به گزارش خبرنگار مهر، علی مالمیر صبح یکشنبه در کمیسیون اقتصاد و گردشگری شورای شهر همدان با بیان اینکه با توجه به تعدد بناهای تاریخی شهر همدان، هزینه نگهداری این بناها نسبت به شهرهای دیگر بالا است، گفت: این بناها علاوه بر حفظ و نگهداری، حمایت دولت و همچنین کمک و تعامل مالکان را نیز می‌طلبد.

علی مالمیر ثبت ملی بنای جنانی را یکی از اقدامات مهم برشمرد و افزود: شاید با عدم ثبت این بنا، تاکنون این عمارت ویران شده بود.

وی ضمن قدردانی از رسانه‌ها به‌منظور پیگیری حفظ بناهای تاریخی، اظهار کرد: رسانه‌ها و خبرنگاران از مهمترین سرمایه‌های استان هستند که در عرصه گردشگری فعالیت می‌کنند.

مالمیر ابراز امیدواری کرد شهرداری بافت به‌زودی راه‌اندازی شود تا بتوان در یک واحد مشخص با هماهنگی و همکاری دستگاه‌های مرتبط، تصمیمات مهمی برای بافت‌های تاریخی اتخاذ کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه عمارت جنانی در حال حاضر نیازمند اقدامات اضطراری مرمت بناست تا بیشتر از این تخریب نشود و آسیب نبیند، گفت: مالک بنا نیز باید با مشاور ذی‌صلاح قراردادی برای مرمت و احیای اساسی طرح، منعقد کند.

مالمیر آماده شدن بنا و تبدیل آن به هتل سنتی را یک طرح اقتصادی برشمرد و یادآور شد: دولت آمادگی ارائه تسهیلات بانکی به مالک را برای احیای بنا دارد و نیمی از سود تسهیلات را نیز خود دولت پرداخت می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان تأکید کرد: در حال حاضر از لحاظ قانونی هیچ مسیری برای تغییر وجود ندارد.

عمارت تاریخی جنانی را به عنوان سرمایه حفظ کنیم

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان هم در این جلسه ضمن قدردانی از حضور مسئولان به‌منظور توجه به مرمت و بناهای تاریخی شهر، گفت: بناهای واجد ارزش، میراث تاریخی و هویت شهر ما محسوب می‌شوند که باید در راستای حفظ و نگهداری آنها کوشا باشیم و از آنها به عنوان سرمایه بهره ببریم.

ابراهیم مولوی با اشاره به مشکلات عمارات جنانی، افزود: این بنای تاریخی، یکی از ساختمان‌های واجد ارزش شهر همدان است که شاید تعداد زیادی از این بنا نداشته باشیم، اما حفظ و مرمت آن دغدغه مدیران میراث فرهنگی و شهری است؛ زیرا در موقعیتی قرار گرفته که شاید بهترین روش این باشد تا با مساعدت و همکاری متولیان دستگاه‌های اجرایی و همکاری مالک برای حفظ این بنا، کمک شود.

وی همچنین با اشاره به مسیر عبور یکی از قنات شهر از عمارت جنانی، یادآور شد: شهرداری همدان از سال‌های گذشته طرح و نقشه‌هایی برای ساماندهی قنوات شهر برنامه‌ریزی کرده است که باید ضمن حفظ بناهای تاریخی، این قنات‌ها نیز حفظ شوند.

مولوی با تأکید بر اینکه باید برای رشته‌های قنوات به‌عنوان رگ‌های حیات زندگی، برنامه‌ریزی کرد؛ گفت: اکنون بخش زیادی از قنات‌های شهر همدان به عنوان نخستین تکنیک بازیابی و استحصال آب که تنها مختص ایرانیان بوده است و بدون نیروی مکانیکی به استخراج آب‌های زیرزمینی اقدام می‌کردند، از بین رفته یا توسط بناهای تازه تأسیس، مسدود شده‌اند.


 


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1412382
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.