به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن ظفری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پروژه مسکن مهر در استان همدان عمدتا پایان یافته است، گفت: تنها دو طرح مسکن مهر شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت نیمه تمام است که شامل پروژه مسکن مهر مریانج با 174 واحد و پروژه قروه با 218 واحد است که در مریانج 111 واحد و در قروه 58 واحد آماده واگذاری است.
وی تصریح کرد: با افزایش تسهیلات فردی از 30 میلیون به 40 میلیون تومان امید میرود تا مردم هر چه سریعتر آورده خود را فراهم کنند تا بتوانیم از انبوه ساز هر چه سریعتر اتمام پروژه را مطالبه کنیم.
ظفری گفت: حدود پنج هزار و 700 فقره واحد مسکن مهر در استان به بهرهبرداری رسیده و تعدادی از واحدها فاقد متقاضی مؤثر است و قرار شده نسخه ملی برای واگذاری آن تدوین شود.
به گزارش تسنیم سال گذشته تعداد پروندههای بدون متقاضی مسکن مهر در همدان هزار واحد اعلام شده بود که مدیر بنیاد مسکن امسال آمار جدید را ارائه نکرد. ضمن اینکه در سال 95 طی اعلام ظفری مقرر بوده 780 واحد مسکن مهر به بهرهبرداری برسد ولی 565 واحد مورد بهرهبرداری قرار گرفت یعنی 235 واحد کمتر از میزان تعیین شده.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان از بهرهبرداری 356 واحد مسکن حمایتی در استان تا یک ماه آینده خبر داد و عنوان کرد: این تعداد مسکن شامل 180 واحد در همدان و 176 واحد در ملایر است.
ظفری گفت: مسکن حمایتی به قیمت تمام شده مبتنی بر تسهیلات ارزان قیمت و خدمات مدیریت ناچیز بدون واسطه در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
ظفری گفت: در حوزه استفاده از قیر اعتباری در سال 95 که در لایحه بودجه سال گذشته تدوین شد اقدامات خوبی انجام گرفت و در سال 94بالغ بر 95 روستا و در سال 95 نیز 115 روستا از قیر اعتباری و آسفالت بهرهمند شدند.
وی بیان کرد: با همدلی، همافزایی و مشارکت مردم شاهد آغاز عملیات آسفالتریزی بالغ بر 50 روستا در سه ماهه نخست امسال خواهیم بود و با توجه به اینکه قیر در استان تأمین شده، جهشی در بهسازی روستاهای همدان اتفاق افتاده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان شاخص بهسازی در استان همدان را قریب به 62 درصد اعلام کرد و افزود: عملیات اجرایی و فاز یک طرح هادی بالغ بر 595 روستا آغاز شده و فاز یک طرح هادی 374 روستا در استان همدان به اتمام رسیده است.
ظفری با بیان اینکه 315 نقطه روستایی به شهر تبدیل شده است گفت: همچنین عملیات اجرایی 208 روستا نیز به صورت نیمه کاره است.
508 واحد نیمه تمام روستایی با اعتبار یک میلیارد و 730 میلیون تومان تکمیل شد
وی عنوان کرد: با ادامه استفاده از قیر اعتباری در سال 96 بالغ بر یکصد روستا به 50 روستای قبل افزوده شده و در سال 96 با هم افزایی نهادهای اجرایی اجرای آسفالت معابر بیش از 150 روستا به اتمام میرسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان به محدودیتهای اقتصادی در اجرای طرح هادی روستایی اشاره و بیان کرد: در حوزه بازنگری طرحهای هادی روستایی در همدان کار بازنگری در 325 نقطه روستایی انجام شده و در سال 96 نیز مبتنی بر نیازهای سطح استان، بازنگری بالغ بر 30 روستا هدف گذاری شده که امیدوایم با تأمین اعتبارات، این طرح به اتمام برسد.
ظفری با بیان اینکه افق بازنگری طرح هادی روستاها 10 ساله است، گفت: نیازهای جامعه روستایی امروز از نیازهای دهه گذشته متفاوت است و این بازنگری مبتنی بر شرایط امروز باید به نیازهای کالبدی روستاها پاسخ دهد.
وی افزود: شاخص کشور در طرح هادی روستایی96 درصد است، اظهار داشت: این شاخص در استان همدان در سال 91 به 100در صد رسیده است به همین خاطر در برخی استانهایی که هنوز شاخص آنها به 100 نرسیده در حوزه بازنگری ورود پیدا نکردهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان افزود: در حوزه مسکن روستایی در سال 95 با حمایت حساب 100 امام(ره) و فرمان تاریخی امام 508 واحد نیمه تمام و باقیماندهای که مالکان آها قادر به اتمام و تکمیل نبودند با هزینه کرد یک میلیارد و 730 میلیون تومان تکمیل و در اختیار مالکین قرار گرفت.
تنها 600 نفر از 8 هزار متقاضی تسهیلات مسکن روستایی را دریافت کردند
ظفری اظهار داشت: در سال 95 بالغ بر185 میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات مسکن روستایی به ظرفیت 10 هزار سهمیه به استان همدان ابلاغ شد و پرونده هشت هزار و 812 فقره پرونده متقاضیان واجد شرایط در سامانه مسکن روستایی تکمیل شده و آماده ارسال به بانک است.
ظفری با اشاره به اینکه سه هزار فقره پرونده برای ارسال به بانک آماده شده است، افزود: برای 600 فقره پرونده عقد قرارداد انجام شده و پرونده دو هزار و 800 واحد مبتنی بر تسهیلات سال 93 و 94 نیز تکمیل شده و پیشبینی میشود که با ابلاغ این 10 هزار فقره تا پایان فصل کاری همدان بیش از چهار هزار واحد آماده بهرهبرداری قرار گیرد.
وی اعلام کرد: استان همدانب ا وجود 175 هزار واحد مسکن روستایی مبتنی بر سهمیه سنوات قبل تا امروز بیش از 85 هزار واحد از تسهیلات نوسازی، بهسازی و بازسازی مسکن استفاده کردند و امروز در بیش از 49 درصد مسکن روستایی نوسازی و بهسازی انجام شده و امیدواریم تا افق 1404 به 75 درصد افزایش یابد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از وجود پنج میلیون و 127هزار واحد مسکن روستایی در کشور خبر داد و افزود:تا کنون یک میلیون و 570 هزار واحد از تسهیلات بهسازی و نوسازی استفاده کردند که حدود 41 درصد از کل مساکن روستایی را شامل میشود.
ظفری تصریح کرد: از یک هزار و 40 روستای دارای سکنه در همدان تعداد 941 روستای بالای 20 خانوار داریم که تسهیلات بهسازی و نوسازی در 940 روستای استان مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با اشاره به حوزه صدور سند مالکیت برای مساکن روستایی اظهار داشت: در کشور سه میلیون و 92 هزار و 305 فقره سند مالکیت برای مساکن روستایی صادر شده که 60 درصد از واحدهای روستایی سند مالکیت دارند.
ظفری با بیان اینکه در همدان 140 هزار پرونده منجر به صدور سند مالکیت شده که 82 درصد را شامل میشود، عنوان کرد: مساکن در برخی روستاها اوقافی بوده و یا مالکان آن حضور نداشته و مراجعه نکردهاند.
وی افزود: در 595 روستای اجرای طرح هادی 86 درصد جمعیت روستایی استان در 95 روستا زندگی میکنند که از مزایای اجرای طرح هادی برخوردار شدند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان بیان کرد: در زمینه تولید مسکن روستایی و حمایت از تولید مسکن روستایی برای زوجهای جوان امسال هزار قطعه زمین در 120 روستا در حوزه اختیار بنیاد مسکن است که برای رفع این مشکلات واگذار میشود.
ظفری گفت: تسهیلات مسکن روستایی برای متقاضیان در جا سازی 20 میلیون تومان است و اگر مالکی مسکن خود را تخریب کند و در همان محل واحد جدید را بنا کند تا سقف 18میلیون تومان از تسهیلات با سود پنج درصد و در دوره بازپرداخت 15 ساله برخوردار میشود که متقاضیان به نظام بانکی معرفی میشوند.
وی اظهار داشت: برش ملی برای بنیاد مسکن در اقتصاد مقاومتی تعریف نشده است وب رنامهها به صورت استانی انجام گرفته که نمونه آن هم افزایی بین نهادهای مختلف بوده است ضمن اینکه برنامههای استان در سال قبل صد در صد محقق شده و امسال نیز با قوت بیشتر ادامه مییابد.
هر طرحی که مخالف ضائقه مردم باشد محکوم به شکست است
وی با بیان اینکه هر طرحی که مخالف ضائقه مردم باشد محکوم به شکست است گفت: طرح توجیهی 20 روستا در استان به تصویب رسیده و مورد استقبال قرار گرفته است.
ظفری اظهار داشت: هیچ گونه افزایش قیمت برای تغییر کاربری اعمال نشده است حتی اگر افزایش قیمت اعلام و ابلاغ شود، هیچ ارتباطی به انتخابات ندارد.
وی با عنوان این مطلب که قیمت واحد مسکونی در روستا در حال نزدیک شدن به قیمت واقعی است، بیان کرد: مسکن روستایی در تولید ناخالص ملی، ارزش خود را پیدا نکرده و نقشی در اقتصاد کلان نداشته اما به تدریج این ارزش را پیدا میکند.
انتهای پیام/