رییس ستاد معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این آیین با اشاره به اهمیت تامین مواد غذایی مردم گفت: اجرای کشاورزی حفاظتی اولویت نخست این وزارتخانه است.

فرزاد زلقی افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های بزرگ بخش کشاورزی ناپایداری است که از اولویت‌های کنونی کشاورزی در راستای سیاست‌های توسعه پایدار حفظ منابع آب و خاک است.

وی با انتقاد از اینکه در چندسال گذشته مسابقه رکوردزنی برداشت محصولات کشاورزی مطرح بود اظهار داشت: برداشت محصول با افزایش راندمان و کاهش مصرف آب نابودی منابع و خاک را در پی داشت. 

زلقی افزود: در برنامه ششم توسعه برای حفظ منابع کشاورزی حفاظتی مطرح شد که براساس  قانون برنامه ششم توسعه تا پایان این برنامه سه میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور به روش حفاظتی کشت شوند که نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک دارد.

رییس ستاد معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشاورزی حفاظتی به عنوان اولویت اول بخش کشاورزی در قانون برنامه ششم توسعه تصویب شد و دولت سالانه ۵۰۰ هکتار زمین را برای حاصلخیزی و حفاظت از خاک به زیر کشت برد. 

وی خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله باید سه میلیون هکتار از اراضی کشور زیر کشت کشاورزی حفاظتی برود که ۶۰ درصد آن در اراضی دیم و ۴۰ درصد اراضی آبی بوده است. 

زلقی عنوان کرد: سه اصل مهم در کشاورزی حفاظتی وجود دارد که شامل حداقل انجام عملیات خاک ورزی مثل شخم زدن، مدیریت بقایا و ممانعت از بدون پوشش گیاهی شدن خاک و نیز کشت متناوب و پرهیز از تک کشتی است که به حفظ منابع خاک کمک جدی می کند.

وی گفت: در حال حاضر در ۱۴ استان کشور آزمونه اجرای طرح کشاورزی حفاظتی با عنوان گندم بنیان و افزایش عملکرد در حال اجرا است که همدان یکی از استانهای پیشرو در این طرح بوده است. 

رییس ستاد معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: جهادکشاورزی همدان بدون اینکه این طرح تکلیف شود خودجوش طرح را به عنوان آزمونه انجام داد.

زلقی با بیان اینکه همدان اولین استان است که مرکز تشکیل انجمن کشاورزی حفاظتی است گفت: نهضت حفاظت از خاک در کشور راه افتاده است که همدان اولین استان در اجرای آن بوده است. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.