به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا رسولی پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی بر مراکز تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآوردههای خام دامی در ایام نوروز از ۲۵ اسفندماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.
وی اظهار داشت: به منظور حفظ سلامت و امنیت غذایی هم استانیها اکیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی در مرکز استان و شهرستانهای همدان همزمان با سراسر کشور، ساماندهی و تجهیز شدهاند.
وی گفت: تعداد ۱۰ اکیپ ثابت و ۱۸ اکیپ سیار، متشکل از کارشناسان این اداره کل در دو نوبت صبح و عصر به تعداد ۵۴ نفر پرسنل در روز، نظارتهای بهداشتی بر عرضه مواد خام دامی را در جای جای استان همدان بر عهده خواهند داشت.
وی افزود: در این طرح تمامی اماکن تولید، پخش، بسته بندی، قطعه بندی و عرضه مواد خام دامی شامل رستورانهای بین راهی، درون شهری، سردخانههای نگهدارنده مواد پروتئینی، مراکز تولید، نگهداری و عرضه انواع گوشت قرمز و سفید، تهیه غذاها، هتلها و مهمانسراها به طور مستمر و منظم بازدید و کنترل خواهد شد.
رسولی افزود: شهروندان ضمن توجه ویژه به تاریخ تولید و انقضای گوشتهای بسته بندی شده، از خرید گوشت و آلایش دامی فاقد بسته بندی، مهر و لیبل دامپزشکی و یا فرآوردههای خام دامی منجمد و غیرمنجمد با برچسب مخدوش خودداری کنند.
وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز و با توجه به بروز و شیوع ویروس کرونا در کشور ضمن درخواست از همشهریان در خصوص رعایت بهداشت فردی و حضور در منازل در استان همدان، نظارت مداوم بر مواد خام دامی در راستای ارتقا سطح بهداشتی جامعه و ایجاد امنیت غذایی را ضروری دانست.
وی افزود: تعداد ۲۳۰ ناظر بهداشتی دامپزشکی بر رستورانها و واحدهای طبخ غذا در استان نظارت دارند تا شهروندان با اطمینان خاطر از عرضه کامل بهداشتی غذا در ایام تعطیلات نوروزی استفاده و بهره کافی را ببرند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیان کرد: بخشنامهای در استان ابلاغ شده که تمام دستاندرکاران در کشتارگاهها، مراکز قطعهبندی، بستهبندی، تولید، توزیع و عرضه موظفند هم کارکنان را از لحاظ سلامت زیر نظر داشته باشند که اگر کسی مشکوک به بیماری بود به مراکز درمانی معرفی کنند و تمام آنها دارای کارت سلامت باشند و هم حین کار دستکش، ماسک و وسایل حفاظت فردی استفاده شود.
رسولی با اشاره به اینکه ورودی مراکز قطعه و بستهبندی گوشت تبسنجی برای کارکنان انجام میشود، گفت: در مراکز عرضه نیز بخشنامه اجرا میشود و افراد حتماً باید ماسک و دستکش استفاده کنند و این موضوع در بازرسیها مورد توجه است.
وی از ممنوعیت قطعه کردن مرغ داخل مغازهها و مراکز عرضه مرغ به منظور کنترل بیماری کرونا خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در امکان عمومی خطر آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد این اقدام انجام شده و خوشبختانه اتحادیه مرغداران نیز در این زمینه همکاری لازم را داشته است.