مهدی فیض روز دوشنبه در همایش آموزشی توجیهی هدایت تحصیلی استانهای غرب کشور در همدان افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب در 17 اردیبهشت فرمودند 'یک توطئه ای در خارج از کشور در جریان است که می خواهند اعتماد مردم را نسبت به آموزش و پرورش از بین ببرند' عده ای به بهانه های مختلف از جمله به بهانه سند 2030 بر طبل بی اعتمادی زدند و متوجه نشدند این بی اعتمادی به ضرر همه مردم و نظام جمهوری اسلامی است.
فیض ادامه داد: در سال 2016 در قالب یک بیانیه، اهداف کلان کشورها در افق 2030 با 17 هدف تدوین شد که تنها یک مورد از این 17 هدف مربوط به حوزه آموزش و پرورش است و در آنجا آرزو شده که آموزش و پرورش کشورها به یک سطح مطلوب مشخص شده برسند.
وی با تاکید بر اینکه این سند در هر منطقه نیاز به بازنویسی متناسب با اقتضای آن منطقه دارد و هر کشور متناسب با فرهنگ و شرایط خود آن را بازنویسی می کند گفت: در موخره این سند آمده است که با اصرار جمهوری اسلامی ایران، این عبارت اضافه شده که این سند با توجه به ارزش های حاکم و فرهنگ ایرانی اسلامی بازنویسی می شود و کسی نمی تواند ادعا کند متن این سند یک متن دیکته شده است.
وی گفت: این سند تعهد آور نیست بلکه یک سند آرمانی در همه زمینه ها است که برای کشورها در این 17 سند آرزو شده به این جایگاه برسند و ایران با رعایت متن اصل تحفظ این سند را پذیرفته است.

***سند 2030 با توجه به اسناد بالادستی نظام اجرایی شد
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت:سند 2030 با توجه به اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی شامل سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه ششم توسعه به اجرا در می آید و در مصوبه هیات دولت بر این تاکید شده است.
فیض افزود: این سند به فرموده رهبر معظم انقلاب متوقف می شود و وزیر اموزش و پرورش نیز اعلام کرد فرمایشات رهبری فصل الخطاب است و این طرح متوقف شده است.
وی گفت: در زمان دکتر فانی سند 2030 امضا شده و در زمان دکتر دانش ، نسخه فارسی آن رونمایی شده است و ایشان در همان زمان اعلام کردند سند تحول اولویت ما است و این سند یک افق 15 ساله است و وقت زیادی برای اجرای آن داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: طبق آخرین آمار موجود، هم اکنون از هر 30 داوطلب کنکور تجربی فقط یک نفر می تواند در دانشگاه های دولتی یا آزاد در رشته های پزشکی قبول شود.
فیض گفت: این بدان معنی است که از یک کلاس علوم تجربی با 30 دانش آموز فقط یک نفر می تواند در رشته های پزشک عمومی، دندانپزشکی یا داروسازی قبول شود و خانواده ها باید این را بدانند.
وی بیان کرد: هم اکنون گرایش به رشته تجربی در بین دانش آموزان بسیار افزایش یافته و آمارها نشان می دهد گرایش به این رشته در استان هایی که مشکلات اقتصادی بیشتری داشته اند بیشتر بوده است و حتی در برخی استان ها 70 درصد دانش آموزان پایه دهم اولویت اول خود را تجربی زده بودند در حالیکه نیاز کشور تنها 20 درصد است.
فیض اظهار کرد: امسال طبق آمار، میانگین کشوری برای اولویت اول تجربی 38 درصد است که نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته که با اعمال حدنصاب های علمی این رقم باز هم کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش خود را موظف به پاسخگویی حداکثری به تقاضای دانش آموزان برای انتخاب رشته می داند اظهار کرد: مشاوران مدارس به دنبال این هستند که زمینه را برای یک انتخاب آگاهانه آزادانه برای دانش آموزان مهیا کنند.
معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: مشاوران هدایت تحصیلی باید به صورت مدیریت شده این آگاهی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند تا با پیاده سازی الگوی توسعه متوازن ، 50 درصد دانش آموزان در شاخه کاردانش و فنی و حرفه ای تحصیل کنند.
فیض گفت: الگوی توسعه متوازن یک نیاز ملی است و برای پیاده سازی این الگو باید دانش آموز و خانواده ها را به این انتخاب سوق دهیم ولی نمی توانیم آنها را مجبور به این کار کنیم .
وی با بیان اینکه هدف از هدایت تحصیلی آگاهی لازم از طریق مشاوران به دانش آموزان انتقال می یابد اظهار کرد: در استخدام های جدید آموزش و پرورش، سهمیه خوبی برای جذب مشاوران مدارس در نظر گرفته شده و با این اقدام بر تعداد مشاوران افزوده می شود.
همایش آموزشی توجیهی هدایت تحصیلی قطب غرب کشور روز دوشنبه با حضور کارشناسان و مشاوران 6 استان کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، مرکزی و لرستان در شهر همدان برگزار شد.
حدود 285 هزار دانش آموز در 2 هزار و 800 آموزشگاه استان همدان با بیش از 12 هزار کلاس درس تحصیل می کنند.
1181/ 6993
خبرنگار:الهام تدین**انتشار:
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.