سرهنگ فیروز سرخوش نهاد روز پنجشنبه در کارگاه یک روزه آشنایی خبرنگاران با فضای مجازی اظهار داشت: یکی از مهمترن علل مراجعه شهروندان به فضای مجازی خرید یا پرداخت آنلاین است که در این مواقع کلاهبرداری هایی صورت می‌گیرد.

وی افزود: تصاویر امنیتی به منظور بررسی ربات نبودن در درگاه بانکی پیش بینی شده است که در هر نوبت ورود به صفحه، این تصاویر که حروف انگلیسی بزرگ و کوچک و برخی مواقع ترکیبی از حروف و اعداد است، باید تغییر کنند.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان ادامه داد: افرادی که قصد پرداخت اینترنتی دارند پس از ورود به صفحه پرداخت، یک بار به صورت آزمایشی از صفحه خارج شده و مجدد وارد شوند در صورت تغییر نیافتن این حروف، از ادامه عملیات خودداری کنند.

سرهنگ سرخوش نهاد اضافه کرد: یا در یک نوبت یکی از اطلاعات درخواستی در صفحه را به عمد اشتباه وارد کنند که در صورت اعلام اخطار بدانند که صفحه جعلی نیست و در صورت پذیرش اطلاعات غلط بدانند که وارد صفحه فیشینگ شده‌اند.

وی درباره اسکیمر گفت: اسکیمر نوعی تخلف مبتنی بر فناوری دیجیتال است که در آن با استفاده از یک دستگاه جانبی که بر روی خودپردازها یا دستگاه پوز نصب می شود، اقدام به کپی کردن غیرقانونی از داده‌های نوار مغناطیسی کارت بانکی می‌شود.

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان از شهروندان خواست به هیچ وجه کارت بانکی را در اختیار فروشنده قرار ندهند همچنین رمز کارت را خودشان وارد کنند و در اختیار دیگران گذاشتن رمز عبور کارت بانکی پرهیز کنند.

سرهنگ سرخوش نهاد بیان کرد: هنگام خریدهای آنلاین تا زمانی که کالا به دست مشتری نرسیده است از پرداخت پول خودداری کند چرا که بیشتر مشکلات ناشی از سایت های حراج آنلاین نظیر سایت شیپور و دیوار  تخلف هایی از این دست است.

وی گفت: همچنین برای واریز پول به حساب افراد به هیچ وجه نیاز به حضور در کنار دستگاه خودپرداز نیست و نباید فریب افراد شاید که با بیان اصطلاحات فنی نادرست درصدد هدایت افراد به پای دستگاه خودپرداز هستند توجهی کرد چرا که این درخواست نشان از کلاهبرداری است. 

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی همدان افزود: گوشی تلفن همراه محل امنی برای نگهداری اطلاعات خصوصی به ویژه عکس شخصی نیست و در بسیاری از مواقع بانوان با مراجعه به پلیس فتا به علت گم کردن یا به سرقت رفتن گوشی تلفن همراه از فاش شدن اطلاعاتشان ابراز نگرانی می‌کنند.

سرهنگ سرخوش نهاد از شهروندان دارای گوشی هوشمند خواست از مطالب یک کتاب برای رمز گذاری استفاده کرده و از چند رمز متفاوت برای ورود به گوشی و دیگر بخش های آن استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از بزرگترین مشکلات این است اطلاعات شخصی و ملی خود را به حراج گذاشته ایم بیان کرد: آیا کسی حاضر است تمامی اطلاعات شخصی و خانوادگی، آدرس محل سکونت و علاقه مندی هایش را پشت شیشه سوپرمارکتی نصب کند؟ پس چرا در فضای مجازی تمامی اطلاعات را منتشر کرده و اجازه می دهیم همه افراد به آن دسترسی داشته باشند. 

وی گفت: با توجه به اینکه بیشتر افراد اقدام به ذخیره تصاویر شخصی در تلفن همراه و رایانه می کنند انتظار می رود هنگام نیاز به تعمیر این قبیل وسایل از قرار دادن آنها در اختیار افراد غریبه و ناشناس پرهیز کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.