رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای استان همدان ارتباطات خانوادگی را عامل اصلی ابتلای افراد به کرونا دانست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای استان همدان گفت: دلیل ۸۰ درصد آلودگی به ویروس کرونا در این استان ناشی از ارتباطات درون خانوادگی و تنها ۲۰ درصد آن ناشی از فعالیت مشاغل و یا حضور در محل کار است.
به گزارش جماران، رشید حیدری مقدم روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بهترین و کلیدی ترین راه برای مصون ماندن در برابر ویروس کرونا رعایت توصیه های بهداشتی از جمله زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمع ها است.
وی اظهار داشت: سه علامت شایع ابتلا به کرونا شامل تب، تنگی نفس و سرفه بدون خلط بود که با گذر زمان علائم دیگری نظیر بدن درد، اسهال، کوفتگی، تکرر و سوزش ادرار نیز به انها اضافه شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: شک بالینی به کرونا به معنای این است که فرد به این ویروس مبتلا شده است و او را باید کرونایی تلقی کرد؛ بنابراین تمامی موارد مورد نیاز برای بیماران کرونایی باید برای این افراد نیز در نظر گرفت.
حیدری مقدم اضافه کرد: چنانچه این طیف از بیماران دارای وضعیت جسمی مناسبی باشند باید در منزل قرنطینه و تحت مداوا قرار گیرند.
وی درباره هزینه درمان بیماران کرونایی بیان کرد: هزینه ها بر مبنای نوع خدمات متفاوت و هزینه درمان افرادی که در بخش بستری هستند نسبت به آنهایی که در قسمت «آی.سی.یو» یا زیر دستگاه قرار دارند کمتر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای استان همدان ادامه داد: چنانچه افرادی توان تامین این مبلغ را نداشته باشند ابتدا به مددکار بیمارستان مراجعه و در ادامه به رییس بیمارستان مراجعه می کنند تا در صورت تایید مشمول تخفیف مالی شوند.
حیدری مقدم با بیان اینکه استان همدان اواخر خرداد امسال از پیک نخست شیوع کرونا عبور کرد، افزود: در این ارتباط شمار بیماران بستری به کمتر از ۲۰۰ نفر رسید اما از ۱۵ تیر دوباره پیک جدیدی را تجربه کرد به گونه ای که شمار بیماران تا سه برابر افزایش یافت.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای پیش بینی شده و رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم شاهد سیر نزولی مبتلایان به ویروس کرونا در استان هستیم و هم اینک ۴۷۴ بیمار در بیمارستانها بستری هستند که ۲۷ نفر از این تعداد زیر دستگاه و ۲۰ بیمار در بخش «ای.سی.یو» تحت مداوا هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان گفت: کادر بهداشت و درمان سلامت خود و خانواده شان را به خطر انداخته اند تا سلامتی را به مردم هدیه کنند بنابراین باید قدردان تلاشها و خدمات این قشر بود.
حیدری مقدم با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار نیز افزود: تمامی کارهای مورد نیاز برای احیای "مهدی کاشی نهنجی" خبرنگار همدانی مبتلا به بیماری کرونا صورت گرفت اما در نهایت این جوان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داد.