 قصاب متخلف در تعزیرات حکومتی پرونده تشکیل شد.
وی افزود: هم اینک قیمت یک کیلوگرم گوشت قرمز مخلوط 360 هزار ریال است و این رقم در یک هفته گذشته ثابت بوده است.
رئیس اتاق اصناف همدان افزود: همچنین قیمت یک کیلوگرم گوشت مرغ 68 هزار ریال است و در صوت نیاز ستاد پشتیبانی دام و طیور می تواند به اندازه لازم گوشت مرغ توزیع کند.
فرسایی وحید اضافه کرد: به منظور پیشگیری از تعدد قیمت، مغازه عرضه کنندگان مرغ به تابلو روان مجهز شده و به زودی در راستای تعیین قیمت گوشت نیز قصابی ها به تابلو روان تجهیز می شوند.
وی یاداوری کرد: برای جلوگیری از افزایش قیمت مرغ قرار بود شرکت هایی برای عرضه مرغ در قالب یک برند راه اندازی شود.
رئیس اتاق اصناف همدان افزود: این شرکت ها مکلف به مدیریت و رابط بین محصول از زمان جوجه ریزی تا توزیع آن در سطح بازار بودند.
فرسایی وحید بیان کرد: اتحادیه تولید و توزیع کننده موافق اجرای این طرح بودند بنابراین شیوه و ساختار اجرای این طرح توسط اصناف تدوین شد.
وی اضافه کرد: بیش از 5 شرکت در این ارتباط نامنویسی کردند ولی به علت بروز برخی مسائل مالی اجرای این طرح معلق ماند.
وی درباره علت تاخیر در اعلام قیمت ها به اتحادیه ها توضیح داد: دستورالعمل نرخ گذاری کالاهای اولویت یک، 2 و سه در سه ماه اخیر اعلام شده است.
رئیس اتاق اصناف همدان با عنوان اینکه برخی واحدها به علت نداشتن دستورالعمل و نرخ نامه جریمه شدند تصریح کرد: دستورالعمل ابلاغی هم متعلق به سال 92 به قبل است.
فرسایی وحید با ذکر اینکه بازار همدان در تعطیلات رسمی میزبان گردشگران و مسافران است گفت: یکی از مولفه های جذب گردشگر فعال بودن بازاربه ویژه در زمان حضور مسافران است.
وی بیان کرد: باید زمینه به گونه ای فراهم شود که مسافران علاوه بر بازدید از آثار تاریخی و تفریحی بتوانند مایحتاج و سوغاتی را از بازار تهیه کنند.
رئیس اتاق اصناف همدان بیان کرد: 50 اتحادیه در شهرستان همدان فعال هستند که تمامی این اتحادیه ها به سیستم اتوماسیون اداری متصل و مجهز هستند.
فرسایی اضافه کرد: تمامی فعالیت های اصناف از طریق اتوماسیون اداری انجام می شود و توجه به این مولفه سرعت اجرای کار را افزایش داده است.
وی با ذکر اینکه اتاق اصناف همدان به روز‌ترین نرم افزار‌ها را دارد بیان کرد: تمامی مدیران اتحادیه ها دارای مدارک تحصیلی بالا هستند.
استان همدان دارای افزون بر 40 هزار واحد صنفی است
7526/6993
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار:اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.