علی مالمیر روز شنبه افزود: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامههای جداگانه به استاندار همدان مراتب ثبت هفت اثر فرهنگی و تاریخی در استان همدان را ابلاغ کرد.
وی ادامه داد: در این نامه آمده است، در اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی-تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرستهای ذیربط، مراتب ثبت هفت اثر در استان همدان که در فهرست آثار ملی ایران ثب شده است، ابلاغ میشود.
وی خاطرنشان کرد: این آثار شامل، تپه باستانی جیجان کوه، تپه باستان شناختی فرسفج، تپه باستان شناختی میانده، تپه باستان شناختی خروس کلنجان، سه برگ زرین مشکوفه از روستا ابرو، گوشواره زرین مکشوفه از روستای ابرو و نسخه کتاب قانون بوعلی سینا است.
وی ادامه داد: این آثار تحت حفاظت و نظارت این وزارت است و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی، تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده، جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفا با تایید و نظارت این وزارت ممکن خواهد بود.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است.
این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.
غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.