به گزارش ایرنا با آغاز فصل تابستان، دغدغه والدین دانش آموزان برای غنی سازی اوقات فراغت و برنامه ریزی مناسب برای کودکان و نوجوانانشان دوچندان می شود و در سال های اخیر با وجود فضای مجازی بر این نگرانی ها و دغدغه های والدین افزوده شده است.
این روزها فعالیت در فضای مجازی و گاه پرسه زدن های بیهوده در این فضا به شایع ترین نحوه گذران اوقات فراغت دانش آموزان تبدیل شده است که افراط در استفاده از آن علاوه بر کاهش سطح تحرک فیزیکی و عوارض غیر قابل جبران بدنی می تواند مشکلات روحی روانی متعددی را برای کودکان و نوجوانان پدید آورد.
از سوی دیگر فضای مجازی فرصت بهره وری و استفاده بهینه از زمان و اوقات فراغت از تحصیل را از دانش آموزان سلب می کند و به گذر روزگار بدون هیچ برنامه مدونی می انجامد.
***غنی سازی اوقات فراغت، دانش آموزان را از پرسه زدن در فضای مجازی رهایی می بخشد
یک کارشناس حوزه کودک و نوجوان گفت: برای داشتن جامعه ای پویا، زنده و با نشاط با افرادی کار آمد باید از دوران کودکی بر روی افراد جامعه سرمایه گذاری کرد و ایام تعطیلات تابستان بهترین فرصت است تا دانش آموزان حرفه آموزی را با توجه به علایق و سلایق خود مورد توجه ویژه قرار دهند.
مریم خاکسار افزود: برگزاری کلاس های شاد، مفرح و هدفمند برای کودکان و نوجوانان می تواند علاوه بر ارائه آموزش های مختلف، این گروه سنی را از بسیاری از آسیب های اجتماعی در امان نگه دارد.
وی بیان کرد: پر کردن اوقات فراغت، بدون شک دانش آموزان را از پرسه زدن در فضای مجازی رهایی می بخشد و والدین باید بدانند که حضور افراطی در فضای مجازی علاوه بر از دست رفتن فرصت ها به سلامت جسمی نوجوانان ضربه وارد می کند.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف غنی سازی اوقات فراغت تامین سلامت روحی و روانی و جسمی دانش آموزان است اظهار کرد: امروزه نمی توانیم با آسیب های فضای مجازی مقابله کنیم مگر اینکه سرگرمی های درست را جایگزین این سرگرمی فریب دهنده و با استفاده از امکانات موجود فضای آموزش همراه با نشاط را برای دانش آموزان فراهم کنیم.
***فعالیت 263 پایگاه تابستانی برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان همدانی
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان عامل مهمی درکاهش آسیب های اجتماعی در سطح جامعه محسوب می شود براین اساس باید برنامه ریزی مدون ومفیدی برای ایام فراغت از تحصیل این قشرآینده ساز جامعه انجام شود.
مصطفی خزاعی اضافه کرد : امسال 263 پایگاه تابستانی با 457 عنوان برنامه اوقات فراغت در استان همدان فعالیت دارد.
وی بر همکاری دیگر سازمان ها و اداره ها با آموزش و پرورش در زمینه غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان تاکید و اظهار کرد: تشکیل مدیریت واحد در امر سازماندهی و ساماندهی بحث اوقات فراغت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از 50 هزار دانش آموز استان در طرح اوقات فراغت شرکت کنند و از برنامه‌های مختلف قرآنی، فرهنگی و هنری ، ورزشی و ادبی در این پایگاه ها بهره مند شوند.
***طرح هجرت به عنوان یکی از برنامه‌های غنی‌‍‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: در تابستان سال جاری در بخش اوقات فراغت برنامه هایی چون برگزاری اردوی متمرکز استانی برای 2هزار نفر، همایش کشوری منتخبین شوراهای دانش آموزی، برگزاری جلسه توجیهی برای معاونین پرورشی و تربیت بدنی، کارشناسان مناطق و مدیران کانون های فرهنگی تربیتی و اردوگاه های مناطق 19 گانه استان برگزار می شود.
حسن آقا یوسفی با بیان اینکه 110 مدرسه استان همدان در تابستان امسال در قالب طرح هجرت مرمت می‌شوند گفت: طرح هجرت در 327 عرصه در سطح مدارس استان اجرا می شود.
یوسفی با اشاره به اهمیت طرح هجرت به عنوان یکی از برنامه‌های غنی‌‍‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان گفت: با اجرای این طرح علاوه بر مهارت‌افزایی دانش‌آموزان، بخش عمده ای از مشکلات فضاهای آموزشی مرتفع می شود.
***اجرای 320 عنوان برنامه غنی سازی اوقات فراغت در مراکز کانون پرورش فکری همدان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز گفت: 320 عنوان برنامه غنی سازی اوقات فراغت در 40 پایگاه ثابت،سیار و پستی کانون پرورش فکری در تعطیلات تابستان اجرا می شود.
محمدرضا جوادی افزود: این برنامه ها از 20 خردادماه در مراکز کانون آغاز شده است و مراکز سیار کانون، فعالیت ها را به درون روستاها و مناطق کمتر برخوردار می برند و ساکنان آن مراکز را تحت پوشش قرار می دهند.
وی با بیان اینکه ترویج شادی و خلاقیت در بین کودکان و نوجوانان، محور اصلی فعالیت ها و برنامه های غنی سازی اوقات فراغت در تابستان 96 اظهار کرد: فعالیت در کلاس ها و کارگاه های فرهنگی، هنری، علمی، دینی و سرگرمی های خلاقانه مهمترین هدف کانون است و کانون پرورش فکری بیشتر در حوزه سرگرمی هایی که می تواند جنبه خلاقانه داشته باشد ورود می کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان ادامه داد: فعالیت هایی همچون سفالگری، خوشنویسی، تئاتر و انیمیشن در حوزه کارگاه های هنری،قصه گویی، بحث آزاد، کتابخوانی، نشریه نگاری و کاردستی در کارگاه های فرهنگی،شعرسرایی، نوشتن خلاق، مشاعره و نقد ادبی در کارگاه های ادبی ،نجوم، معرفی و شناخت محیط پیرامون زمین و مجموعه شمسی باعنوان برنامه های 'بربام فلک' در کارگاه های علمی برگزار می شود.
جوادی اضافه کرد: همچنین دست ساخته های من در کارگاه های علمی، روخوانی و روان خوانی قرآن، آشنایی با احکام، ویژه برنامه 'مرواریدی در صدف' و آشنایی با زندگی پیامبران و ائمه در کارگاه دینی و نیز اردوهای تفریحی و بازی های بومی و محلی در حوزه سرگرمی ها اجرا می شود که این فعالیت ها در تقویت ذهن و خلاقیت کودکان و نوجوانان اثرگذار است.
وی اظهار کرد: مهمترین ویژگی های این دوره از کلاس ها، افزایش کمی و کیفی در تعداد و نوع برنامه های اجرایی است و امسال عناوین برنامه ها نسبت به سال گذشته 11 درصد، تعداد اعضای این کلاس ها بیش از 12 درصد، تعداد مراکز 2.5 درصد و تعداد روستاهای تحت پوشش طرح کانون نسبت به سال گذشته 11 درصد رشد داشته است.
جوادی دومین جشنواره پویا نمایی با موضوع تولید و اشتغال و دفاع مقدس، دومین جشنواره تئاتر عروسکی با موضوع شادی و نشاط، جشنواره یادگار ماندگار با موضوع دفاع مقدس و امنیت و آرامش، جشنواره کوچه خاطرات با موضوع تحقیق در مورد نام کوچه محل سکونت افراد،ویژه برنامه های تجربه های خلاق، جشنواره قصه گویی، جشنواره اذان و جشنواره 2 پنجره با موضوع نقد آثار ادبی حوزه کودک و نوجوان را از جمله فعالیت های شاخص مراکز کانون در تابستان 96 ویژه اعضای کانون عنوان کرد.
1181 /6993
خبرنگار:الهام تدین*انتشار دهنده:اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.