بازی های فکری نظیر خط و نقطه، اسم و فامیل، منچ، شطرنج، مار و پله و حل جدول یکی از نوستالژی های دهه شصتی‌ها به شمار می رود که با ورود به دهه های هشتاد و ۹۰ این قبیل بازی های گروهی و فکری رنگ باخت و جای خود را به بازی های رایانه ای و در ادامه فعالیت در شبکه های اجتماعی داد.

در حالی که شبکه های اجتماعی به بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم تبدیل شده اما با شیوع ویروس کرونا اقبال به بازی های فکری و دسته جمعی برای سرگرم کردن اعضای خانواده، گذران وقت و مشغولیت فکری افزایش یافت.

هم اینک که بسیاری از شهروندان با توجه به توصیه مسوولان به ویژه جامعه پزشکی بیشتر وقت خود را در خانه می گذرانند و ترجیح می دهند به جای صرف تمام وقت خود در شبکه های اجتماعی، بازی های فکری را نیز در برنامه های روزانه بگنجانند.

والدین یکی از پیشگامان اصلی ترغیب به بازی های گروهی هستند تا بتوانند فرزندان خود را با سرگرم کردن در این فضای فکری، از بهانه جویی برای حضور در اماکن شهری، بوستان ها و پاساژگردی برای سپری کردن وقت کردن خود منع کنند.

البته علاوه بر بازی های فکری بسیاری از کاربران فضای مجازی به راه اندازی پویش هایی برای بالا بردن سرانه مطالعه پرداخته تا شهروندان کتاب هایی را که سالها در کُنج کتابخانه خاک می خورد را مطالعه کرده یا به سمت مطالعه مجازی روی آوردند.

با این اوصاف بازی های فکری به نظر می رسد که بار دیگر احیا شده باشد چرا که با ایجاد فضای رقابتی بین اعضای خانواده و کُری خواندن برای یکدیگر لحظات شاد، مُفرح و خاطره انگیزی را برای تمامی اعضای خانواده رقم می زند.

گرایش خانواده ها به این قبیل بازی ها موجب جایگزین شدن بازی های گروهی و تیمی به جای فردی شده و این سرگرمی ها علاوه بر ایجاد فضای شور و نشاط، با فراهم کردن زمینه دورهمی اعضای خانواده، زمینه ای برای صمیمیت و محبت بین آنها نیز ایجاد می کند.

هر چند مهمترین ثمره ورود بازی های فکری به درون خانه ها از منظر پزشکان، جلوگیری از حضور شهروندان در اماکن عمومی، کاهش تدریجی آمار مبتلایان به کرونا و نزدیک شدن به شکست این ویروس است.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۱۵۰ کشور سرایت کرده است.

طبق اخرین گزارش ارائه شده توسط معاونت بهداشتی استان همدان، آمار مبتلایان به کرونا در همدان تا چهارم فروردین امسال ۲۶۶ نفر است که از این شمار ۱۵۷ نفر بهبود یافتند و بیش از ۸۰ نفر تحت درمان هستند.

به گفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۲۳ هزار و ۴۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و یک هزار ۸۱۲ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و  هشت هزار ۳۷۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.