محمد نظرپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در راستای اهداف بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر ترویج و ایجاد نژاد دام سبک در کشور با توجه به کاهش منابع تغذیه ای و لزوم بهره برداری مناسب از منابع موجود و افزایش بهره وری در بخش دام مدیریت اموردام با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و هماهنگی لازم با مرکز بهبود واصلاح نژاد دام کشور در سال 1395 توانست رتبه برتر کشور را کسب کند.
وی اضافه کرد: در استان همدان بیش از 2 هزار راس دام سبک بدون اعتبارات ملی و با هزینه گله داران سنتز نژادی شده است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح اصلاح سنتز نژادی در سالجاری نیز ادامه خواهد داشت افزود: دامداران با مراجعه به جهاد کشاورزی شهرستانها تقاضای خود را ارائه و سپس پیگیری لازم به عمل خواهد آمد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: طرح اصلاح نژاد دام سنگین صنعتی استان در راستای بهبود مدیریت گله های گاو شیری طرح (dhi ) با هماهنگی اتحادیه دامداران و بدون اعتبارات دولتی در سطح 23 گله با ظرفیت بیش از پنج هزار راس از سال 94 در استان در حال انجام است و دامداران می توانند از مزایای این طرح استفاده کنند.
نظرپور گفت: پیگیری و اقدام لازم برای اخذ اولین زنجیره تولید شیر توسط دامداری پگاه ملایر و شرکت پگاه همدان در سال 95 صورت گرفت و 2 زنجیره تولید گوشت قرمز و شیر در حال پیگیری است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: به منظور تعادل در تولید شیر و گوشت قرمز در استان بیش از 2 هزار و 650 راس گاو بومی و 2 رگ استان با اسپرم گاوهای دو منظوره سیمینتال تلقیح شده و طرح تا تعادل در تولید شیر و گوشت ادامه خواهد داشت.
نظرپور تاکید کرد: از وظایف دیگر مدیریت امور دام توزیع سبوس یارانه دار استحصالی از کارخانجات آرد استان و مقداری نیز از خارج استان ( استان البرز) است که بین دامداران و مرغداران استان بر اساس ضوابط و قوانین توزیع شده و در این راستا بیش از 12 هزار و 800 تن سبوس در سال گذشته توزیع و در سالجاری نیز ادامه خواهد داشت .
گفتنی است تولید گوشت قرمز در استان همدان سالیانه 28 هزار تن است که 3.5 درصد از تولید کشور و رتبه 11 را به خود اختصاص داده است.
همچنین استان همدان سالیانه 48 هزار تن تولید گوشت مرغ دارد و در این بخش رتبه 16 تولیدات کشور و در ارتباط با تخم مرغ میزان تولید 14 هزار تن است که 1.5 درصد از تولید کشور و رتبه 14 کشوری را دارد.
370 هزار راس گاو و گوساله اصیل و بومی و یک میلیون و 400 هزار رأس گوسفند و 300 هزار راس بز و بزغاله در استان همدان وجود دارد که ظرفیتی بالا در تولید محصولات گوشتی و لبنی در استان فراهم کرده است.
استان همدان یکی از استان های مطرح در تولید علوفه های مرغوب کشور است و این مزیت استان همدان را از نظر تولید گوشت و شیر در سطح بالایی قرار داده است.
7523/6993
خبرنگار: مرضیه بختیاری**انتشار: اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.