براساس آمارهای اعلام شده، هم اینک بیش از ۵۰۰ هزار تن از جمعیت استان همدان به صورت پراکنده و غیرسازمانی فعالیت ورزشی دارند که ۸۵ هزار تن از این تعداد به صورت مستمر و سازمان یافته در رشته های مختلف به تمرین و مسابقه میپردازند.
روزگاری باشگاه های ورزشی همدان اغلب مختص رشته های رزمی، فوتبال و بدنسازی بود اما امروزه با تنوع ورزش ها، شاهد راه اندازی باشگاه های مختلف هستیم.
علاوه بر این امتیازهای ویژه ای برای باشگاه ها در نظر گرفته شده که نویدبخش توسعه سطح کیفی و کمی آنها در خدمات رسانی بهتر به ورزش دوستان است.
در حال حاضر ۴۰۰ باشگاه خصوصی در رشته های مختلف ورزشی فعالیت دارند که در این بین بدنسازی، آمادگی جسمانی، رزمی و فوتبال بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.
اختصاص تسهیلات بانکی ویژه به باشگاه داران
مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان در این باره گفت: فعالان ورزش همدان برای ساخت، تعمیر و تجهیز تسهیلات بانکی دریافت میکنند.
محمدتقی رحیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افرادی که خواهان دریافت تسهیلات برای ساخت مجموعه ورزشی باشند، تا سقف ۵ میلیارد تومان تسهیلات اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: تسهیلات بانکی برای روستاییان در ساخت مکان های ورزشی با کارمزد چهار درصد و برای شهرها در ۲ بخش ۱۲ و ۱۸ درصد خواهد بود.
رحیمی با اشاره به اختصاص وام بانکی برای تعمیر و تجهیز باشگاه های ورزشی گفت: این تسهیلات نیز سقف ۵۰۰ میلیون تومان ارایه میشود.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات برای تعمیر و تجهیز باشگاه ها به افرادی تعلق می گیرد حداقل ۱۰ سال سابقه فعالیت مستمر و مفید دارند.
آسانسازی در راهاندازی باشگاههای ورزشی
مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان با اشاره به اینکه رویکرد ما آسان سازی در راه اندازی باشگاه ها در سطح استان است، گفت: برای اشتغالزایی و نیز رقابت بهتر بین باشگاه های ورزشی، رعایت حریم ۵۰۰ متر بین ۲ باشگاه برداشته شد و از این پس همگان می توانند تقاضای تاسیس ارایه دهند.
رحیمی بیان کرد: با اجرای این طرح دیگر لازم نیست برای تاسیس باشگاه حریم ۵۰۰ متر با باشگاهی که پیش از این راه اندازی شده، رعایت شود و ممکن است ۲ باشگاه نزدیک به یکدیگر تاسیس شوند.
وی افزود: البته برای تاسیس و حتی تمدید مجوز فعالیت باشگاه ها باید بازرسی و مراحل قانونی طی شود.
مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان خاطرنشان کرد: همچنین با پیگیری های صورت گرفته و موافقت وزارت ورزش، ارتفاع لازم برای راه اندازی باشگاه های ورزشی به ۲ متر و ۷۰ سانتیمتر کاهش یافت که کمک بزرگی به متقاضیان تاسیس باشگاه شده است.
وی بیان کرد: متراژ تاسیس باشگاه نیز حداقل باید ۱۵۰ مترمربع باشد و برای روستاها نیز مساعدت هایی صورت می گیرد.
تاسیس ۶۷ باشگاه ورزشی
مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون مجوز تاسیس ۶۷ باشگاه ورزشی در سطح این استان صادر شده است.
وی بیان کرد: همچنین در سال جاری نسبت به تمدید مجوز ۶۳ باشگاه ورزشی در استان اقدام کردیم.
رحیمی اظهار داشت: تاکنون نیز با تشکیل ۱۶ کمیسیون ماده ۵، در راستای صدور مجوزها نسبت به اشتغالزایی و آسان سازی مراحل آن اقدام کرده ایم و رویکرد مسوولان دستگاه ورزش نسبت به افزایش باشگاه ها و ایجاد رقابت در آنها مثبت است.
وی اضافه کرد: موافقت اصولی برای چند زمین ورزشی نیز اخذ شده و در حال پیگیری برای ایجاد باشگاه های جدید با صدور پروانه ساخت هستیم.
مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان افزود: برای نخستین بار نیز اولین باشگاه بازی های الکترونیکی در سطح استان مجوز فعالیت دریافت کرد ضمن اینکه در رشته هایی نظیر بازی کودکان شرایط صدور مجوز را مهیا ساخته ایم ضمن اینکه یکی از سرمایه داران ورزش دوست متقاضی تاسیس باشگاه ورزش پیشکسوتان است.
هشدار بر کوتاهی در تمدید مجوزها
رحیمی با هشدار نسبت به کوتاهی ها در تمدید پروانه فعالیت باشگاه ها گفت: تاخیر در تمدید مجوز باشگاه ها بدون تردید مشکل ساز خواهد بود.
وی افزود: برای تمدید مجوزها فراخوان صادر شده و با موسسان باشگاه هایی که کوتاهی می کنند، برخورد میکنیم.
مسوول امور باشگاه های ورزش همدان اضافه کرد: برای تمدید پروانه فعالیت، بازرسی از باشگاه ها الزامی است و باید آخرین وضعیت موجود قبل از تمدید مجوز مورد بررسی قرار گیرد.
رحیمی بیان کرد: امسال به نسبت سال گذشته صدور و تمدید مجوزها ۱۰۰ درصد افزایش داشته است و با رعایت قوانین، روان سازی در انجام امور مراجعه کنندگان را مورد توجه قرار میدهیم.