ابراهیم جلیلی روز جمعه در حاشیه بازدید مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان از بافت و تک بناهای تاریخی ملایر در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: باید با حفظ بافت تاریخی شهر و معماری اصیل آن، بر اساس شهر جهانی پیش برویم.
وی افزود: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در بازدید از بافت و تک بناهای تاریخی ملایر، خواستار نظارت دقیق بر تهیه و اجرای ضوابط مربوط به حریم بناهای تاریخی این شهر شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر بیان کرد: ارتفاع بناها، نماسازی و تعریض معابر عمومی در حفظ بافت تاریخی ملایر اثرگذار است.
جلیلی افزود: حدود ۱۰۷ هکتار از شهر ملایر دارای بافت تاریخی است که ساخت و سازهای موجود در این محدوده باید متناسب با اصالت آن باشد.
وی گفت: تک بناهای تاریخی که در محدوده بافت سنتی واقع شدهاند همچون بازار تاریخی، حمام بلور ایمانی، مسجد حاج قاسم و عاشورا، کاروانسرای فرهنگ و حتی جدارههای تاریخی خیابان خیام و بروجرد از نظر تعیین عرصه و حریم و ضوابط ساخت و ساز، باید حریم و دید و منظر این آثار حفظ شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر افزود: با توجه به ثبت ملی سه اثر پارک سنتی سیفیه، مقبره سیف الدوله و مسجد تاریخی پارک، ساخت و سازهایی در حریم این آثار احداث شده که نما و منظر محدوده را دستخوش تغییر کرده است.
جلیلی یادآور شد: در میدان امام خمینی(ره) نیز بناهایی با نماهای متفاوت وجود دارد که برای حفظ بافت تاریخی شهر با همکاری شورای اسلامی و شهرداری باید به سمت و سویی حرکت کنیم که نماهای یکسان و متناسب با بافت تاریخی شهر اجرا شود.
«علی مالمیر» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان همچنین از پارک تاریخی سیفیه، مقبره سیف الدوله و مسجد تاریخی پارک نیز بازدید کرد.
حدود ۱۰۷ هکتار از اراضی شهر ملایر دارای بافت تاریخی است.
تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و بنای تاریخی در این شهرستان شناسایی شده و حدود ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.