بهمن ماه امسال افزایش ریزگردها در مناطق غربی و جنوبی کشور بویژه خوزستان را دچار مشکل کرد و شبکه های انتقال برق بیشترین آسیب را از این مهمان ناخوانده دید.
مقره ها برق در اثر ورود ریزگردها عملکرد خود را از دست داد و قطعی مکرر برق در این مناطق بویژه کلانشهر اهواز را به دنبال داشت و هموطنان ما در این مناطق چندین روز را در خاموشی سپری کردند.
این خبر ذهن دانش آموز اسدآبادی را مدتها به خود مشغول کرده بود تا راه حلی بیابد که تاسیسات برقی از ریزگردها دیگر آسیب نبینند.
محمد همایی با آنکه جثه کوچکی دارد اما اندیشه و استعدادش فراتر از سن و سالش است؛ او در پایه ششم ابتدایی مدرسه شهید علیپور شهر اسدآباد تحصیل می کند.
این دانش آموز خلاق در گفت و گو با ایرنا از طرحی که ساخته بیشتر برایمان توضیح داده و می گوید: مقره های برق براثر ریزگردها و همچنین آلودگی و فضولات پرندگان عملکرد خود را از دست داده و باعث اختلال در خطوط انتقال برق می شود و به این دلیل طرح 'خود تمیز شونده 'را با راهنمایی های معلم مان خانم نیره صوفی ساختم و پس از آزمایش به نتیجه دلخواه رسیدم.
محمد همایی در این طرح از ماکت 2 دکل فلزی استفاده کرده و بروی هرکدام از آنها دو مقره نصب و با کابل های فلزی به هم وصل کرده و مقره ها را با یک روکش جاذب و نانو پوشانده است.
این عایق خاصیت خود تمیز شونده دارد و آب و آلودگی را از خود دور می کند و نیازی به شستشوی کابل و تاسیسات برقی که آلوده شده نیست.
محمد همایی می گوید: صنعت برق در مناطق آلوده از نظر ریزگردها و مناطق پر رطوبت مثل شمال کشور می توانند در خطوط انتقال از طرح 'خود تمیز شونده' استفاده کنند.
این دانش آموز سال گذشته در جشنواره جابربن حیان با طرح 'همیار مزرعه' رتبه برتر کشوری را کسب کرد.

** شرک سه هزار دانش آموز در جشنواره
رئیس آموزش و پرورش اسدآباد نیز گفت: طرح محمد همایی از طرح های بسیار خوبی است که به جشنواره ارائه شده و موجب حیرت و شگفتی معلمان و کارشناسان صنعت برق شده است.
رحمان سجادی افزود: امثال این دانش آموز سرمایه های ارزشمندی هستند که می توانند در آینده افراد موفق و برجسته ای باشند.
وی با اشاره به شرکت سه هزار دانش آموز اسدآبادی در جشنواره جابربن حیان، گفت: 500 اثر به جشنواره ارائه شده و از این تعداد پنج طرح به مرحله استانی راه می یابند که طرح ' خود تمیز شونده' قابلیت حضور در مرحله کشوری را نیز دارد.
سجادی شناسایی استعدادهای برتر و توانمند را از اهداف جشنواره جابربن حیان ذکر کرد و افزود: بعد از شناسایی دانش آموزان مستعد، زمینه لازم برای تقویت و حمایت از استعدادهای آنان با معرفی به دستگاه های مربوطه فراهم می شود.
رئیس آموزش و پرورش اسدآباد گفت: سال قبل 2 طرح این شهرستان به مرحله کشوری جشنواره جابربن حیان راه پیدا کرد و امیدواریم با توجه به کارهای ارائه شده، شاهد موفقیت در این دوره از جشنواره نیز باشیم.
وی با بیان اینکه هر سال کیفیت طرح ها افزایش می یابد، گفت: در این جشنواره دانش‌آموزان پایه اول و دوم با توجه به سن پایین در مسائل جمع‌آوری اطلاعات، ترکیب، طبقه‌بندی و دانش‌آموزان پایه‌های بالاتر در بخش آزمایش، طراحی و ساخت مشارکت می‌کنند.
شهرستان اسدآباد با110 هزار جمعیت و 17 هزار دانش آموز در 45 کیلومتری همدان واقع شده است.
برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان همدان در تلگرام به نشانی IRNAHAMADAN@همراه شوید.
7527/6993
خبرنگار: زهرا زارعی** انتشار:اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.