به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید حبیبالله موسویبهار بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به هفته سلامت با شعار "زندگی سالم، بانشاط و امید" اظهار داشت: هدف از این نامگذاری ایجاد فضای نشاط و امید در جامعه و مقابله با افسردگی بوده است چرا که 15 درصد زنان و 10 درصد مردان دچار افسردگی هستند بنابراین همه سازمانها باید با رعایت شئونات فرهنگی و اخلاقی در راستای ایجاد شور و نشاط در جامعه تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در کشور تدوین شده است، افزود: در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای بهبیماریهای غیرواگیر شده است تا روند افزایشی ابتلای مردم به آنها کنترل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تصریح کرد: با صنعتی شدن و پیشرفت بهداشت و دانش بیماریهای واگیر کنترل شدند اما در کشورهای توسعهیافته بیماری غیرواگیر در حال گسترش است به طوری که بیماریهایی همچون کمردرد، اختلال عصبی و افسردگی، آسیبهای سوانح جادهای، بیماریهای قلبی، سکته مغزی بیشترین بار بیماری را دارند.
وی گفت: در دهههای اخیر ایران به دستاوردهای قابل توجهی در حوزه سلامت دست یافته است اما بار مالی بیماریهای غیرواگیر از نظر نظام سلامت کشور به عنوان خطر جدی مطرح است.
موسویبهار با اشاره به چهار هدف سند پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کشور عنوان کرد: با اجرای این اهداف شاهد کاهش 25 درصدی خطر ابتلا به بیماریهای واگیردار هستیم که 10 درصد کاهش در مصرف الکل، 20 درصد افزایش فعالیت بدنی، 30 درصد کاهش مصرف نمک، 30 درصد کاهش مصرف دخانیات، 25 درصد کاهش سنی شیوع فشار خون بالا و 80 درصد دسترسی به تکنولوژی و داروها در دستور کار است.
وی با اشاره به تشکیل پرونده الکترونیک سلامت اظهار داشت: تاکنون اطلاعات بهداشتی یکمیلیون و 458 هزار نفر در سامانه یکپارچه بهداشتی سیب ثبت شده است و تقریبا 400 هزار نفر در استا برای تشکیل این پرونده الکترونیکی اقدام نکردند که لازم است مردم به مراکز و پایگاههای بهداشتی مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اقدامات طرح تحول نظام سلامت در سه سال اخیر بیان کرد: 700 هزار نفر در استان با اجرای طرح تحول نظام سلامت در بخش تحت نظر و بستری خدمات دریافت کردندو همچنین سه میلیون بار در کلینیکهای ویژه ویزیت تخصصی و غیرتخصصی ویزیت انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه 76 میلیارد تومان یارانه سلامت در راستای کاهش پرداختی از جیب مردم هزینه شده است، افزود: همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون 110 هزار مورد عمل زایمان انجام شده که 60 هزار مورد زایمان به روش طبیعی بوده است.
موسویبهار با بیان اینکه گستردهترین ساخت و سازها در حوزه بهداشتی در سطح استان در حال انجام است، گفت: اکنون 291 پروژه در حوزه بهداشت در حال انجام است که 100 پروژه از این تعداد در اردیبهشت ماه جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به ساخت 6 پروژه بیمارستانی و اضافه شدن 800 تا 900 تخت به ظرفیت تختهای بیمارستانی استان همدان عنوان کرد: عملیات ساخت فاز دوم بیمارستان 64 تختخوابی قائم(عج) اسدآباد و مرکز سوانح و سوختگی بیمارستان بعثت جزء تعهدات وزارت بهداشت بوده است که این دو پروژه آماده افتتاح هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بیمارستانهای نهاوند و بهار به عنوان تعهد وزارت راه و شهرسازی نیز اوایل تابستان آماده افتتاح است و عملیات ساخت بیمارستانهای اکباتان همدان و تویسرکان نیز توسط این وزارتخانه در حال پیگیری است و اواخر امسال یا اوایل سال آینده افتتاح میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 2400 تخت بیمارستانی در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان فعال است که با افتتاح این بیمارستانها ظرفیت تختخوابها به 3200 مورد میرسد.
موسویبهار گفت: عملیات اجرایی مرکز جامع سرطان همدان آغاز شده است و مرکز غربالگری سرطان در کبودراهنگ و ملایر در حال ساخت است و مرکز غربالگری سرطان کبودراهنگ تیرماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه بیش از 300 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی وارد استان همدان شده است، بیان کرد: دومین دستگاه گاما اسکن خریداری شده و اکنون با دو دستگاه گامااسکن خدمات ارائه میشود و دستگاه سیتی آنژیوگرافی نیز وارد استان شده و در حال نصب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: با اجرای طرح تحول سلامت برای نخستین بار قیمت تجهیزات پزشکی کاهش یافته و این به دلیل کنترل بازار بود و قیمت داروها نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
وی از افزایش 6 درصدی مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی با اجرای طرح تحول نظام سلامت خبر داد و اظهار داشت: وجود بیمارستانهای تک تخصصی نیاز درمانی مردم را مرتفع نمیکند بنابراین ایجاد بیمارستان جنرال در استان یک نیاز واقعی است که باید پیگیری شود.
موسویبهار با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای مساعدت با بیماران نادر عنوان کرد: دو نوع بیماری نادر در استان با افراد مبتلا بیشتری وجود دارد که سال گذشته قریب به یکمیلیارد تومان مساعدت دارویی به این بیماریها شد.
وی با تأکید بر اینکه بیماران نادر نیاز به حمایت بیمهای دارند، افزود: با تلاش وزارت بهداشت چندین بیماری نادر زیر پوشش بیمه قرار گرفته است و امروز به دست وزیر بهداشت "سامانه حامی" افتتاح شد تا شیرخشک کودکان متابولیک مستقیماً به درب خانه آنها پست شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افتتاح میز خدمت سمنهای فعال در حوزه مشارکتهای اجتماعی در بیمارستان سابق امام(ره) همدان گفت: سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای فعال در حوزه سلامت و که در استان نمایندگی ندارد، راهاندازی میشود تا به بیمارانی نظیر بیماران نادر خدماترسانی بهتری شود.
وی با بیان اینکه تمام بیمارستانهای استان همدان بهسازی شدند، تصریح کرد: همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت 60 هزار مترمربع بازسازی هتلینگ بیمارستانها انجام شده و بسیاری از تأسیسات بیمارستانها بازسازی شده است و در این راستا 70 میلیارد تومان برای بهبود هتلینگ 16 بیمارستان استان هزینه شده است.
موسویبهار با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور برای خدمات دندانپزشکی در استان همدان تعرفه تعیین شده است، عنوان کرد: مردم در دو قسمت خدمات سرپایی و دندانپزشکی بیشترین هزینه درمانی را پرداخت میکنندکه لازم است بخشی از یارانه به سمت حوزه سلامت سوق داده شود تا این خدمات مطلوبتر ارائه شود.
وی از افتتاح دو کلینیک ویژه دندانپزشکی و نخستین اورژانس دندانپزشکی خبر داد و افزود: دندانهای 150 هزار دانشآموز پایه اول تا ششم ابتدای در چهار مرحله مورد معاینه قرار گرفتهاند و ورانیش فلورایدتراپی دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از کلنگزنی پروژه کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: 35 پروژه برای سفر ریاست جمهوری آماده شده است که تا پایان اردیبهشت ماه 100 تا 120 پروژه اماده بهرهبرداری میشود.
انتهای پیام/