به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی پناهنده صبح شنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران به مناسبت هفتم اردیبهشت ماه روز ایمنی و حمل و نقل اظهار کرد: باید با تدابیر فرهنگی کاهش حوادث جادهای را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه باید ایمن سازی در محورهای جادهای کشور نهادینه شود که بر همین اساس در دو حوزه حمل و نقل و ایمنی و راهداری اقدام میشود، گفت: استفاده از فناوریهای نوین در حمل و نقل هوشمند به کار گرفته شده تا هوشمند سازی در بخش راهداری نهادینه شود.
پناهنده با بیان اینکه مبحث راهداری پیچیده، پرهزینه و سنگین و افزایش بهره وری در حمل و نقل مطرح است، گفت: حمل و نقل هر کشور به عنوان زیرساخت توسعه مطرح است به طوری که ۹۰ درصد حمل و نقل توسط محورهای جادهای انجام میشود و بر همین اساس باید جادهها را بهگونهای حفظ و نگهداری کنیم که بیشترین بهره وری از آن حاصل شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان با بیان اینکه اگر در حفظ جادهها موفق نباشیم آثار و تبعات آن هزینههای اضافی به دنبال خواهد داشت، گفت: در استان همدان ۵ هزار و ۱۴۰ کیلومتر راه وجود دارد و از آنجا که همدان با پنج استان کرمانشاه، کردستان، قزوین، لرستان و مرکزی هم مرز است باید به وضعیت جادهها توجه شود.
وی با بیان اینکه همدان راه ارتباطی غرب کشور به مرکز کشور است، گفت: در استان همدان ۸۵ کیلومتر آزاد راه وجود دارد که ارتباطی غرب به مرکز کشور است.
پناهنده ادامه داد: همچنین در استان همدان ۳۳۱ کیلومتر بزرگراه، ۳۲ کیلومتر راه اصلی، ۷۴۵ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۷۲۵ کیلومتر راه روستایی آسفالته وجود دارد.
راههای شوسه روستاهای بالای ۵۰ خانوار را آسفالت خواهیم کرد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان با بیان اینکه راههای شوسه روستاهای بالای ۵۰ خانوار را آسفالت خواهیم کرد تا استان همدان را به امتیاز ۱۰۰ درصدی آسفالت راههای روستایی برسانیم، گفت: طرح ابراز با همین هدف از پارسال در حال اجرا است تا با امکانات موجود زیرساختها و بستر کار را فراهم کنیم و با استفاده از فناوریهای نوین این بخش را عملیاتی کنیم.
وی به نقاط حادثه خیز نیز اشاره کرد و با بیان اینکه نقاط حادثه خیز تصادفات جادهای را افزایش میدهد و بر همین اساس به طور مرتب بازنگری و بازبینی محورهای مواصلاتی با همکاری پلیس انجام میشود، گفت: سعی شده اقداماتی زودبازده و مؤثر انجام شود تا این نقاط از حادثه خیزی خارج شود.
پناهنده با بیان اینکه طبق برداشتهای میدانی از محورهای مواصلاتی ۷۰ نقطه پر تصادف و ۳۶ نقطه دارای تصادف در محورهای مواصلاتی استان همدان شناسایی شده است، گفت: این ۱۰۶ نقطه به مرحله عملیاتی هدایت و پارسال ۱۷ نقطه حادثه خیز اصلاح شد و امسال با اقدامات پیش بینی شده اصلاح مابقی نقاط در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان با بیان اینکه یکی از مواردی که در بخش تصادفات جادهای و کاهش آن مؤثر است فرهنگ سازی ترافیکی بین مردم و رانندگان است چراکه رعایت فرهنگ ترافیک تصادف را کم خواهد کرد از برگزاری کلاسهای آموزشی برای رانندگان خبر داد و گفت: این کلاسها برگزار میشود تا افراد صلاحیت تردد در محورهای مواصلاتی را کسب کنند کما اینکه این دورهها به ارتقا فرهنگ ترافیکی کمک میکند.
استفاده از فناوریهای نوین در نظارتهای جادهای
پناهنده با بیان اینکه فرهنگ سازی میزان تصادفات را کاهش میدهد به استفاده از فناوریهای نوین و آی تی اس اشاره کرد و گفت: ۷۷ محور در استان همدان تحت پوشش دوربینهای ثبت تخلفات سرعت است چراکه سرعت از علل اصلی تصادفات جادهای است و رانندگان باید با سرعت مجاز در سطح محورها تردد کنند.
وی به نصب دوربین پایش تصویری در محورهای استان همدان نیز اشاره کرد و گفت: ۲۳ دوربین در محورها نصب شده و تصاویر به صورت آنلاین ارسال میشود و وضعیت ترافیک محور را بررسی میکنیم.
پناهنده با بیان اینکه با استفاده از این دوربینها در مواقعی که گره ترافیکی یا انسداد در محور وجود داشته باشد امکان جایگزینی محور دیگری وجود دارد، گفت: رصد محورهای مواصلاتی و کارگاههای جادهای و زیر نظر گرفتن عملیات راهداری از دور از دیگر مزایای این دوربینها است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان از نصب دستگاههای تردد شمار در محورهای استان همدان خبر داد و گفت: این دستگاهها حجم و دبی ترافیکی را گزارش میکنند.