به گزارش خبرنگار مهر، علی فتحی ظهر چهارشنبه در جلسه کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شورای شهر همدانبا اشاره به اهمیت حوزه محیط زیست، اظهار کرد: محیط زیست شهرداری همدان تعطیل بوده و با توجه به اهمیت مباحث زیست محیطی، نیاز است واحد مستقلی برای این حوزه شهرداری تشکیل شود.
فتحی با بیان اینکه تعدد مدیریت موجب عدم پیشرفت کارها در چند سال اخیر شده است، افزود: تعدد مدیریت عدم اخذ نتایج مطلوب را به دنبال دارد که این موضوع در حوزه محیطزیست نیز به عینه مشهود است.
وی با بیان اینکه افزایش مشارکت مردم در امور شهری در افزایش عملکرد شهرداری در حوزه مدیریت بحران تأثیرگذار است، افزود: تجربه نشان داده که مشارکت مردم در عرصههای مختلف از جمله دوران جنگ تحمیلی، زلزله، بحرانهای سیل و غیره بسیار نتیجه بخش بوده به گونهای که در کاهش هزینههای مدیریت کلان کشور یا مدیریت شهری تأثیر داشته است.
وی به نقش تشکلها و سمنها در افزایش مشارکت مردمی در حوزههای مختلف اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه مشارکت شهروندان در امور شهری کاهش هزینههای مدیریت شهری را به دنبال دارد شهرداری باید از ظرفیت تشکلهای مردمی و انجمنها در امر آموزشهای شهروندی و فرهنگ سازی استفاده کند.
کمیته محیط زیست شهرداری به اداره محیط زیست تبدیل شود
فتحی با تاکید بر اینکه کمیته محیط زیست شهرداری باید به اداره محیط زیست تبدیل شود، افزود: باید در این زمینه اقدامات لازم صورت پذیرد و چارت تشکیلاتی این اداره نیز ضمن افزایش نیروهای تخصصی، تقویت شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر شرح وظایف کمیته محیط زیست شهرداری در حد سیاستگذاری است باید از زمان تبدیل به اداره محیط زیست این سیاستها نیز اجرایی شود.
وی اقدامات صورت گرفته توسط مشاوران محیط زیست کمیسیون خدمات شهری را قابل تقدیر دانست و افزود: فعالیت انجمنها و تشکلهای مردمی شعاری نبوده و آنها عملیاتی کار میکنند و همیشه هم در بسیاری از کارهای عام المنفعه پیش قدم هستند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شورای شهر همدان همچنین با بیان اینکه متأسفانه امروز مباحث زیست محیطی از دغدغه به مسئله تبدیل شده است، گفت: امیدواریم با گذشت زمان دغدغههای زیست محیطی به بحران تبدیل نشود.
وی با تاکید بر توجه مدیریت شهری به مباحث زیست محیطی، گفت: همدان از معدود شهرهایی است که هر شب حمل زباله داشته و این امر افزایش هزینههای خدمات شهری را به دنبال دارد و چنانچه این امر به صورت یک روز در میان انجام شود میتواند در کاهش هزینههای خدمات شهری بسیار مؤثر باشد و مبالغ صرفه جویی شده از این محل در موارد دیگر امور شهری هزینه میشود.
فتحی عدم فعالیت حوزه محیط زیست شهرداری همدان را کم کاری مدیریت شهری دانست و افزود: ما نیز به عنوان نمایندگان مردم در این زمینه ضعیف عمل کردیم و از امروز با جدیت ورود پیدا کرده و از مردم همدان بابت این موضوع عذرخواهی میکنیم.
وی ادامه داد: باید ضمن تشکیل اداره محیطزیست در شهرداری گشتهای سیار نیز در این خصوص لحاظ شده و گزارشهای این گشتها به طور مستمر به امور شهر ارائه شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان یادآور شد: باید ضمن برگزاری جلسات مستمر برای مسائل محیط زیستی دغدغههای این حوزه نیز بر اساس اولویتها پیگیری و بررسی شود.
ضرورت توجه مسئولان به حوزه محیط زیست
پریا بهزاد تبار، یکی از مشاوران محیط زیست کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان هم در ادامه به ارائه گزارش عملکرد مشاوران کمیسیون خدمات شهری پرداخت و گفت: در گذشته نسبت به حفاظت از محیط زیست توجه جدی صورت نمیگرفت اما امروزه به لحاظ اهمیت و خطراتی که محیط زیست را تهدید میکند هم دولتها و هم سازمانهای بین المللی با برگزاری کنفرانسها و تصویب کنوانسیونهای مربوط به حفاظت از محیط زیست توجه جدی دارند.
وی اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان از مباحث زیست محیطی را حائز اهمیت دانست و افزود: محدودیت دسترسی خانوادهها به آموزشهای محیط زیستی و کمرنگ بودن برنامههای آگاهیبخش برای مردم، عدم آگاهی و غفلت شهروندان نسبت به حفاظت از محیط زیست سبب آسیبهای جدی به محیط زیست شده است.
بهزاد تبار صرفه جویی در استفاده از امکانات و منابع طبیعی، ایجاد فضاهای سبز و پارکهای تفریحی، ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست در بین شهروندان، کاهش مصرف آب در خانوادهها، توجه جدی مقامات ذی ربط در اختصاص دهی امکانات مناسب برای حفاظت از محیط زیست را از جمله اقدامات مهم برای حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: مسؤلین در این زمینه باید اهتمام جدی داشته باشند.
وی در خصوص فعالیت مشاوران محیط زیست کمیسیون خدمات شهری اظهار کرد: سمنهای شرکت لوتوس اقداماتی را با همکاری شهرداری و دیگر نهادها انجام داده که از جمله آنها میتوان به پویش آموزش پاکسازی حمایت از حیوانات، انعقاد تفاهم نامه همکاری با ادارات، توزیع اقلام کیسه زباله خودرو در برنامههای مناسبتی اشاره کرد.
وی از توزیع نهال به جای سبزه در سطح شهر خبر داد و اضافه کرد: توزیع گلهای لاله عباسی و اطلسی در مدارس، مساجد، مهدکودکها، بازار هفتگی، کانونبازنشستگان، پیاده راه اکباتان، دفتر نمایندگی ولی فقیه و شورای شهر از جمله اقداماتی بود که با عنوان «باغچه زیبای من» در راستای توجه به محیط زیست انجام شد.
بهزاد تبار با اشاره به فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در حوزه آموزش، گفت: در این راستا اقداماتی از جمله آموزشهای چهره به چهره آموزش در مدارس و مهدکودکها، برنامه فرهنگسرا صورت گرفت همچنین در آموزشهای شهروندی اقداماتی را در فرهنگسراها انجام دادیم.
وی با اشاره به ایجاد محتوای محیط زیستی سایت کمیته مشاوران محیط زیست خدمات شهری یادآور شد: فعالیتهای مناسبی نیز در این راستا انجام گرفته که از جمله آنها میتوان به ساخت المانهای نوروزی، جنگلداری و درختکاری، شرکت در سمینار و همایشها اشاره کرد.