ظاهر پورمجاهد روز جمعه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سامانه ملی بیمه بیکاری به منظور نامنویسی افرادی که فعالیت های اقتصادی آنها به علت شیوع ویروس کرونا دچار مشکل شده، پیش بینی شده است که افراد با طی مراحلی در این سامانه ثبت نام کردند.
وی اضافه کرد: ۹ هزار و ۲۰۰ همدانی در این سامانه نامنویسی کردند که پس از پالایش اولیه چهار هزار و ۷۰۰ تن از آنها حائز شرایط لازم بودند که بعد از انطباق با دستورالعمل مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، از فروردین ماه بیمه بیکاری برقرار می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: دوباره پالایشی از وضعیت مابقی افرادی که شرایط لازم را نداشتند صورت می گیرد چراکه هدف مساعدت به این افراد است اما باید آنها سابقه قرارداد با واحد تولیدی، صنفی و کسب و کار داشته باشند همچنین علاوه بر سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی، دستکم یکسال از انعقاد قرارداد آنها گذشته باشد.
پورمجاهد گفت: علت اینکه تعدادی از افراد در مرحله نخست پایش حایز شرایط دریافت بیمه بیکاری نشدند این است که با وجود نداشتن قرار داد یا کمتر از یکسال بودن مدت قرارداد اقدام به نامنویسی کرده بودند.
وی اظهار داشت: افرادی از صنف اتوبوسرانی و تاکسیرانی همدان در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده بودند در حالیکه این صنوف در جمع ۱۰ رسته تولیدی و کسب کار اعلامی از سوی دولت برای دریافت بیمه بیکاری نبودند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان بیان کرد: بیشترین افرادی که در سامانه بیمه بیکاری نامنویسی کردند مربوط به بخش خدمات و گردشگری هستند چراکه همدان در اسفندماه و نیمه اول سال عمده فعالیت اقتصادی اش در حوزه خدمات و گردشگری است.
پورمجاهد با بیان اینکه ۴۲ درصد اشتغال استان مربوط به حوزه خدمات و گردشگری است ادامه داد: میمانپذیرها، واحدهای کسب و کار متناسب با گردشگری، رستوران ها و فعالان صنایع دستی بیشترین میزان ثبت نام کنندگان برای دریافت بیمه بیکاری را تشکیل می دهند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: ۶۸ هزار و ۱۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد کل جان باختگان کرونا در کشور به چهار هزار و ۲۳۲ نفر رسید.