خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - حمید بادامی‌نجات*: هم‌زمان با آغاز بحران جهانی ویروس کرونا، همت ارزشمند و حیاتی پاکبان‌ها و کارگران متعهد شهرداری در صف نخست مجاهدت برای حفظ سلامت جامعه و شهروندان را نباید نادیده گرفت.

این قشر تلاشگر جامعه در خط مقدم خدمت‎رسانی شهری هم‌پای تمامی خادمان عرصه سلامت حرکت می‌کنند.

باید آگاه باشیم که انسان‌های زیادی در مشاغل مختلف در هر شرایطی حتی با وجود شیوع ویروس کرونا، وظیفه خود را به نحو احسن انجام می‌دهند که کارگران و پاکبان‌های خدوم شهرداری جزو این قشر از جامعه محسوب می‌شوند.

کارگران و پاکبان‌های تلاشگر شهرداری قطعاً نمی‌توانند از طریق ویدئوکنفرانس و یا به شیوه‌های مرسوم دورکاری، فعالیت کنند، از سوی دیگر دارای اقلام و امکانات بهداشتی مناسب نیستند و متأسفانه برخی از افراد ناآگاه از تمدن شهری هم نظافت عمومی را رعایت نمی‌کنند؛ از این‌رو چگونه باید خود را از خطر ابتلاء به ویروس کرونا در امان نگه‌دارند؟!

در شرایط حاضر که همگان در مقابله با ویروس کرونا تلاش می‌کنیم، بسیاری از شاغلان هم با اجرای پویش «درخانه می‌مانیم» به انجام دورکاری اقدام کرده‌اند و یا در فضاهای اداری دولتی و خصوصی، امکانات ضدعفونی تعبیه شده است؛ در حالی‌که کارگران و پاکبان‌ها در گوشه و کنار شهرها، جان خود را به خطر انداخته‌اند تا خدمات شهری بر روی زمین نماند و به مردم خدمت‌رسانی صورت پذیرد.

با وجود تمام این سختی‌ها و مشکلات موجود در سطح جامعه شهری، تنها خواسته کارگران و پاکبان‌ها از مدیران شهری خود، پرداخت کامل حق و حقوق آن‌ها است که متأسفانه اعتراف می‌کنم حق کارگران و پاکبانان شهرداری همدان به‌درستی ادا نمی‌شود!

در سال‌های گذشته، این قشر زحمتکش در شهر همدان همواره در سختی بوده‌اند؛ در این روزها که برخی از مدیران و کارکنان اداری شهرداری از طریق شیوه دورکاری، در حال ارائه خدمات هستند باید گفت در پایان فروردین‌ماه سال ۹۹، مزایای اضافه‌کاری، شب‌کاری، نوبت‌کاری، جمعه‌کاری و فوق‌العاده خود را تمام و کمال دریافت خواهند کرد.

لازم به توضیح است که متأسفانه شهرداری‌ها به‌دلیل ایراد قانونی موجود، ناچار هستند به‌منظور ترمیم حقوق نیروهای انسانی نسبت به پرداخت غیرواقعی مزایای آنان اقدام کنند.

در این میان پاکبان‌ها و کارگران شهرداری‌ها که شرایط کاری بسیار سخت‌تری دارند، از کمترین مزایای حقوقی برخوردارند و متأسفانه ترمیم حقوق آن‌ها به شیوه مرسوم شهرداری‌ها لحاظ نمی‌شود.

از سوی دیگر متأسفانه‎ مدیران سازمان مربوطه که کارگران جمع‌آوری زباله را زیر پوشش قرار می‌دهد، با حضور در صحن شورا به‌منظور ارائه گزارش عملکرد خود، به پرداخت اضافه کار دقیق و ثانیه به ثانیه آن‌هم با عنوان رعایت عدالت! را از افتخارات سازمان برمی‌شمرند و مورد تشویق قرار می‌گیرند؛ در حالی‌که این مهم، ظلم در حق آنان محسوب می‌شود و نارضایتی کارگران و خانواده‌هایشان را به‌دنبال دارد.

به‌نظر می‌رسد عدالت در مفهوم عامیانه به این معنا است که همه به یک اندازه و ضعیف‌ترها بیشتر از سایر نیروها از مزایا برخوردار باشند.

در واقع این قشر زحمت‌کش، لابی کارآمدی با مدیران شهری ندارند تا صدایشان به‌گوش برسد و از حق خود دفاع کنند.

اگر دقت کرده باشید، کارگران عزیز حمل زباله به‌منظور جبران یا ترمیم حقوق بسیار ناچیز خود، هنگام جمع‌آوری زباله‌ها نسبت به تفکیک آن به شیوه غیربهداشتی اقدام می‌کنند.

واقعیت ماجرا این است که مدیران شهری، حق و حقوق کارگران را تمام و کمال پرداخت نمی‌کنند و آنان مجبورند در مبدأ به تفکیک زباله مبادرت کنند که در اوج بحران کرونا، سلامتِ خود، خانواده‌هایشان و شهر به‌خطر می‌افتد.

احتمالاً پس از این انتشار این یادداشت، مدیران مربوطه به‌جای حل مسأله حق و حقوق کارگران زحمت‌کش، ممنوعیت جمع‌آوری ضایعات توسط این افراد را اعلام می‌کنند که این مهم، علی‌رغم برداشت وارونه معضل، پاک کردن صورت‌مسأله است.

طی ۲ سال گذشته، چندین بار تذکر داده‌ام که اسفند ماه، عیدی و سنوات کارگران را همانند سایر نیروهای شهرداری پرداخت کنند؛ اما مزایای حقوقی پایان سال آنها را طی ۱۲ ماه به حقوق ماهیانه آنان اضافه می‌کنند تا حقوق ماهیانه ناچیز آنها بیشتر دیده شود.

در این میان متأسفانه مدیریت‌شهری همدان با صرف هزینه‌های میلیاردی بی‌اثر در سطح شهر با محوریت آموزش‌های شهروندی پسماند، نتوانسته است مشکل تفکیک زباله از مبدأ را حل کند؛ زیرا تنها شهروندان را به تفکیک تشویق کرده و زیرساخت‌های جمع‌آوری این تفکیک را از طریق اپلیکیشن‌ها و سیستم‌های مناسب جمع‌آوری تنظیم نکرده است.

در واقع شهروندان پس از تفکیک زباله، مکانیزم تحویل زباله‌های باارزش را در دسترس ندارند که این مهم، صرفاً هدر رفت هزینه‌ها محسوب می‌شود.

با تمام این تفاسیر، همواره به مسأله آموزش شهروندی پسماند در شهر همدان افتخار می‌کنیم؛ در صورتی‌که بی‌اثر بودن آن‌را در شهر شاهد هستیم.

در حال حاضر ۱۰۰ درصد پسماند شهر همدان بدون هیچ‌گونه تفکیک در مبدأ، در محل دفن زباله‌ها، دفن می‌شود و در این بین افرادی به صورت غیررسمی آن‌هم به دلیل نبود شغل مناسب در محل‌های جمع‌آوری زباله نسبت به تفکیک آن، مبادرت می‌کنند.

انتظار می‌رود شهرداری همدان برنامه‌ریزی مناسب در راستای کاهش دفن زباله و پردازش زباله‌های ارزشمند داشته باشند تا مجبور نشویم محیط‌زیست‌مان را از بین ببریم.

* نماینده استان همدان در شورای عالی استان‌ها و نایب رئیس شورای شهر همدان

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1398101
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.