به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین جلسه صحن شورای شهر همدان برگزار و در این جلسه شماری از اعضای شورا به استناد ماده ۸۳ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران نسبت به عملکرد شهردار همدان طرح سوال داشتند.
تعدادی از اعضای شورای شهر همدان با طرح ۲۱ سوال از شهردار همدان، خواهان پاسخگویی وی شدند به طوری که شهردار همدان موظف است طی مهلت ۱۰ روزه پاسخگوی سوالات مطرح شده همراه با ارائه مستندات، باشد.
بر این اساس با توجه به رسالت رسانهای بر آن شدیم تا فهرست کامل این سوالات را برای آگاهسازی شهروندان همدانی از دغدغه تعدادی از وکلایشان در حوزه مدیریت شهری منتشر کنیم که در ادامه میخوانید:
۱. با توجه به ثبتنام بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری علت نامنویسی افرادی که هیچکدام از آنها کارمند شهرداری همدان نبودهاند، چیست؟
۲. در خصوص پلاک ثبتی واقع در خیابان پرستار به ملکیت شهرداری همدان که سابقاً جهت اسکان یکی از ادارات همدان موقتاً واگذار شده بود نیز سوالاتی مطرح است.
۳. در خصوص نامهها مرتبط با اقدامات حقوقی جهت بازگشت سهام شهرداری همدان (سازمان عمران) با توجه به پیگیریهای فراوان شورای اسلامی شهر طی مدتزمان تصدی جنابعالی، علت عدم ارسال نظریات کارشناسی خط به این شورا چه بوده است؟
۴. طبق پیشنهادهای شهرداری در فهرست پروژههای عمرانی بودجه سنوات سالهای ۹۶ و ۹۷ بهترتیب مبالغ یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان و یک میلیارد و ۲۱۷ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۲۰۰ تومان اعتبار برای کمک به احداث سایتموزه میدان امام خمینی (ره) توسط شورای اسلامی شهر تصویب و مقرر شد شهرداری نسبت به احداث پروژه مذکور اقدام کند؛ اما متأسفانه طی سالهای فوق هیچگونه هزینهای بابت احداث پروژه بهعمل نیامده و در سال ۹۸ بدون هماهنگی با شورا اجرای آن از محل اعتبارات دولت به اداره کل راه و شهرسازی محول شده که با صرف نظر از اتلاف وقت ایجادشده ناشی از عدم اجرای بهموقع پروژه مذکور و تبعات سو اجتماعی بهوجود آمده به جهت اینکه پروژه در مکانی از فضای معابر شهری متعلق به شهرداری محصور شده، بنابراین در این ارتباط نیز میبایست به سوالاتی پاسخگو باشید.
۵. از سوی دیگر شورای اسلامی شهر همدان در جلسات متعدد شورا به شهرداری اعلام کرد که پاکتهای مربوط به پروژه غیر همسطح غدیر را با توجه به مشکلات مالی شهرداری و ناتمام ماندن چندین پروژه مهم ازجمله تقاطع غیر همسطح سردار همدانی، باز نکرده و شروع بهکار نکنید؛ اما شما به این نظریه شورا توجهی نکرده و اقدام به بازگشایی پاکتها و شروع پروژه کردید که این امر باعث تأخیر بیشتر در اجرای پروژه سردار همدانی و سایر پروژههای اولویتدار شهر ازجمله پارکینگ طبقاتی آقاجانیبیگ، عدم خرید دیتا سنتر مورد نیاز پروژههای فناوری اطلاعات شهرداری شد و این مهم بهدلیل تعلل شهرداری در خرید دیتا سنتر و عدم پیشرفت پروژه متناسب با برنامه زمانبندی باعث شد بودجه مورد نیاز خرید دیتا سنتر در سال ۹۸ که مبلغی بالغبر یکونیم میلیارد تومان بود، به هشت میلیارد تومان افزایش پیدا کند؛ عدم توجه به اولویتها در اجرای پروژهها توسط جنابعالی عامل این موضوع و ایجاد ضرر مادی و معنوی به مردم شده است، بنابراین توضیحات خود را دراینباره ارائه کنید.
۶. با توجه به مخالفت شورا در خصوص الحاق روستاهای سهگانه به شهر همدان تا زمان ارائه دلایل توجیهی و کارشناسی معایب و مزایای این طرح به شورا، متأسفانه حضرتعالی در جلسات مربوط به این مصوبه اعلام آمادگی جهت تحویل گیری روستاها و جلوگیری از ساختوساز غیر مجاز در مناطق کردید، اما در چندین مرحله بازدید توسط کارشناسان و اعضای شورا، شاهد ساختوساز غیر مجاز در بلوار امام خمینی بودیم و متأسفانه شواهد دال بر هدایت شهرداری در جهت ساختوساز غیر مجاز بوده و حال سوال این است که چرا شهرداری که بر اساس ماده ۱۰۰ قانون موظف به جلوگیری از ساختوساز غیر مجاز بوده، خود مشوق ساختوساز غیر مجاز شده و با وجود اینکه مورد مذکور به شهرداری تذکر داده شده، چرا این روند همچنان بعد از تعطیلات نوروز نیز ادامه دارد؟
۷. متأسفانه شهرداری همدان با وجود تذکرات و درخواستهای شورا مبنی بر تدوین فرآیندی جهت نحوه بهکارگیری نیروها در شهرداری، خارج از ضوابط اداری اقدام به بهکارگیری تعدادی نیرو در سازمانها و بخشهای مختلف خود کرده است، با وجود اینکه تعداد افرادی که از سنوات گذشته در شهرداری کار میکردند، هنوز تعیین تکلیف نشدهاند، دلیل بهکارگیری این افراد خارج از ضوابط را توضیح دهید.
۸. با وجود پیگیری اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ طی ۱۸ ماه، هیچگونه ارادهای جهت پیگیری روند تخلفات ساختمانی یکی از مجموعههای اقامتی پذیرایی جهت احقاق حقوق عامه مردم همدان وجود نداشته و این در حالی بوده که دادستانی هم جهت ورود به این مجموعه اقامتی برای انجام کارشناسیهای مربوطه، دستور قضائی صادر کرده است.
۹. علت عدم پرداخت پنج درصد سهم آموزشوپرورش از عوارض نوسازی که توسط مردم پرداخت شده و از ابتدای پذیرش مسئولیت جنابعالی در شهرداری همدان مبلغی بالغبر ۹۰۰ میلیون تومان بوده، چیست؟ زیرا عدم واریز مبلغ مزبور به حساب آموزشوپرورش در حکم تضییع حقوق بیتالمال محسوب میشود و باقی ماندن آن در حساب شهرداری بهعنوان اضافهدریافتی از شهروندان نیز خلاف قانون بوده و جرم است.
۱۰. در خصوص دو مورد تفکیکی یکی واقع در بلوار بعثت و دیگری دو قطعه باغ نیز سوالات تأملبرانگیز بسیاری مطرح است.
۱۱. در خصوص خرید ۱۷ دستگاه اتوبوس شرکت واحد از شرکت اکیادوویچ نیز سوالات بسیاری را باید پاسخگو باشید.
۱۲. بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر در پاسخ به درخواست شهرداری مبنی بر تقاضای تفویض اختیار خریدوفروش اموال غیر منقول تا سقف یک میلیارد تومان به شخص شهردار، بنابراین بدیهی است که از تاریخ ابلاغ مصوبه تا پایان سال ۹۸ هرگونه خریدوفروش و انجام معامله املاک و اموال غیر منقول بیشتر از مبلغ مصوبه بدون گرفتن مجوز شورای شهر، خلاف قانون بوده که در موارد متعدد متأسفانه این مهم از سوی شما رعایت نشده است؛ ازجمله موضوع فروش قطعه زمین سهم شهرداری از تفکیکهای واقع در خیابان پرستار که از مصادیق اقدام غیر قانونی بهشمار میرود، بنابراین در این بخش نسبت به توضیح مسئله اقدام کنید.
۱۳. نظر به اینکه شورای اسلامی شهر در مصوبهای جهت پاسخ به درخواست شهرداری با پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان بابت هزینههای برگزاری همایش جهانی راه ابریشم موافقت کرد، شایسته است فهرست کاملی از هزینههای انجامشده را ارائه دهید و درعینحال علت افزایش هزینهکرد بیش از این مبلغ مصوبه را نیز توضیح دهید.
۱۴. با وجود تأکیدات مکرر شورا جهت تسریع در ایجاد زیرساختهای لازم مانند خرید دیتا سنتر، احداث ساختمان بایگانی الکترونیکی، اسکن الکترونیکی پروندههای شهرداری، ایجاد سایت مخصوص سیستم یکپارچه در مناطق، پروژه سیستم یکپارچه نوسازی و شهرسازی شهر همدان طی مکاتبات متعدد و حضوری و نیز ارائه برنامه و زمانبندی جهت اجرای آن، متأسفانه ایجاد زیرساختهای ذکرشده از برنامه زمانبندی و مناطق عقب بوده و هنوز امکان اجرای پروژه در منطقه دو وجود ندارد و منطقه سه نیز بسیار عقبتر از زمانبندی و مناطق یک و چهار نیز جدیداً با پیمانکار قرارداد منعقد کردهاند و عملاً پروژه هنوز به برنامه زمانبندی نرسیده، بنابراین ضروری است در خصوص این مدت تأخیر توضیحات را ارائه و تاریخ دقیق بهرهبرداری از سیستم نوسازی و شهرسازی را در تمام مناطق اعلام کنید.
۱۵. با توجه به اینکه سیستم دبیرخانه جدید شهرداری قادر به اتصال به دیتا بیس سیستم قدیم (سینا) نیست و با توجه به اهمیت و ارزش مادی و معنوی اطلاعات موجود در سیستم دبیرخانه قدیم که احتمال آسیب دیدن و از بین رفتن اطلاعات به هر دلیل وجود دارد، تاکنون اقدامات شهرداری (با وجود پیگیریهای شورای اسلامی شهر) در این خصوص چه بوده است؟
۱۶. با توجه به اینکه مهلت قرارداد در ارتباط با احداث پروژه تقاطع غیر همسطح سردار همدانی شامل محور اصلی سطح دو، چپگرد سطح سه و دو مورد یوترن (منظور دوربرگردانهای شرقی و غربی) در سال ۹۷ به اتمام رسیده و با وجود حذف یوترن (دوربرگردان) بلوار بدیعالزمان، متأسفانه پروژه هنوز تکمیل نشده و وعده جنابعالی مبنی بر افتتاح پُل اصلی در شهریورماه سال ۹۸ هم محقق نشد و از آنجایی که اجرا و تکمیل کل پروژه طی دو سال متوالی ۹۷ و ۹۸ بهعنوان اولویت سیاستگذاری بودجه عمرانی شورای اسلامی شهر به شما رسماً تأکید شده است، بنابراین با عنایت به تنگناهای اقتصادی جنابعالی توجهی به سیاستهای مؤکد شورای اسلامی شهر نکرده و برخلاف تذکر شورا مبنی بر عدم شروع پروژههای جدید و همچنین برخلاف انتظارات شهروندان، نسبت به آغاز پروژه تقاطع غدیر، پروژه پیادهراهسازی ضلع شمالی بلوار ارم و سایر پروژههایی جدید بدون توجه به اولویتهای تعیینشده در بودجه ابلاغی به آن شهرداری، اقدام کردهاید. بنابراین باید یادآور شد که این بیتدبیری شما علاوهبر افزایش سرسامآور هزینههای اجرای پروژههای فوقالذکر، باعث عدم پیشرفت فیزیکی مناسب پروژههای یادشده و به تأخیر افتادن تعهدات جنابعالی در تحویل بهموقع پروژهها به شهروندان شده است، بهطوری که مبلغ اولیه مندرج در قرارداد ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود، اما حالا پیشبینی میشود فقط اجرای پُل اصلی و چپگرد آن با رقمی حدود ۸۰ میلیارد تومان به اتمام برسد! آن هم بدون تعیین زمان قطعی و دقیق پروژه؛ معالوصف درخصوص عدم توجه به اولویتها، تأکیدات و سیاستگذاریهای شورای اسلامی شهر در تصویب بودجه سنوات ۹۷ و ۹۸ و همچنین اعلام حداقل زمان ممکن برای افتتاح پُل اصلی و چپگرد آن در سال جاری و همینطور مبلغ نهایی پروژه، توضیحات خود را به شورا اعلام کنید.
۱۷. با توجه به وضعیت نامساعد اقتصادی و تأثیر آن بر نحوه عملکرد شهرداری، لطفاً میزان دقیق کل دیون به وجودآمده تا این تاریخ اعم از دیون عمرانی و جاری به اشخاص حقیقی و حقوقی را به تفکیک به شورا اعلام کنید.
۱۸. با توجه به اینکه پروژه سینا یکی از پروژههای مهم شهرداری است که بهمنظور درآمدزایی در زمان حضور حضرتعالی بهعنوان مدیرعامل سازمان عمران شروع و اکثر مغازههای آن نیز پیشفروش شد؛ اما در حال حاضر حدود هشت ماه است که پروژه تعطیل و بلاتکلیف مانده و فاقد پیمانکار است و این در حالی بوده که ماهیانه حدود ۲۴۰ میلیون تومان بابت ضرر و زیان به خریداران پرداخت میشود و این تأخیر در زمان تصدی مسئولیت حضرتعالی بوده که انتظار میرفت بهدلیل اطلاع شما از پروژه در اولویت کار قرار گیرد، اما متأسفانه پیشرفت قابل قبولی نداشته است و ظرف این مدت مبلغی حدود سه میلیارد تومان بابت تأخیر از سازمان عمران پرداخت شده که جز ضررهای جبرانناپذیر این پروژه محسوب میشود و لازم است توضیح دهید چه برنامه و راهکاری بابت جبران خسارت دارید؟
۱۹. از آنجا که هرگونه واگذاری املاک شهرداری و اجارهها بر اساس بند ۱۴ ماده ۸۰ قانون شوراها لازم است به تصویب شورا برسد، اما با وجود گذشت بیش از دو سال از زمان تصدی شما در شهرداری، متأسفانه تاکنون اجارهبهای کانکسهای بانک شهر مستقر در معابر به نتیجه نرسیده و ماهیانه مبلغی حدود ۳۰۰ میلیون تومان از بودجه شهرداری وصول نشده است؛ در خصوص تعلل در این مورد توضیحات لازم را ارائه کنید.
۲۰. تعداد پیمانکاران بهکار گرفتهشده، تعداد قراردادهای منعقده، تعداد و میزان اقلام خریداریشده توسط شهرداری، تعداد و میزان عملیات اجرایی- امانی توسط اکیپهای امانی شهرداری، مدتزمان اجرای کل پروژهها و درنهایت کل هزینهکرد شهرداری در پروژه پیادهراهسازی بلوار ارم با ذکر میزان بودجه مصوب یا اصلاحیه را به شورا اعلام کرده و توضیح دهید دستاوردهای اجرای پروژه در نوع عملکرد قبل و بعد از اجرایش در آن محل چه بوده است؟
۲۱. لطفاً ضمن بررسی توضیح دهید پروژههای ذیل شهرداری منطقه سه از محل کدام ردیف بودجه مصوب و بدون قرارداد با پیمانکار هماکنون در حال اجرا است.
الف-آبنمای میدان کبوتر شهرک مدنی با بیش از ۵۰۰ میلیون تومان هزینه؟
ب- احداث ساختمان اداری ناحیه دو مناطق سه واقع در قطعات زمین شهری بهطور کاملاً غیر اصولی و بدون رعایت آئیننامه ۲۸۰۰ با اجرای طاق ضربی و بیش از ۴۰۰ میلیون تومان هزینه؟
ج- چرا با اینکه عملیات احداث ساختمان توسعه فناوری توسط پیمانکار اولیه به اتمام رسیده، اما منطقه با بهکارگیری پیمانکار ثانویه نسبت به اجرای اضافهکاری در ساختمان توسعه فناوری و همچنین تعمیرات و تغییرات اساسی در ساختمان اداری منطقه سه با بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه اقدام کرده است؟
لازم به ذکر است با توجه به اینکه سوالات مطرحشده تبعات مالی بیش از ۸۰ میلیارد تومان را در بردارد پاسخگویی به تمام آنها الزاماً باید به همراه مستندات مکتوب باشد؛ در صورت عدم ارائه مستندات کافی مراتب مجدداً قابل پیگیری است، چراکه این میزان خسارت وارده به بودجه شهرداری و منافع مادی و معنوی شهروندان قابل قبول نیست.